Sådan spiller du kapitalisme (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du kapitalisme (med billeder)
Sådan spiller du kapitalisme (med billeder)
Anonim

Kapitalisme er et sjovt spil for en gruppe på tre eller flere. Det er baseret på det japanske kortspil Dai Hin Min. Kapitalisme er også kendt som Skum, Præsident eller Konger. Målet med spillet er at hæve sig over dine jævnaldrende ved først at fjerne alle dine kort for at undgå at blive "skum".

Trin

Del 1 af 4: Opsætning af spillet

Spil kapitalisme Trin 1
Spil kapitalisme Trin 1

Trin 1. Bland et kortspil

Du skal bruge et dæk på 52 almindelige spillekort. For første gang du spiller, skal du fjerne Joker -kortet fra bunken. Værdierne for de kort, der løber lavest til højest, er 2-10, Jack, Queen, King og Ace.

Spil kapitalisme Trin 2
Spil kapitalisme Trin 2

Trin 2. Start med fire personer

Du kan altid tilføje flere spillere, men du har brug for mindst fire spillere. Dette skyldes, at når den første runde er overstået, får hver person en rangordning: Præsident, næstformand, viceskum og skum.

  • Ranglistenavne varierer over hele verden.
  • Variationer kan omfatte alt, der er baseret på et hierarki som chef, leder, arbejder, skum.
  • Hvis der er mere end fire spillere, skal du tilføje nye navnerangeringer som Sekretær, Middleman eller Borgere.
Spil kapitalisme Trin 3
Spil kapitalisme Trin 3

Trin 3. Vælg en forhandler

Lad alle trække et kort fra bunken. Den laveste kortværdi er dealeren. Læg kortene tilbage i bunken, når dealeren er valgt.

For at bestemme rækkefølgen af spillet har du et par muligheder. Du kan skiftes til at gå i en cirkel fra venstre for dealeren. Eller i stedet er det laveste kort dealeren, det næsthøjeste kort er den første person, der starter et trick og fortsætter, og den sidste person går sidst. Hvis du vælger den sidste mulighed, skal du have alle til at sidde i rækkefølge efter, hvornår deres tur er

Spil kapitalisme Trin 4
Spil kapitalisme Trin 4

Trin 4. Uddel alle kortene

Få dealeren til at give hver person et kort og fortsæt med at gå i en cirkel og give folk kort ét efter et, indtil bunken er givet væk. En runde slutter, når alle er kommet af med deres kort, og bunken er gendannet til 52 kort.

Del 2 af 4: Spiller den første runde

Spil kapitalisme Trin 5
Spil kapitalisme Trin 5

Trin 1. Få den første person til at lægge et kort

Dette er begyndelsen på et "trick". Runder består af tricks, hvor målet er at slippe af med så mange kort som du kan og hurtigt. Personen, der skal starte et trick, skal fastsætte noget højere end et 2 for at begynde.

Spil kapitalisme Trin 6
Spil kapitalisme Trin 6

Trin 2. Læg et højere kort ned end den person 1 spillede

Hver person går rundt i en cirkel og tager en tur med at lægge et eller flere kort af en højere værdi. Du kan ikke matche det spillede korts værdi, det skal "slå" det kort, der spillede på af den tidligere person.

Du kan ikke lægge to kort af ulig værdi, de skal være nøjagtige par. For eksempel, hvis en 4 er på bordet, kan du ikke lægge en 5 og 7, men to 6'er virker

Spil kapitalisme Trin 7
Spil kapitalisme Trin 7

Trin 3. Spil, indtil ingen kan slå kortet på bordet

Til sidst vil alle begynde at løbe tør for højere værdiansatte kort, der kan slå det, der er på bordet. Når nogen er ude af spilbare kort, videregiver de hver deres tur, indtil alle andre skal bestå.

  • Du kan passere, selvom du har kort, der kan spilles.
  • Passering kan f.eks. Være strategisk
  • At videregive en omgang betyder ikke, at du mister andre sving. Det betyder bare, at du skal vente til næste gang.
Spil kapitalisme Trin 8
Spil kapitalisme Trin 8

Trin 4. Afslut et trick, når ingen længere kan spille kort

Efterhånden som spillet fortsætter, samler dealeren kortbunkerne og sætter dem til side for at starte det nye dæk til den næste runde. For at starte det næste trick, lægger den sidste person, der lagde et kort ned i det foregående trick, et kort for at begynde det næste.

Spil kapitalisme Trin 9
Spil kapitalisme Trin 9

Trin 5. Bliv ved med at spille tricks, indtil nogen løber tør for kort

Den første person til at slippe af med alle deres kort vil blive kåret til præsident. Den næste person er vicepræsidenten, den næste er Vice Scum, og den sidste person med kort er Scum.

Del 3 af 4: Afspilning af de næste runder

Spil kapitalisme Trin 10
Spil kapitalisme Trin 10

Trin 1. Bland om dækket

Den person, der blev navngivet Scum i den sidste runde, er forhandler for denne runde og samler også hver bunke, når et trick er færdigt. Fordi der kan være nogle numeriske kørsler af kort eller dobbelte og tredobbelte kan have været spillet, skal dækket nulstilles.

Spil kapitalisme Trin 11
Spil kapitalisme Trin 11

Trin 2. Omarranger sæder, så sæderækkefølgen rangeres

Alle skal sidde i rangeret rækkefølge, så hvis gruppen er i en cirkel, skal præsidenten sidde ved siden af Scum. I mange variationer af spillet belønnes præsidenten med den behageligste stol i huset, og skummet rykker ned på det mest ubehagelige sted.

Spil kapitalisme Trin 12
Spil kapitalisme Trin 12

Trin 3. Start en ny runde

Inden spillet fortsætter, skal Scum give præsidenten deres to højeste kort, og præsidenten kan give Scum de to kort, de vælger.

Spil kapitalisme Trin 13
Spil kapitalisme Trin 13

Trin 4. Begynd at spille det næste trick med spilleren til dealerens venstre

Dette vil altid være Vice Scum, da Scum altid vil være forhandleren. Nu vil ranglisten ændre sig hver runde, da forskellige mennesker kaster deres hænder hurtigere og tjener titlen som præsident. Men hvad der er konsekvent er, at Skummet gør det gryntende arbejde med at håndtere og rydde bordet efter tricks.

Spil kapitalisme Trin 14
Spil kapitalisme Trin 14

Trin 5. Hold styr på point, mens runderne fortsætter

For at forhindre, at spillet strækker sig for evigt, skal du tildele præsidenten 2 point, vicepræsidenten 1 point, og alle andre ingen hver gang, de tjener denne placering i slutningen af en runde. Sigt efter et mål på 11 point for eksempel, så spillet har et slutpunkt.

Spil kapitalisme Trin 15
Spil kapitalisme Trin 15

Trin 6. Fortsæt med at spille runder, indtil nogen når 11 point

Dette er slutningen på spillet, hvis du spiller baseret på point. Hvis ikke, kan spillet vare meget længere, eller du kan starte et helt nyt spil, hvor du igen sigter mod 11 point for at vinde.

Del 4 af 4: Tilføjelse af et twist til spillet

Spil kapitalisme Trin 16
Spil kapitalisme Trin 16

Trin 1. Tilføj endnu en kortspil

Dette øger alles chancer for at få højere kort. Men endnu vigtigere, det introducerer muligheden for flere doubler og også tredobler og firdoble.

  • Triples er tre af samme værdikort, ikke dragttype. Hvis en triple spilles af en person, skal den næste person spejle det samme antal kort (tre) og slå kortets værdi. For eksempel spiller den første person tre 6'ere. Den næste person skal spille tre 7'ere eller tre af en højere værdi eller pas.
  • Firdobler fungerer efter samme logik som tredobler, det er bare meget vanskeligere.
Spil kapitalisme Trin 17
Spil kapitalisme Trin 17

Trin 2. Tilføj joker -kortet i spillet

Jokere kan bruges til mange funktioner. De kan behandles som et wild -card, der svarer til ethvert værdikort, hvis du beslutter dig for at bruge denne regel. De kan også rydde et trick. Hvis nogen spiller en Joker, er det trick gjort, og Skum fjerner stakken med kort.

Spil kapitalisme Trin 18
Spil kapitalisme Trin 18

Trin 3. Brug 2s eller 8s til at rydde et trick

Ligesom en Joker kan en 2 eller en 8 spilles for at rydde et trick. Imidlertid kan en 8 kun spilles over et kort med lavere værdi, f.eks. En 6 eller en tre. En otte kan ikke rydde et trick, når den f.eks. Spilles over en 10.

Spil kapitalisme Trin 19
Spil kapitalisme Trin 19

Trin 4. Indfør alkohol for at krydre tingene

Kapitalisme spilles almindeligvis som et drikkespil, og der er et par forskellige regler, der kan tilføjes for at gøre spillet lidt sjovere:

  • Når som helst der spilles en kortværdi, der svarer til antallet af spillere (dvs. 4 diamanter og fire spillere eller 6 klubber til 6 spillere), så tager alle en drink.
  • Hvis en spiller passerer deres tur, skal de tage en drink.
  • Hvis en spiller lægger det samme værdikort som det, der er på bunken, springes den næste over, og en person, der springes over, skal tage en drink. <Refhttps://www.gutenberg.us/articles/capitalism_ (card_game)

Tips

  • Beslut dig om regler som en gruppe, inden du spiller. Det vil undgå forvirring og uenighed, mens spillet fortsætter.
  • Kapitalisme spilles også almindeligt som et drikkespil, hvor alle, når der spilles et kort, der er lig med antallet af spillere, tager en drink. Du kan også lege med reglerne, f.eks. Når en spiller passerer eller springes over, skal de tage en drink.

Anbefalede: