Sådan fyres Raku -keramik: 11 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan fyres Raku -keramik: 11 trin (med billeder)
Sådan fyres Raku -keramik: 11 trin (med billeder)
Anonim

Ægte japansk Raku refererer til keramik lavet af en bestemt familie i Japan til keramik, der er specielt fremstillet til den japanske teceremoni. Denne artikel vil diskutere vestlig stil Raku, udviklet af Paul Soldner i 1960'erne.

Trin

Fire Raku Pottery Trin 1
Fire Raku Pottery Trin 1

Trin 1. Først skal du glasere dit bisque med RAKU Glaze

Disse glasurer har et lavt smeltepunkt, så de vil modnes ved kegle 06 om cirka en time. tjek https://members.chello.nl/~c.sleddens/index_bestanden/dewitt-raku-glazuren.htm for en enorm liste over glasuropskrifter. *** Bemærk: mange af disse glasurer fungerer bedre ved at blive påført i et tyndt lag ***

Fire Raku Pottery Trin 2
Fire Raku Pottery Trin 2

Trin 2. Derefter lægges ovnen og temperaturen bringes op på 1850 grader

Dette bør tage cirka en time. Hvis du ikke ved, hvordan du fyrer en ovn, skal du have en erfaren keramiker til at hjælpe dig.

Hvis du bruger pyrometriske kegler eller et pyrometer, skal du springe dette trin over. ~~ Kontroller varerne hvert 15. minut efter at du har fyret i cirka 45 minutter. Du leder efter boblende i glasuren. Når det begynder at boble, er du cirka 15 minutter væk fra "Raku Time!"

Fire Raku Pottery Trin 3
Fire Raku Pottery Trin 3

Trin 3. Du ved, at din vare er klar til at trække, når den lyser rødt og glasuroverfladen fremstår skinnende og flydende

Mattglasurer er sværere at læse, så fald tilbage på dine kegler/pyrometeraflæsning, hvis du har brug for det.

Fire Raku Pottery Trin 4
Fire Raku Pottery Trin 4

Trin 4. Mens du venter på, at glasuren skal modnes, skal du forberede dine reduceringskamre

Fire Raku Pottery Trin 5
Fire Raku Pottery Trin 5

Trin 5. Makuler avis og fyld nogle små metal dåser

Dåserne skal kun være lidt større end de stykker, du vil putte i dem, jo mindre jo bedre for at skabe en god reduktion og masser af smuk farve!

Fire Raku Pottery Trin 6
Fire Raku Pottery Trin 6

Trin 6. Når stykkerne er klar, skal du bruge 3 personer til at lave Raku

(1) En til at åbne døren, (2) en til at trække stykkerne ud med en tang og placere dem i dåserne, og (3) en til at lukke dåsens låg. Hver person skal have et sæt Raku -handsker og passende øjenbeskyttelse. Du vil måske også bære støvmasker, da det bliver røgfyldt!

Fire Raku Pottery Trin 7
Fire Raku Pottery Trin 7

Trin 7. Person 1 åbner døren, mens person 2 tager stykkerne ud ad gangen

Døren skal lukkes mellem træk for at bevare varmen. Læg stykkerne så hurtigt som muligt i de ventende dåser. Person 3 bør vente på, at avisen brænder, og derefter lægge lågene sikkert på for at kvæle ilden og ryge stykkerne. ** Bemærk, prøv altid at vende skålene på hovedet, så indersiden får bedre farve **

Fire Raku Pottery Trin 8
Fire Raku Pottery Trin 8

Trin 8. Vent et par minutter, indtil brandene kvæler og ryger stykkerne

Gode dåser bør ikke frigive for meget røg, når de er dækket, så vær forsigtig, når du åbner dem. Hold dit ansigt væk fra åbningerne, mens du tager lågene af. Pas også på rygudkast.

Fire Raku Pottery Trin 9
Fire Raku Pottery Trin 9

Trin 9. Disse stykker er stadig meget meget varme

Enhver resterende avis begynder at brænde igen, når luft føres tilbage i dåsen. Du kan hælde lidt vand i dåserne for at sætte dem ud og afkøle ware.

Fire Raku Pottery Trin 10
Fire Raku Pottery Trin 10

Trin 10. Tag stykkerne ud med en tang, og drys dem i spanden med vand

** GØR IKKE DETTE TIL FLASKER *** Flasker eksploderer, hvis du slukker dem, lad flaskerne afkøle naturligt.

Fire Raku Pottery Trin 11
Fire Raku Pottery Trin 11

Trin 11. Udført

Tips

  • Prøv forskellige glasurer på forskellige dele af det samme stykke, resultaterne er fantastiske!
  • Brug sprayfix på skinnende metalliske glasurer for at forhindre, at de oxiderer og mister deres farve over tid. Nogle farver kan genoplives ved at indsætte direkte sollys i en periode.
  • Lidt savsmuld i dåserne øger røgen, hvis du bruger en White Crackle glasur. Igen, sørg for at placere Crackle -siden ned i dåserne for at få gode røglinjer
  • En lille skrubbe med en skuresvamp renser eventuelle sodede rester tilbage på stykkerne. Et Moto -værktøj kan finjustere, hvad skurepuden efterlod. Læg en poleringsbit i og buff væk.
  • Rengør dem med et rensemiddel som Bon Ami. Brug ikke noget for slibende.
  • Find glasurer og forsyninger på https://www.aardvarkclay.com og https://www.lagunaclay.com, hvis du bor i det sydlige Californien. Tjek dine lokale fortegnelser for keramiske leverandører i dit område.

Advarsler

  • Mennesker, der er følsomme over for røg, skal nok ikke være Raku.
  • Brug kun ægte keramikhandsker. Disse handsker er klassificeret til 1700 grader. Din hummerovnhandsker skærer den ikke.
  • Dette er meget farligt, venligst kun Raku under opsyn af en erfaren Potter.
  • Der kommer stykker ud af dåserne ved godt 1000 grader, selvom de ser fede ud. Brug altid handsker og tang til at tage stykker ud af dåserne.

Anbefalede: