3 måder at spille Dutch Blitz på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at spille Dutch Blitz på
3 måder at spille Dutch Blitz på
Anonim

Dutch Blitz er et actionfyldt, hurtigt spil, der spilles med 4 kortspil, der har 40 kort i hvert kort. Spillet kan spilles med 2-4 spillere eller op til 8 spillere, hvis du har en særlig udvidelsespakke. For at spille Dutch Blitz skal du starte med at få hver spiller til at vælge et dæk at spille med. Derefter kan hver spiller danne deres Post Piles og Blitz Pile. Når en runde starter, kan enhver spiller til enhver tid spille et kort ved at placere det næste kort i samme farve i stigende rækkefølge. Målet med hver runde er at slippe af med alle kortene i din Blitz -bunke. Når en spiller tømmer deres Blitz -bunke, råber de “Blitz!” og runden er slut. Opgør de resterende kort, og hold styr på partituret, før du starter endnu en runde!

Trin

Metode 1 af 3: Formning af bunkerne

Spil Dutch Blitz Trin 1
Spil Dutch Blitz Trin 1

Trin 1. Saml mindst 2 spillere til et spil

For at spille et spil Dutch Blitz skal du have mindst 2 spillere og maksimalt 4 med et standarddæk. Find nok mennesker til at fuldføre et helt spil Dutch Blitz.

Du kan spille med op til 8 spillere med særlige udvidelsespakker

Spil Dutch Blitz Trin 2
Spil Dutch Blitz Trin 2

Trin 2. Udpeg en scorekeeper til spillet

Dutch Blitz er hurtigt og involverer masser af hurtige spillerunder. For at holde styr på alles samlede point skal du vælge en spiller til at beholde en notesbog og angive alles point i slutningen af hver runde.

Du kan også bruge memo- eller noteprogrammet på en smartphone til at holde styr på de samlede point

Spil Dutch Blitz Trin 3
Spil Dutch Blitz Trin 3

Trin 3. Få hver spiller til at vælge en kortspil, og bland dem

Et standardspil med Dutch Blitz har 4 kortspil med 40 kort hver. Hver af de 4 dæk har et andet dekorativt design på bagsiden af dem: en pumpe, en vogn, en spand og en plov. Lad hver spiller vælge et af kortstykkerne.

  • Spilleren vil bruge det samme kortspil til hele spillet Dutch Blitz.
  • Hvis du spiller et spil med kun 2 eller 3 spillere, skal du ikke bruge det ekstra kortspil.
Spil Dutch Blitz Trin 4
Spil Dutch Blitz Trin 4

Trin 4. Læg de 3 øverste kort med forsiden opad foran dig for at danne postbunkerne

Når du har valgt din kortspil, skal du fjerne de 3 kort helt fra toppen af kortspillen og placere dem foran dig med forsiden opad. Disse kort er dine postbunker, og du kan bruge dem til at trække fra, mens du spiller en runde.

Bemærk:

Hvis du spiller et spil Dutch Blitz med 2 spillere, vil hver spiller trække de 5 bedste kort fra deres bunke og lægge dem med forsiden opad foran dem for at danne 5 stolper.

Spil Dutch Blitz Trin 5
Spil Dutch Blitz Trin 5

Trin 5. Tæl 10 kort ud og læg dem med forsiden opad for at lave Blitz -bunken

Når du har dannet dine stolpe med de 3 bedste kort, skal du tælle 10 ekstra kort fra bunken og sætte dem til højre for stolperne. Dette er din Blitz -bunke, og du vil bruge den til at genopbygge dine postbunker og komme videre gennem hver spillerunde.

Hold Blitz -bunken med forsiden opad til højre for stolpehaverne

Spil Dutch Blitz Step 6
Spil Dutch Blitz Step 6

Trin 6. Hold de resterende kort i din hånd

Hold de resterende kort i dine hænder, hvis du skal trække fra dem for at danne en træbunke under en runde. Hvis du ikke er i stand til at spille et af de udsatte kort på bordet foran dig, kan du trække 3 kort fra reservekortene for at oprette en træbunke for at give dig flere chancer for at spille.

Se ikke kortene igennem. Hold dem sammen og nedad, indtil du har brug for dem

Spil Dutch Blitz Step 7
Spil Dutch Blitz Step 7

Trin 7. Angiv området i midten af bordet som de hollandske bunker

Hold området i midten af dig og de andre spillere fri, så du kan oprette og tilføje til de hollandske bunker. De eneste kort, der skal placeres i midten, er kort, der spilles.

Gør ikke rod i midterområdet, så hver spiller kan se det tydeligt

Metode 2 af 3: Spil en runde

Spil Dutch Blitz Trin 8
Spil Dutch Blitz Trin 8

Trin 1. Vent, indtil målmanden signalerer starten på en runde

Hver spiller begynder en runde på samme tid og spiller samtidigt, indtil runden er slut. For at undgå forvirring, lad målmanden angive, hvornår en runde starter.

Tip:

Bed målmanden om at give et signal eller sige noget i stil med: "1, 2, 3, gå!"

Spil Dutch Blitz Trin 9
Spil Dutch Blitz Trin 9

Trin 2. Flyt eventuelle nummer 1 -kort til midten af bordet for at starte en hollandsk bunke

Hvis et af de eksponerede kort i postbunkerne eller blitzbunken er et nummer 1 -kort, skal du flytte dem til midten. Hold kortet med forsiden opad. De hollandske bunker kan tilføjes til enhver spiller, der har det næste højere tal for den samme farve.

  • Alle spillere spiller deres kort samtidigt.
  • Når som helst et nummer 1 -kort kommer op i spillet, skal du flytte det til midten af bordet for at danne endnu en hollandsk bunke.
Spil Dutch Blitz Trin 10
Spil Dutch Blitz Trin 10

Trin 3. Fyld et tomt mellemrum i stolpehaverne med det øverste kort på Blitz -bunken

Når en spiller flytter 1 af kortene fra deres stolpe til en hollandsk bunke i midten, skal den tomme plads udskiftes med det øverste kort i Blitz -bunken. Der skal altid være 3 stolper til hver spiller.

For spil, der spilles med 2 spillere, skal der altid være 5 stolper til hver spiller

Spil Dutch Blitz Trin 11
Spil Dutch Blitz Trin 11

Trin 4. Læg et nummer 2 -kort i samme farve oven på nummer 1 -kortet

Hvis du har nummer 2 -kortet i samme farve som et nummer 1 -kort i midten, skal du stable nummer 2 -kortet oven på det. Hold kortet med forsiden opad, så hver spiller kan se det.

Du behøver ikke vente med at spille kortet. Hvis du ser det, skal du spille det

Spil Dutch Blitz Trin 12
Spil Dutch Blitz Trin 12

Trin 5. Fortsæt med at stable kort af samme farve i stigende rækkefølge

Alle kortene på en hollandsk bunke spilles til det næste højere nummer, og de skal have samme farve. Der er ingen sving i Dutch Blitz, så hvis du ser have et kort, der har samme farve og det næsthøjeste nummer på det øverste kort på en hollandsk bunke i midten, skal du stable det oven på kortet med forsiden opad.

For eksempel, hvis der er en hollandsk bunke, der har en blå 6 oven på det, kan du placere en blå 7 oven på kortet, hvis du har det

Spil Dutch Blitz Trin 13
Spil Dutch Blitz Trin 13

Trin 6. Stak kort i dine postbunker i faldende rækkefølge

Du kan tilføje kort til dine postbunker ved at placere kort i faldende rækkefølge, mens du også skifter mellem dreng- og pigekort. Hvis du ser på hjørnerne af kortets ansigt, vil du bemærke, at der enten er en tegning af en dreng eller en pige der. Du skal skifte kortene med dreng og pige og tælle ned i antal.

For eksempel, hvis du har et rødt 5 -kort, og der er en dreng i hjørnet af kortet, kan du placere et blåt 4 under det, hvis der er en pige i hjørnet af kortet

Spil Dutch Blitz Trin 14
Spil Dutch Blitz Trin 14

Trin 7. Tæl 3 kort ud af bunken i din hånd, hvis du ikke kan spille et kort

Hvis du ikke kan spille et kort fra dine postbunker eller din blitzbunke, kan du oprette en træbunke. Fjern de 3 øverste kort fra bunken i din hånd, og læg dem med forsiden opad, og afslør kun det øverste kort. Du kan nu tegne fra din postbunke, blitzbunke eller træbunke for at tilføje til en hollandsk bunke i midten.

  • Du skal spille det øverste kort fra træbunken. Du kan ikke vælge hvilket kort du vil spille ved at sortere igennem det.
  • Hvis du løber tør for kort i din træbunke, skal du trække 3 mere fra stakken i din hånd.
Spil Dutch Blitz Trin 15
Spil Dutch Blitz Trin 15

Trin 8. Rop “Blitz”, når du bruger det sidste kort i din Blitz -bunke til at afslutte en runde

Målet med hver runde er at tømme din Blitz -bunke. Når du spiller kort fra dine postbunker, erstatter du dem med kort fra din Blitz -bunke. Du kan også spille det øverste kort direkte fra din Blitz -bunke. Når din Blitz -bunke er tom, skal du råbe “Blitz!” og runden er slut.

Metode 3 af 3: Scoring et spil

Spil Dutch Blitz Trin 16
Spil Dutch Blitz Trin 16

Trin 1. Tæl antallet af resterende kort i din Blitz -bunke

Når en runde er slut, tæller hver spiller det antal kort, de har tilbage i deres Blitz -bunke. Tallet på hvert kort er ikke relevant, bare tæl det samlede antal kort tilbage i bunken.

Hold Blitz -bunken i nærheden, mens du organiserer resten af kortene og tæller dem

Spil Dutch Blitz Trin 17
Spil Dutch Blitz Trin 17

Trin 2. Saml og sorter kortene i de hollandske bunker

Fjern de hollandske bunker fra midten, og lad hver spiller sortere dem i matchende kortspil. Stak dit kortspil og læg det til side.

Kombiner ikke kortene fra din hollandske bunke med blitzbunken eller nogen af de kort, du har tilbage i din hånd eller træbunke

Spil Dutch Blitz Step 18
Spil Dutch Blitz Step 18

Trin 3. Tag dit dæk og tæl de kort, der blev spillet i de hollandske bunker

Tæl det samlede antal kort, der blev spillet i din hollandske bunke. Lad hver af de andre spillere gøre det samme for at få et samlet antal kort.

Tæl ikke nummeret på kortet. Hvert kort tæller som 1

Spil Dutch Blitz Step 19
Spil Dutch Blitz Step 19

Trin 4. Giv begge numre til scorekeeper for at beregne

Fortæl scorekeeper, hvor mange kort der var i din hollandske bunke, og hvor mange der var i din Blitz -bunke. De vil være i stand til at tælle og holde styr på de samlede scoringer, før du går videre til næste runde.

Brug en notesbog til at skrive noterne ned for let henvisning

Tip:

Prøv at bruge notatet eller noter -appen på en smartphone for at holde styr på scores, hvis du ikke har en notesbog at skrive i.

Spil Dutch Blitz Step 20
Spil Dutch Blitz Step 20

Trin 5. Tilføj 1 point for kortene i den hollandske bunke og træk 2 til kortene i Blitz -bunken

For at beregne hver spillers score for den runde, der sluttede, skal du tælle det samlede antal kort i deres hollandske bunke og trække 2 fra dette antal for hvert kort, der er tilbage i deres Blitz -bunke. Det er deres score for den runde.

For eksempel, hvis du har en hollandsk bunke med 19 kort, og du har 3 kort tilbage i din Blitz -bunke, er din samlede score for den runde 13

Spil Dutch Blitz Trin 21
Spil Dutch Blitz Trin 21

Trin 6. Fortsæt med at spille runder, indtil en spiller når 75 samlede point

Når en runde er overstået, og scores er blevet talt, skal du starte en ny runde op! Spillet slutter, når 1 spiller når en samlet score på 75 eller højere.

Anbefalede: