Sådan spiller du Tiddlywinks: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller du Tiddlywinks: 10 trin (med billeder)
Sådan spiller du Tiddlywinks: 10 trin (med billeder)
Anonim

I nogle hjørner af verden er Tiddlywinks et seriøst spil, der bruges til at demonstrere strategi. Især er den populær i USA, England og Skotland, hvor den ofte blev spillet i universitetsindstillinger. Selvom spillet har en række regler, kan du spille spillet godt, hvis du tager dig tid til at lære dem.

Trin

Del 1 af 3: Få de rigtige stykker

Spil Tiddlywinks Trin 1
Spil Tiddlywinks Trin 1

Trin 1. Sørg for, at du har alle de brikker, du har brug for for at spille Tiddlywinks

Disse skulle være i selve spillet ved køb, og du skal bruge dem alle for at spille det rigtigt.

  • Blink er små plastikskiver, som du prøver at komme ind i gryden. Blæksprutten er et større stykke rundt, tykkere plastik, som du bruger til at drive mindre skiver ind i gryden. Blink kommer i gul, rød, grøn og blå. Der er 6 blink i hver farve.
  • Gryden er beholderen, som du prøver at putte blinkene i. Måtten er dybest set spillefeltet. Det er normalt 6 fod ved 3 fod. Læg måtten på en plan overflade for at spille. Måtten har linjer ætset i begge ender. Dette angiver feltets grænser og grundlinjer. Måtten er normalt lavet af filt.
Spil Tiddlywinks Trin 2
Spil Tiddlywinks Trin 2

Trin 2. Forstå spillets objekt

Målet med Tiddlywinks er at drive så mange blink ind i puljen som du kan.

  • Du kan enten spille Tiddlywinks i to-personers hold eller mod en anden spiller. Det er også muligt at spille spillet med tre personer. Kun 2 til 4 personer kan spille Tiddlywinks.
  • Verbet “at squidge” betyder, at du driver eller svinger de mindre plastskiver mod (og forhåbentlig ind i) gryden ved hjælp af blæksprutten.
  • Den måde, du vrider et blink på, er ved at sætte din blæksprutte på et blink. Tryk på det, og det skal poppe blinken frem. Det kan være svært at knuse et blink, når en andens blink er på det. Blinket under et andet blink siges at være "knust". Du må kun røre det øverste blink i din farvesekvens. Hvis alle blink er knust, er spillet slut.
Spil Tiddlywinks Trin 3
Spil Tiddlywinks Trin 3

Trin 3. Brug den rigtige blæksprutte

Nogle mennesker sliber deres blæksprutte ned. Dette vil gøre det, så de har mindre skarpe kanter.

  • Nogle mennesker bruger forskellige størrelser squidgers til forskellige skud. Squidgers skal være runde og mellem 25 mm og 51 mm på tværs og ikke tykkere end 5 mm.
  • De kan ikke beskadige blinkene. Du må kun bruge en pr. Leg. Du kan dog bruge forskellige blæksprutter i løbet af et spil.

Del 2 af 3: Start af spillet

Spil Tiddlywinks Trin 4
Spil Tiddlywinks Trin 4

Trin 1. Vælg en partner, hvis du vil

Partnere bruger blå og røde blink, eller de bruger grønne og gule blink. Når du har en partner, skal du stå diagonalt overfor din partner på måttens modsatte hjørner. Blå blink sættes i hjørnet diagonalt placeret overfor rødt; det samme er tilfældet med grønt og gult.

  • Hvis du spiller på et hold, skal hver spiller tage en af de to farver på ovenstående par. Holdspil i Tiddlywinks kaldes "par".
  • Hvis du bare spiller mod en anden person, vil en spiller bruge blå og røde blink og den anden grønne og gule blink. Dette kaldes "singler". Det er muligt at spille med tre personer. I dette tilfælde styrer en af personerne begge farver, og de to andre kontrollerer hver anden farve.
Spil Tiddlywinks Trin 5
Spil Tiddlywinks Trin 5

Trin 2. Start med en squidge-off

Det betyder, at du ser, hvis blink kommer tættest på gryden eller ind i den. Hvis din kommer ind i puljen eller er tættest på, skal du i gang.

  • Læg gryden i midten af måtten. Placer blinkene bag grundlinjerne. Hvert hjørne af måtten bør indeholde blink i kun én farve. Arranger farverne med uret i alfabetisk rækkefølge fra det engelske sprog (blå først og derefter grønt osv.) Tiddlywinks drejer og bevæger sig i urets rotation efter squidge-off.
  • Spil et blink for hver farve bagved grundlinjen i puljens retning. Du vil altid sikre dig, at du forbliver bag ved baseline, når du spiller et blink. Blinket i eller nærmest puljen er vinderen. Sæt derefter blinkene tilbage bag grundlinjen.
Vind et ur trin 2
Vind et ur trin 2

Trin 3. Tid spillet

Generelt varer Tiddlywinks -spil 20 minutter for enkelte kampe og 25 minutter for par. Start uret efter squidge-off.

  • Spillet kan dog ende, før tiden løber ud, hvis nogen squidges alle blinkene i deres farve i puljen. Spil med tre spillere kører normalt 22,5 minutter.
  • Du kan også vælge at spille, indtil alle blink er pottet. Der er normalt en rund grænseperiode efter afslutningen af tidsperioden, hvis alle blink ikke er potte. Det betyder, at du fortsætter med at spille, indtil den farve, der vandt squidge, er vendt. Der spilles yderligere fem runder med farven, hvor hver ende slutter efter den farve, der vandt squidge-off.

Del 3 af 3: Spil spillet

Spil Tiddlywinks Trin 7
Spil Tiddlywinks Trin 7

Trin 1. Start spillet

Start med den farve, der vandt squidge-off. Farverne skiftes i alfabetisk rækkefølge efter det engelske sprog. Brug blæksprutten til at drive blinkene mod gryden, når det er din tur.

  • Hvis du får et blink inde i gryden, kaldes det et potteblink. Hvis blinket stopper på hele eller en del af et andet blink, er det øverste blink det vrælende blink og det nederste blink er det knækkede blink.
  • Blink, der ikke er grydet eller hugget, kaldes gratis blink. Når det er din tur i rotation med uret, skal du se, hvor tæt du kan vende en af din farve Tiddlywinks mod puljen. Vær forsigtig. Hvis du sender den af måtten, mister du din tur. Hvis du får din farve i puljen, får du endnu et skud.
  • Hvis en persons skud får et blink i samme farve til at gå af måtten, tabes det næste skud med den farve.
Spil Tiddlywinks Trin 8
Spil Tiddlywinks Trin 8

Trin 2. Gryde ud

Potting betyder, at du tømmer gryden for at se, hvor mange blink der er inde i den. Du "putter ud", hvis alle dine blink er i puljen.

  • Hvis alle seks blink til en enkelt farve er potte, bliver den farve "udpottet". Personen, der kontrollerer den farve, vinder derefter spillet. Hvis du potter ud, får du også et ekstra point, og dine modstandere scorer et point mindre.
  • Hvis alle farverne ikke er grydet, når tiden løber ud, optælles scoren for hver farve. Hvert potteblink er tre point. Hvert blottede blik er ét punkt. Knækkede og uspillede blink tæller ikke med. Så for eksempel, hvis blå har 3 potteblink og 2 gratis, er scoren 11. Hvis gul har 4 blink i en gryde og 1 fri, er det i alt 13.
  • Topscoreren får 4 point, den anden scorer får 2 og den tredje får 1 point.
Spil Tiddlywinks Trin 9
Spil Tiddlywinks Trin 9

Trin 3. Vær strategisk

Tiddlywinks er ikke bare blinde held, når det spilles godt. Nogle mennesker vil skære en anden persons Tiddlywinks for at stoppe en anden person, der har pottefarver.

  • For eksempel, hvis en spiller har fem af sin farve i puljen, men den sjette er hugget, kan han eller hun ikke gøre noget, før hans eller hendes partner frigør den.
  • Der er mange mulige spilplaner, men en standardstrategi er at forsøge at opbygge et område med venlige blink tæt på puljen og samle så mange fjendtlige blink som muligt. Hvis du prøver at lægge blink i puljen for tidligt, kan det ende med en katastrofe, da dine tilbageværende blink bliver fanget.
  • Hold blæksprutten med et fast, men afslappet greb. Hold den højt oppe, så dine fingre ikke kommer i vejen for svirpen. Placer kanten af blæksprutten i midten af blinket, cirka 45 grader til den.
Spil Tiddlywinks Trin 10
Spil Tiddlywinks Trin 10

Trin 4. Håndter sammenklappede blink til højre

Du kan ikke spille et knækket blink. Det betyder, at et blink er dækket endnu en lille smule af et andet blink. Du kan dog spille det øverste blink på enhver bunke, hvis den er din og følge op til et blink direkte under den.

  • Hvis nogen potter ud, er tidsfristen ikke længere vigtig. Spillet fortsætter, indtil alle blink i et partnerskab er i puljen. Alle squops skal være squidged. Dækningsblink flyttes til 2 mm væk fra alle andre blink. Spillet fortsætter i den almindelige rækkefølge. Første farve til at potte ud vinder.
  • For at spille et knækket blink spiller du først den øverste overflade af det uslukkede blink. Blink lodret under det blink, du første gang rører ved, kan blive ramt af blæksprutten. Skuddet skal være kort og kontinuerligt fra start til slut. Du kunne spille et bunke, hvor du sender fjenden et blink langt væk. Dette kaldes en boondock.

Tips

  • Du skal muligvis trykke hårdt på blæksprutten, hvis blinket er meget tæt på gryden.
  • I turneringer aggregeres normalt spilresultater, så individuelle gevinster og tab er ikke lige så vigtige som de faktiske scorelinjer. Så hvis du taber, så prøv at tabe 3-4 frem for 1-6.
  • En fuld kopi af reglerne kan downloades gratis fra Tiddlywinks Associations.
  • Blæksprutten bruges til at lede blinket. Måtten har fjedring i det, der hjælper med at drive blinket.
  • Øv dig i at potte fra 3-4 "og hugge fra 1-2". At spille disse skud solidt vil vinde mange kampe.
  • Hvis du er i et tæt spil, skal du finde ud af, hvilken af dine farver der har den bedste chance for førstepladsen, og prøv at sikre dig det.
  • Der er mange Tiddlywinks -udtryk, og nogle billeder har farverige navne som Bristol, Carnovsky og endda John Lennon -mindesmærket.
  • Brug ikke meget pres på blinket med blæksprutten.

Anbefalede: