3 måder at oprette en tunge twister på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at oprette en tunge twister på
3 måder at oprette en tunge twister på
Anonim

En tunge twister er en sætning, der er svær at sige. Nogle af disse sætninger er svære at gentage flere gange hurtigt efter hinanden, og andre er overhovedet vanskelige at udtale. Lær først om de forskellige litterære anordninger, der gør tungevridere så vanskelige: herunder alliteration, konsonans og assonans. Derefter kan du lege med strenge af lignende klingende ord og prøve at skrive en sætning, der er svær at sige.

Trin

Metode 1 af 3: Leg med gentagelse

Opret en Tongue Twister Trin 1
Opret en Tongue Twister Trin 1

Trin 1. Sigt på alliteration

Alliteration er et litterært apparat, hvorved du samler en gruppe ord, der begynder med den samme konsonantlyd. Ordene vises hurtigt efter hinanden, og de understreger hinanden. Tungerne snubler over de vanskelige spidser af et tykt alliterativt twist. Dette vil gøre din tunge twister meget vanskeligere at sige.

  • Alliteration kan være så simpelt som to parrede ord, der starter med den samme lyd: "tunge twist", "løse læber" eller "Peter Piper." Gør den alliterative streng endnu sværere at sige ved at tilføje flere ord: "vanskelig tungetvridning", "sidste løse læber" eller "Peter Piper valgt."
  • Sørg for, at de alliterative ord giver mening sammen! En god tunge twister er mere end bare en række tilfældige ord og stavelser. Prøv at fastsætte en fornuftig sætning.
Opret en Tongue Twister Trin 2
Opret en Tongue Twister Trin 2

Trin 2. Vær opmærksom på konsonans

Konsonans beskriver effekten af, at konsonanter gentager sig inden for et ord eller en sætning. Tænk "pitter patter." Jo mere kompleks konsonantstrengen er, jo sværere vil din tunge -twister være at sige. Prøv at sætte konsonantlydene sammen hurtigt efter hinanden.

  • Overvej tungen twister "Shelley sælger muslingeskaller ved kysten." Gentagelsen af "ell" -lyden i "Shelley", "sells" og "seashells" er et glimrende eksempel på konsonans, og det er en del af, hvorfor sætningen er så svær at sige.
  • Hvis det er muligt, skal du lægge konsonantlydene lige ved siden af hinanden. Jo tættere stavelserne er på hinanden, jo sværere er tungetvrideren. For eksempel kan "s" lyde være svære at udtale hurtigt efter hinanden.
Opret en Tongue Twister Trin 3
Opret en Tongue Twister Trin 3

Trin 3. Dans med assonans

Assonans er når en række ord gentager den samme vokallyd, selvom ordene begynder med forskellige konsonantlyde. Assonans bruges ofte til at give poesi og prosa en musikalsk effekt, og det kan hjælpe med at give din tunge twister en drivende rytme.

Overvej tungen twister "Mænd sælger bryllupsklokkerne." Den korte "-e-" lyd gentages i hele sætningen: M en s ell th e w edding b ells."

Metode 2 af 3: Oprettelse af en vanskelig tungevridning

Opret en Tongue Twister Trin 4
Opret en Tongue Twister Trin 4

Trin 1. Forvirre med konsonans

Trip up tunger ved at samle lyde, der er meget ens, men ikke identiske. Find bogstavkombinationer, der er næsten alliterative, men ikke helt: som "c", "ch" og "cl".

Prøv at sige "irsk armbåndsur". Denne tunge twister er hård, fordi "rish" er konsonant med "wris", og tilføjelsen af "sh" lyden forvirrer de to "ris" lyde

Opret en Tongue Twister Trin 5
Opret en Tongue Twister Trin 5

Trin 2. Vend positionerne for lignende stavelseslyde

Overvej tungen twister "Hun sælger muslingeskaller ved kysten." "Hun sælger" er en omvendt af "havskaller", idet "s" og "sh" stavelser vendes mellem sætningerne.

Opret en Tongue Twister Trin 6
Opret en Tongue Twister Trin 6

Trin 3. Brug konsonanter, der er lette at blande

For eksempel lyder "s", "f" og "th" ens nok til, at de kan snuble nogen op. På samme måde kan "ck", "x" og "th" blandes sammen, når de hænges sammen hurtigt efter hinanden.

  • Prøv at sige "Theophilus Thistle, thistle siften, sigtede en sigte med usigtede tidsler."
  • Prøv at sige "Den sjette syge sheiks sjette får er syg."

Metode 3 af 3: Skrivning af en twong Twister

Opret en Tongue Twister Trin 7
Opret en Tongue Twister Trin 7

Trin 1. Leg med ord

Læg mærke til ord, der er svære at sige sammen. Find derefter ord, der er svære at sige med de indledende ord, og bind dem alle sammen i en kæde. Prøv at lave en liste over alle de lignende klingende ord, du kan tænke på. Hvis du er i tvivl, skal du køre en websøgning efter ord, der er konsonant, assonant og alliterativ.

Opret en Tongue Twister Trin 8
Opret en Tongue Twister Trin 8

Trin 2. Fortæl en historie

Din tunge twister behøver ikke at være den mest indsigtsfulde sætning i verden, og det behøver ikke at være sjovt - men ordene skal i det mindste give mening sammen. En useriøs gruppe af ord kan være svært at sige, men det vil ikke være så imponerende som en grundig sætning.

Opret en Tongue Twister Trin 9
Opret en Tongue Twister Trin 9

Trin 3. Prøv at starte med et navn

Mange tungevridere begynder med et navn: "Shelly sælger muslingeskaller ved kysten" eller "Peter Piper plukkede en pakke syltede peberfrugter." Dette kan give din struktur en vis struktur. Start med en persons navn, og kom derefter med en sætning, der fortæller en kort historie om dem. Svar på disse spørgsmål:

  • Hvor blev denne person af?
  • Hvad gjorde denne person?
  • Hvornår gjorde denne person dette eller gik til dette sted?
  • Hvorfor gjorde denne person denne ting?
Opret en Tongue Twister Trin 10
Opret en Tongue Twister Trin 10

Trin 4. Test din tunge twister

Prøv at sige sætningen fem gange hurtigt, og læg mærke til, hvor du snubler op. Bed dine venner om at sige det, og vurder, hvor mange problemer de har. Omarbejd din tunge twister, hvis det ikke er svært nok. Kig efter ord og lyde, som du kan skifte ud med sværere at sige stavelser.

Husk på, at nogle mennesker har flere problemer med at udtale bestemte stavelser end andre. En hård tunge twister for en person kan være let for en anden. Vær altid respektfuld for talehinder

Tips

  • Et team af MIT -talekommunikationsforskere hævder at have fundet på verdens vanskeligste tunge -twister. Prøv at sige, "paddebarn hældte trukket torsk."
  • Test dine tunge twisters ud på dine venner. Bed folk om at sige sætningerne, og se hvilke der er sværest at sige.
  • Sørg altid for, at dine ord rimer og samarbejder med hinanden.

Anbefalede: