Sådan differentieres presset fra skærglas: 4 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan differentieres presset fra skærglas: 4 trin
Sådan differentieres presset fra skærglas: 4 trin
Anonim

Gad vide, hvordan du kan se forskel på udskåret og presset glas? Tryk din næse mod skærmen, og bliv ved med at læse for svarene.

Trin

Differentier presset fra Cut Glass Trin 1
Differentier presset fra Cut Glass Trin 1

Trin 1. Kontroller sømme

Glas fra en form har ofte sømme, der viser sig som linjer i det færdige produkt. Antallet af linjer afhænger af formen på den færdige artikel og formens konstruktion. Afhængigt af formens alder (de bæres ved brug) kan mønsteret være mere eller mindre skarpt. I en facetteret dråbe, f.eks. En 'krystal', løber sømmen hele vejen rundt om kanten som en ring til hældt glas. Selvom der ikke er noget, der forhindrer presset glas i at blive skåret efterfølgende, er problemet normalt: er dette design skåret eller støbt?

Differentier presset fra Cut Glass Trin 2
Differentier presset fra Cut Glass Trin 2

Trin 2. Undersøg interiøret

I hældt eller presset glas kan glassets indre have små fordybninger, der afspejler ydersiden.

Differentier presset fra Cut Glass Trin 3
Differentier presset fra Cut Glass Trin 3

Trin 3. Undersøg designet

Hold glasset, så det reflekterer lyset og udseendet, især på facetter, for fine striber fra værktøjerne, der bruges på skåret glas. Disse er mere tydelige på ældre glas, hvor polering blev foretaget i hånden. Moderne glas er imidlertid kemisk udglattet for at fjerne alle spor af skæring. Dette kan efterlade en så glat finish som godt presset glas. På ældre snittet glas er der også ofte variationer i mønsterets form og afstand. Ikke så i presset glas, hvor formen var en dyr vare, normalt lavet af håndværkere, der perfektionerede designet, før det blev brugt.

Differentier presset fra Cut Glass Trin 4
Differentier presset fra Cut Glass Trin 4

Trin 4. Hvis du har et lomme -UV -lys, skal du skinne det på glasset

Hvis den nuance, du ser, er blålig lilla, er glasset blyglas og mere tilbøjelig til at blive skåret. Hvis det er kedeligt grønt, er det sodavandglas, den billigere glasart, og det er mere sandsynligt, at det støbes. Om et glasdesign er skåret eller presset er ikke altid let at sige!

Tips

  • Tro ikke, at dit stykke mangler værdi, hvis det presses eller hældes! Denne teknik har eksisteret længe, og de fleste glas fra depressionstiden er faktisk presset, ikke skåret.
  • Hvis der trykkes på dit stykke, og du vil bestemme værdien, skal du kontakte Kovels (https://www.kovels.com/) Antikguide eller en velrenommeret antikvitetshandler i dit område. Du kan også tjekke eBay for at få en idé om, hvad et autentisk stykke kan sælge for.

Anbefalede: