3 måder at vaske filt på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at vaske filt på
3 måder at vaske filt på
Anonim

Filt kan være et svært stof at rengøre. Uden ordentlig pleje kan den krympe, fuzz eller pille. Du bør først prøve at få øje på de snavsede områder. Hvis du har brug for at vaske filtemnet, skal du vaske det i hånden eller bruge den blide cyklus. Du kan også tage det med til renserierne.

Trin

Metode 1 af 3: Pletrensning af filten

Vask filt trin 1
Vask filt trin 1

Trin 1. Børst med en blød tandbørste

Hvis der er snavs på overfladen på filten, børstes den forsigtigt af med en blød børste. Børst kun i én retning. Gnid ikke i en cirkel eller op og ned. Skrubning i alternative retninger kan få materialet til at hobe sig op og fuzz.

Vask filt Trin 2
Vask filt Trin 2

Trin 2. Dup området med vand

Dyp en klud i lidt varmt vand, indtil kluden er let fugtig. Tryk og dup på snavs med let tryk, og sørg for ikke at gnide. Dette kan hjælpe med at fjerne noget af snavs.

Vask filt Trin 3
Vask filt Trin 3

Trin 3. Støvsug filten

Hvis der er løst snavs og støv på filten, kan du prøve at støvsuge det væk. Brug en lille vakuumdyse og kør den over filten. Hvis suget på dit vakuum er for hårdt, kan du placere en gammel trusseslange eller strømpebukser over dysen for at hjælpe.

Vær forsigtig, når du støvsuger omkring perler eller bånd. Sørg for, at de er sikre, så du ikke suger dem af filten

Vask filt Trin 4
Vask filt Trin 4

Trin 4. Damprens din filt

Du kan rengøre din filt derhjemme ved at dampe den. Brug en tekande eller gryde og kog vand i den. Når vandet begynder at dampe, placeres filten over dampen. I din anden hånd skal du holde en blød svamp, fnugfri klud eller en blød børste. Mens du holder emnet på plads, skal du bruge det bløde værktøj til forsigtigt at børste det beskidte område.

Dette kan være tidskrævende, da du kun kan rengøre lidt ad gangen

Metode 2 af 3: Vask emnet

Vask filt Trin 5
Vask filt Trin 5

Trin 1. Håndvask emnet

Den bedste måde at rengøre filt på er at vaske emnet i håndvasken. Brug koldt vand. Håndter filten forsigtigt, mens du flytter den rundt. Klem den forsigtigt et par gange for at vaske den.

  • Brug af varmt vand kan beskadige filtstoffet.
  • Nogle mennesker bruger milde rengøringsmidler, mens andre tror, at brug af vaskemiddel vil forårsage fuzzing på overfladen.
  • Hvis du bruger vaskemiddel, skal du sørge for, at det er meget skånsomt.
Vask filt trin 6
Vask filt trin 6

Trin 2. Vask filtemnet på den delikate cyklus

Selvom de fleste filtgenstande ikke bør vaskes, skal du vaske det i en delikat cyklus, hvis du har en vare, du vil maskinvaske. Brug et skånsomt rengøringsmiddel, som Woolite.

  • Vask kun filten i en vaskemaskine, når den er ekstremt snavset, lugter frygteligt, eller du har prøvet alt andet.
  • Vask ikke filtartikler ofte. Gør dette kun lejlighedsvis.
Vask filt trin 7
Vask filt trin 7

Trin 3. Fjern overskydende vand

Du kan fjerne overskydende vand fra filten ved at trykke det mellem to håndklæder. Vrid ikke eller pres vand ud. Flad filten så meget som muligt til dens oprindelige form.

Vask filt trin 8
Vask filt trin 8

Trin 4. Lufttørre emnet

Du bør ikke tørre varen i tørretumbleren. I stedet skal du lufttørre dem. Dette kan være på en tøjlinje eller på en bøjle i dit hjem. Bare sørg for at placere det i et køligt område og ikke i direkte sol.

Metode 3 af 3: Filtrering

Vask filt Trin 9
Vask filt Trin 9

Trin 1. Bestem, om din filt er uldfilt eller syntetisk filt

Uldfilt reagerer mere negativt på vask end syntetisk filt. Uldfilt kan krympe, bløde eller begynde at fuzz. Syntetisk filt kan typisk vaskes uden for mange problemer. Hvis du har uldfilt, skal du passe mere på at vaske det. Hvis du har syntetisk filt, vil det sandsynligvis være mere holdbart.

Uldfilt bør renses, fordi du kan beskadige det ved vådrensning

Vask filt Trin 10
Vask filt Trin 10

Trin 2. Brug et renseri til hjemmet

Mange rengøringsfirmaer, såsom Clorox, Proctor & Gamble og Dial, har renserisæt på markedet. Disse kits indeholder anvisninger, der vil lede dig gennem rengøringsprocessen, så du sikkert kan rengøre din vare.

Disse kits koster omkring $ 10

Vask filt Trin 11
Vask filt Trin 11

Trin 3. Tag varen til rengøringsassistenterne

Hvis du har tid og penge, kan du tage din filt tøj til rengøringsassistenterne. Et professionelt renseri kan rengøre filten, hvilket kan være nyttigt, hvis du er nervøs for at prøve eller ikke vil ødelægge varen. De fleste renserier rører dog stort set ikke noget, der ikke er tøj.

Anbefalede: