Sådan skriver du børnerim: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan skriver du børnerim: 15 trin (med billeder)
Sådan skriver du børnerim: 15 trin (med billeder)
Anonim

Et børnerim er et kort rimedigt, der ofte er skrevet til børn. Denne type digt er en god måde at øve sig på at bruge litterære anordninger som rim, gentagelse og alliteration. De er også sjove at sige højt, da de normalt har sjove eller fjollede detaljer. For at skrive børnerim begynder du med at vælge et emne som et dyr, en karakter eller et objekt. Komponér derefter rimet ved at fortælle en sjov eller underholdende historie om dit emne. Lyt til, hvordan rimet lyder højt, bed om input fra andre, og revider det om nødvendigt, så du ender med et poleret stykke.

Trin

Del 1 af 3: Find et emne

Skriv børnerim trin 1
Skriv børnerim trin 1

Trin 1. Skriv om et dyr for en sjov tilgang

Du kan vælge dit yndlingsdyr eller et kæledyr, du har derhjemme. Forestil dig, hvad dyret kan gøre i løbet af dagen, eller når ingen ser på. For eksempel kan du skrive om:

  • Dit eller dit barns yndlingsdyr, f.eks. En slange eller en løve.
  • Et af dine egne kæledyr. Det ville være lettere for dit barn at forestille sig det.
  • Et opdigtet dyr, såsom en lilla elefant med små fuglevinger.
  • En mytisk skabning, såsom en drage, griffon eller enhjørning.
Skriv børnerim Trin 2
Skriv børnerim Trin 2

Trin 2. Opret en karakter, der hjælper dig med at fortælle en historie i rimet

Vælg et navn til karakteren, f.eks. Et navn, du kan lide, eller navnet på en, der er tæt på dig. Tænk derefter over, hvilke typer eventyr karakteren kan befinde sig i. Kom med en novelle om, hvad karakteren gør eller en situation, de befinder sig i.

  • For eksempel kan du skrive om en karakter ved navn Max, som kan lide at løbe hurtigt ned ad gaden. Eller du kan skrive om en karakter ved navn Claire, der befinder sig fanget i en hule.
  • Tænk forud på dit rimskema og vær forberedt på at ændre karakterens navn, hvis det er nødvendigt.
Skriv børnerim trin 3
Skriv børnerim trin 3

Trin 3. Vælg et objekt at skrive om, hvis du har en favorit eller speciel

Vælg dit yndlingslegetøj eller en genstand, der har en særlig betydning for dig. Eller kig rundt i rummet og vælg et objekt tilfældigt. Tænk derefter over, hvordan du kan bruge dette objekt, eller hvad du gør med objektet dagligt.

  • Alternativt kan du forestille dig, hvad der kan ske, hvis objektet kommer til live. Hvad ville objektet gøre eller sige?
  • For eksempel kan du vælge dit yndlingsdyr eller din yndlingsvogn og skrive om det i børnerimet.
Skriv børnerim Trin 4
Skriv børnerim Trin 4

Trin 4. Opret en anden version af et eksisterende rim for en mere guidet tilgang

Vælg et børnerim, som du kan lide eller finder interessant. Prøv derefter at skrive din egen version af den ved hjælp af det samme emne og den samme struktur. Opret en version med et andet tegn eller emne. Skift det originale emne til noget, du kan lide at skrive om.

For eksempel kan du tage et børnerim som "Little Miss Muffet" og ændre det til et rim om "Big Mr. Muffin" eller "Small Miss Bloom"

Skriv børnerim Trin 5
Skriv børnerim Trin 5

Trin 5. Læs eksempler på børnerim for at få inspiration

Se på rimordningen for børnerimene for at få en bedre fornemmelse af, hvordan du bruger rim i din version. Lyt til, hvordan børnerimene lyder, når du læser dem højt. Læg mærke til, hvordan børnerimene fortæller en novelle med sjove eller fjollede detaljer. Du kan læse børnerim som:

  • “Hickory Dickory Dock”
  • “Little Miss Muffet”
  • “The Itsy Bitsy Spider”
  • “Baa, Baa, sorte får”

Del 2 af 3: Oprettelse af et udkast

Skriv børnerim Trin 6
Skriv børnerim Trin 6

Trin 1. Fortæl en enkel historie om dit emne

De fleste børnerim vil fortælle læseren en novelle, hvor der sker noget med en karakter eller et emne. Karakteren reagerer derefter på begivenheden og finder en måde at adressere den på eller håndtere den. Dit børnerim skal præsentere en karakter eller et emne og vise læseren, hvad der sker med dem. Det skal have en begyndelse, midte og slutning, med handling eller konflikt midt i historien.

For eksempel kan du skrive et børnerim, hvor din kæledyrsslange kommer ud af buret og strejfer rundt i huset, kun for at skræmme din mor i køkkenet

Skriv børnerim Trin 7
Skriv børnerim Trin 7

Trin 2. Følg et rimskema for en traditionel tilgang

Du behøver ikke at rimme hver linje, men et simpelt rimskema kan være med til at give digtet en bestemt rytme, især når det læses højt. De fleste børnerim følger et rimskema som ABCB, hvor det sidste ord i anden og tredje linje rimer.

  • Du kan også prøve et rimskema som AABCCB, hvor de første to linjer og den fjerde og femte linje i digtet rimer. Den anden linje og den sidste linje rimer også.
  • For eksempel følger børnerimet "Little Miss Muffet" et AABCCB -rimskema: "Little Miss Muffet/Sat on a tuffet/Spise hendes ostemasse og valle/Langs kom en edderkop/Som satte sig ved siden af hende/Og skræmte Miss Muffet væk.”
Skriv børnerim Trin 8
Skriv børnerim Trin 8

Trin 3. Brug gentagelse til at tilføje rytme og flow

Gentagelse er en almindelig enhed i børnerim. Det hjælper vigtige detaljer fast i læserens sind. Du kan gentage navnet på hovedpersonen i dit børnerim. Du kan også gentage et adjektiv eller en detalje om emnet.

For eksempel kan du bruge gentagelse som "Rød chilipeber, varm, varm, varm" eller "Max løb, løb, løb"

Skriv børnerim Trin 9
Skriv børnerim Trin 9

Trin 4. Inkluder alliteration for at få digtet til at lyde interessant

Alliteration er, hvor du bruger de samme vokallyde i træk. Det kan være en fantastisk måde at tilføje detaljer til digtet og give det en god følelse af flow. Prøv at bruge ord, der starter med samme bogstav og lyd for 1-2 linjer i digtet.

For eksempel kan du bruge alliteration som “min slange Sara kan sikkert lide at slinke, slinke, slinke” eller “Madame Maple mødte en mammut”

Skriv børnerim Trin 10
Skriv børnerim Trin 10

Trin 5. Brug tælling i digtet til at lære tal

Nogle børnerim som "En, to, spænde mine sko" eller "En kartoffel, to kartofler" bruger tælling til at hjælpe dig med at huske tal. Det kan også være en god måde at tilføje en bestemt rytme til digtet og følge en sæt struktur. Start ved 1, og arbejd dig op til 8, 9 eller 10.

For eksempel kan du skrive et børnerim som: "En, to/Himmelen så blå/Tre, fire/Fuglene vil have mere/Fem, seks/Se skyer drive/Syv, otte/Månen er sent."

Skriv børnerim Trin 11
Skriv børnerim Trin 11

Trin 6. Inkluder dumme eller sjove detaljer i digtet for at gøre det mindeværdigt

Brug din fantasi og tilføj detaljer, der virker lidt mærkelige eller umulige. Føl dig ikke begrænset af det, der giver mening eller virker logisk. Sjove eller mærkelige detaljer vil gøre børnerimet sjovt at læse højt for din læser.

For eksempel kan du skrive: "Min bror Max/Han er sikker på at være hurtig/løber langt hjemmefra/møder en sulten ål/leder efter et måltid/Var ikke længe før Max løb hjem."

Skriv børnerim Trin 12
Skriv børnerim Trin 12

Trin 7. Hold digtet inden for 4-7 linjer

Børnerim er normalt korte, søde og til det punkt. Sørg for, at dit rim har en begyndelse, midte og ende inden for højst 7 linjer i alt. Fokuser på at holde digtet kortfattet, mens du også bruger enheder som alliteration, rim og gentagelse for at give digtet en vis stil og personlighed.

Hvis din historie er for lang, skal du oprette en samling af rim, der hver er 4-7 linjer lange. De skal alle have en begyndelse, midte og slutning, men kan fortælle en længere historie, når de sættes sammen

Del 3 af 3: Polering af børnerimet

Skriv børnerim Trin 13
Skriv børnerim Trin 13

Trin 1. Læs børnerimmet højt

Når du har gennemført et udkast til børnerimet, skal du læse det højt flere gange. Lyt til hvordan det lyder. Læg mærke til om det rimer ordentligt og ruller let af tungen. Kontroller, at den har en enkel historie, der er let at følge og forstå.

Skriv børnerim Trin 14
Skriv børnerim Trin 14

Trin 2. Del det med andre for at få deres feedback

Vis børnerimet til din lærer, dine forældre og dine venner. Spørg dem, om de synes, at børnerimet er sjovt eller underholdende. Find ud af, om de synes, at børnerimet er let at læse og følge.

Da dette er et børnerim, kan du overveje at læse det for en baby. Hvis det får din baby til at føle sig glad eller rolig, gør du et godt stykke arbejde

Skriv børnerim Trin 15
Skriv børnerim Trin 15

Trin 3. Revider børnerimet for flow og indhold

Kig efter unødvendige linjer eller akavet sprog, og stram dem op, så rimet flyder bedre. Sørg for, at hver linje flyder godt ind i hinanden og følger et klart rimskema.

Når du har revideret børnerimet, skal du læse det højt en sidste gang for at sikre, at det flyder godt og lyder godt

Prøver

Image
Image

Prøve børnerim

Image
Image

Twinkle Twinkle

Image
Image

Gamle mor Hubbard

Image
Image

Lille Bo Peep

Anbefalede: