3 måder at reparere et hul i en skjorte på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at reparere et hul i en skjorte på
3 måder at reparere et hul i en skjorte på
Anonim

At opdage et hul i din skjorte kan være frustrerende. Heldigvis behøver du ikke slippe af med din skjorte på grund af et mindre hul. Du kan reparere hullet i din skjorte derhjemme ved hjælp af en nål og tråd eller et plaster. Ved at bruge tråd eller stof, der matcher farven på din skjorte, vil ingen kunne fortælle, at din skjorte havde et hul i den. Der kan dog være tidspunkter, du skal lave en kreativ løsning eller hyre en professionel for at få hullet løst tilfredsstillende.

Trin

Metode 1 af 3: Håndsyning af hullet

Fix et hul i en skjorte Trin 1
Fix et hul i en skjorte Trin 1

Trin 1. Få tråd, der matcher din skjorte

Vælg tråd, der har samme farve som den skjorte, du vil reparere, så dit arbejde ikke skiller sig ud. Du kan også bruge klar tråd, der vil være usynlig på din skjorte.

  • Kontroller, om du allerede har en tråd, der matcher din skjorte. Hvis du ikke gør det, skal du tage din skjorte med til en stofbutik og finde den tråd, der passer bedst til din skjorte.
  • Hvis du ikke kan finde et eksakt match, skal du gå med en mørkere tråd frem for en lysere. En mørkere farve, der stadig ligner trøjens farve, vil sandsynligvis blande sig ind og ikke være mærkbar.
  • Brug en mat tråd og undgå tråd, der er reflekterende eller skinnende. Matt tråd vil være mindre mærkbar.
Fix et hul i en skjorte Trin 2
Fix et hul i en skjorte Trin 2

Trin 2. Tråd en nål med den valgte tråd

Brug en saks til at afskære et stykke tråd fra spolen, der er omkring 61 cm lang. Sæt den ene ende af tråden gennem det lille hul i nålens hoved. Træk tråden gennem hullet, indtil trådens to ender er i samme afstand fra nålen. Bind de to ender af tråden sammen i en knude.

  • Se på emballagen på nålene for at sikre, at du vælger en, der passer til det stof, du bruger. Jo mindre måleren er, desto større er tallet. 8 gauge nåle er meget tykke, så de er bedst til tunge, vævede beklædningsgenstande, mens 16 gauge nåle er meget tynde, hvilket gør dem gode til sarte, lette stoffer.
  • Prøv at dæmpe spidsen af tråden ved at placere den på spidsen af din tunge kort, hvis du har problemer med at komme den gennem nålehullet.
Fix et hul i en skjorte Trin 3
Fix et hul i en skjorte Trin 3

Trin 3. Start din søm inde i din skjorte

Stik nålen gennem stoffet øverst og til højre for hullet indefra og ud. Stik gennem stoffet ca. 0,51 cm over hullet. Hvis du er tættere på hullet, kan tråden trække ud, og din søm kan falde fra hinanden.

Bliv ved med at trække nålen op gennem stoffet, indtil den knude, du lavede i enden af tråden, fanger stoffet

Fix et hul i en skjorte Trin 4
Fix et hul i en skjorte Trin 4

Trin 4. Skub nålen ned gennem hullet og derefter op igen gennem stoffet

Placer nålen direkte til venstre for, hvor du først stak nålen igennem. Jo tættere du er på den forrige søm, jo mere sikker er tråden, der holder hullet sammen, når du er færdig. Dette giver dig mulighed for at trække stoffet på venstre og højre side af hullet sammen.

Målet er at lave tætte sting, der trækker hullets sider sammen igen

Fix et hul i en skjorte Trin 5
Fix et hul i en skjorte Trin 5

Trin 5. Fortsæt skiftende masker mellem venstre og højre side af hullet

Gentag dine masker frem og tilbage på tværs af hullet. Før nålen ned gennem hullet i din skjorte og stikk den op gennem stoffet direkte til siden af den første søm, du lavede. Kør dig ned i hullets omkreds, mens du laver stingene. Når du syr frem og tilbage langs hullet, skal hullets kanter trækkes sammen.

  • Husk, at efter hver søm skal du fortsætte med at trække nålen op, indtil tråden er stram.
  • Stop med at sy, når du når hullets bundpunkt, og det er helt syet sammen.
Fix et hul i en skjorte Trin 6
Fix et hul i en skjorte Trin 6

Trin 6. Bring nålen ind i din skjorte, og bind flere knuder med tråden

Bind knuderne, så de er lige op mod stoffet på indersiden af din skjorte. For at knytte knuderne skal du holde nålen mellem 2 fingre. Vikl den del af tråden, der kommer ud af din skjorte, rundt om nålen 3 gange. Træk nålen op gennem de 3 løkker og fortsæt med at trække, indtil al tråden er trukket igennem.

Gentag for at skabe flere knuder. At have flere knob vil sikre, at stingene forbliver på plads

Fix et hul i en skjorte Trin 7
Fix et hul i en skjorte Trin 7

Trin 7. Klip eventuel ekstra tråd af

Brug en saks til at klippe den resterende tråd af efter den knude, du har bundet. Undersøg derefter det syede hul for at sikre, at det er blevet ordentligt fastgjort.

  • Klip tråden tæt på knuden frem for tæt på nålen, så du ikke skal bekymre dig om at trimme tråden igen.
  • Din skjorte er nu klar til at have på!

Metode 2 af 3: Patching the Hole

Fix et hul i en skjorte Trin 8
Fix et hul i en skjorte Trin 8

Trin 1. Find stof, der matcher din skjorte

Hvis din skjorte har et stort hul, der er 2,5–5,1 cm bredt, kan du reparere det ved at lægge et plaster over det. Hvis trøjen er en ensfarvet farve, skal du kigge efter stof i den farve. Hvis din skjorte har et travlt print, skal du kigge efter stof, der vil passe ind i printet. Hvis du skal vælge mellem et mørkere og lysere skygge stof, skal du gå med den mørkere nuance. Det vil være mindre mærkbart på din skjorte.

  • Du kan få stof i din lokale stofbutik, eller du kan bruge stof fra en gammel beklædningsgenstand, du ikke har mere på.
  • Hvis din skjorte har en lomme på den, kan du klippe et stykke af indersiden af lommen, der passer perfekt til trøjen. Imidlertid skal du derefter lappe indersiden af lommen med et andet stykke stof.
  • Sørg for, at teksturen og vægten af det stof, du bruger, ligner det stof, din skjorte er lavet af.
Fix et hul i en skjorte Trin 9
Fix et hul i en skjorte Trin 9

Trin 2. Klip et stykke stof ud, der er lidt større end hullet

Prøv at gøre plasteret omkring 1,3 cm større end hullet på alle sider. Mål hullet i din skjorte med en lineal, så du ved, hvor stort et plaster du skal skære ud. Tegn plasterets kontur på stoffet med blyant og klip det ud med en saks.

Fix et hul i en skjorte Trin 10
Fix et hul i en skjorte Trin 10

Trin 3. Skær et stykke smeltbart bindingsnet ud, der har samme størrelse som plasteret

Smeltbar bindingsbane er et tyndt, gennemsigtigt klæbeark, der hjælper stoffet med at klæbe til indersiden af din skjorte. Læg plasteret af stof, du klipper ud, over et ark smeltbart bindingsvæv, og spor plasteret på bindingsbanen med blyant. Fjern plasteret af stof og brug en saks til at klippe den form ud, du har sporet.

Du kan finde smeltet bindingsweb online eller i din lokale stofbutik

Fix et hul i en skjorte Trin 11
Fix et hul i en skjorte Trin 11

Trin 4. Skær midten af smeltesnoren ud

Du vil kun have båndet, hvor plasteret rører stoffet, ikke i området af hullet, du dækker. For at gøre dette skal du placere bindingsbanen over hullet, så hullet er centreret. Spor hullets kontur med en pen eller blyant på båndet. Brug derefter en saks til at skære omridset ud.

Når du er færdig med at skære, skal du beholde det ydre stykke bånd. Det skal have mindst 0,64 tommer (0,64 cm) bindingsvæv på hver side af hullet. Cirklen, du skærer ud af midten, kan smides væk eller bruges til et fremtidigt projekt

Fix et hul i en skjorte Trin 12
Fix et hul i en skjorte Trin 12

Trin 5. Vend din skjorte ud og ind, og læg stoffet og bindingsbanen over hullet

Bindingsbanen skal placeres mellem hullet og plasteret af stof. Sørg for, at bindingsbanen er stillet op over hullet i din skjorte, så den ikke kan ses gennem hullet. Den side af stoffet, du vil vise igennem på ydersiden af din skjorte, skal vende nedad.

Fix et hul i en skjorte Trin 13
Fix et hul i en skjorte Trin 13

Trin 6. Stryg plasteret af stof og bindingsvæv på din skjorte

Tryk strygejernet ned på plasteret og bindingsbanen og hold det på plads. Stryg ikke frem og tilbage, da plasteret og bindingsbanen kan skifte. Hold strygejernet på plasteret og bindingsbanen i ca. 10 sekunder.

  • Læs instruktionerne, der fulgte med dit smeltbare bindingsweb, for at få specifikke instruktioner til opvarmning og timing.
  • Generelt skal du bruge en varmeindstilling til limning, der er lidt højere end den varme, du normalt ville bruge til stoffet i din skjorte.
  • Når du har stryget plasteret og bindingsbanen, skal du vende din skjorte med højre side ud, og hullet skal være dækket!

Metode 3 af 3: Prøv kreative alternativer

Fix et hul i en skjorte Trin 14
Fix et hul i en skjorte Trin 14

Trin 1. Gør en kreativ løsning med broderi eller dekorative lapper

Hvis du har en skjorte, du elsker, og den har mange huller, kan du overveje at bruge en kreativ løsning til at gøre den brugbar og unik. For eksempel kan du pynte hullet ved at brodere rundt om det. Sting rundt om hullet stabiliserer stoffet og tilføjer et kreativt præg.

Du kan også lægge en applikation over hullet. At lægge et dekorativt plaster over hullet, i stedet for at forsøge at matche det eksisterende stof, kan tilføre lidt sjov til en ellers dæmpet skjorte

Fix et hul i en skjorte Trin 15
Fix et hul i en skjorte Trin 15

Trin 2. Brug lim til at fastsætte et hul, der ikke er særlig synligt

Hvis du ikke ved, hvordan du syr, eller du bare ikke vil, er der stadig muligheder for at fikse din skjorte. Der findes en række forskellige limprodukter, der er lavet til at lime stof sammen, og disse kan bruges på din skjorte. Faktisk, hvis hullet i din skjorte er på en søm eller et sted, der ikke er synligt, kan brug af lim være den hurtigste og letteste løsning.

  • Gå til dit lokale håndværk eller syforretning og se efter produkter, der er lavet til at lime stof til stof.
  • Afhængigt af det produkt, du bruger, kan det misfarve det område, du limer. Det kan også gøre området mindre blødt og fleksibelt.
  • Følg anvisningerne, der kommer på den lim, du køber, når du fixer din skjorte. Forskellige lim har forskellige tørretider og teknikker til påføring, så det er vigtigt at følge dit produkts specifikke instruktioner.
Fix et hul i en skjorte Trin 16
Fix et hul i en skjorte Trin 16

Trin 3. Vend en skjorte, der er for langt væk, til et kreativt projekt

Der kan være et tidspunkt, hvor en skjorte har for mange huller til at få den til at se præsentabel ud eller til at den skal være funktionel. Hvis din skjorte er splintret eller har mange huller, kan du overveje at lade den gå og gøre den til et sjovt projekt.

Hvis du virkelig elsker en skjorte på grund af stoffet eller på grund af sentimentale årsager, kan du overveje at bruge skjorte -stoffet til at lave en dyne eller et andet mindesmærke. På den måde kan stoffet fortsat bruges, bare i en anden form

Fix et hul i en skjorte Trin 17
Fix et hul i en skjorte Trin 17

Trin 4. Få din skjorte repareret af en professionel, hvis du ikke selv kan ordne den

Hvis din skjorte har et stort hul, eller du er bekymret for at ødelægge den ved at forsøge at ordne den selv, skal du tage den med til en skrædder for at få den rettet. En professionel skrædder vil sandsynligvis kunne reparere huller, så de er praktisk talt usynlige for øjet.

  • Når du tager din skjorte med til reparation, skal du tale med personen om dine forventninger og spørge dem, hvad de tror, de kan gøre for dig. At give personen, der syr din skjorte, klare instruktioner og få en klar forståelse af, hvilke slags rettelser der er mulige, hjælper dig med at styre dine forventninger til reparationen.
  • En virksomhed, der laver skræddersyelse eller ændringer, skal kunne hjælpe dig. Hvis du ikke kender en i dit område, skal du foretage en internetsøgning for at finde virksomheder i nærheden af dig.

Anbefalede: