Sådan bruges en Guitar Whammy Bar: 12 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges en Guitar Whammy Bar: 12 trin (med billeder)
Sådan bruges en Guitar Whammy Bar: 12 trin (med billeder)
Anonim

En whammy bar (også kaldet en tremolo -arm) er en enhed, der er fastgjort til elektriske guitarer, der bøjer strengene. Klassiske guitarister som Jimi Hendrix og Eddie Van Halen brugte whammy baren til deres dramatiske soloer. Den whammy bar skaber en unik lyd, der kan bruges i rock, soul, country og mere.

Trin

Metode 1 af 2: Opsætning af din Whammy Bar

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 1
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 1

Trin 1. Undersøg din guitar

Nogle guitarer har ikke mulighed for at montere en whammy bar. Tag et kig på broen på din guitar. Broen er nær bunden af kroppen og er, hvor strengens ender holdes. Du bør se et lille hul, hvis din guitar er i stand til at holde en whammy bar.

Nogle guitarer leveres med en permanent whammy bar, der ikke kan fjernes

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 2
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 2

Trin 2. Tag det med til butikken

Hvis du har en Fender Telecaster eller Stratocaster, vil du være bedre til at lade musikbutikken passe til den whammy bar. Mange whammy barer ser ens ud, men findes i forskellige størrelser og pasformer. Les Paul -guitarer kræver, at du installerer et tailpiece på broen og kroppen for at holde den whammy bar.

  • De to hovedtyper af whammy barer er de aftagelige (Floyd Rose og Fender -stil) og whammy barer, der kræver et tailpiece (Bigsby).
  • Alle guitarer er forskellige, og metoden til installation af et tailpiece kan være anderledes. For eksempel kan en Les Paul se det samme ud som en Gretsch -model, men installation af en whammy bar er forskellig for de to.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 3
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 3

Trin 3. Test forbindelsen

Sørg for, at din whammy bar er konfigureret korrekt. En whammy bar, der ikke er konfigureret korrekt, kan føre til problemer med din bro. Nogle whammy barer behøver ikke at blive skruet fast på broen. For disse søjler skal du blot indsætte dem i åbningen, og du er klar til at rocke.

  • Hvis du har en whammy bar, der skruer i, skal du gøre den stram, men ikke for stram. Nogle guitarister kan lide deres whammy barer løsere end andre.
  • Når det drejer sig om stangstykker, skal du sørge for, at din bro og bagstykket er faste. Vær forsigtig med ikke at placere skruer fra din bro, hvis du installerer den på egen hånd.
  • Tal med nogen i musikforretningen, før du installerer et tailpiece. Sørg for at købe den rigtige systemtype til din guitar. Musikforretninger opkræver ikke for meget for et job som dette, og du er garanteret kvalitetsarbejde.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 4
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 4

Trin 4. Lyt efter whammy

Undersøg, hvordan whammy -baren fungerer ved at lytte til en række musik. Dette hjælper dig med at forstå, hvad du selv kan gøre med den whammy bar. Du kan bruge whammy i den minimale surfguitarstil eller det makulerende kaos af heavy metal.

Der er andre typer musik, der bruger whammy barer til lydteksturer og tonaldybde som Sonic Youth og My Bloody Valentine

Metode 2 af 2: Brug af Whammy Bar

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 5
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 5

Trin 1. Bliv fortrolig med baren

Tilslut din guitar til en forstærker, og prøv at spille en note. Skub forsigtigt den whammy bar ned. Dette vil tabe tonehøjden. Øv dig på at spille akkorder og riffs og tilføj whammy bar.

  • Afhængigt af hvilken type guitar du har, vil din tuning blive påvirket af kraftig brug af whammy bar. Billigere guitarer går meget hurtigere ud af melodier end guitarer af højere kvalitet.
  • Floyd Rose leveres normalt med tuninglåse til guitarstrengene. Låsene er designet til at holde strengene i harmoni efter kraftig brug af whammy bar.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 6
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 6

Trin 2. Træk op på whammy

Prøv nu at løfte op på den whammy bar, men træk ikke for højt. Oprindeligt blev whammy barer kun lavet til at dyppe noterne. At trække op på stangen strækker strengene. Dette hæver banen i stedet for at sænke banen.

Du er muligvis ikke i stand til at gøre dette med whammy -stænger i bagstykket

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 7
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 7

Trin 3. Gør dykningen

Dykningen er en klassisk teknik til den whammy bar. Stryg en note eller akkord på guitaren, og tryk fast på stangen mod strengene. Berømte heavy metal -soloer begynder og slutter med dykningen. Som navnet antyder, er dykket, når lyden af din guitar hurtigt '' dykker '' ned i et dybere register.

  • Eksperimenter med at bruge denne teknik. Prøv det under solo eller som afslutning på et riff.
  • Lyt til solo af Jimi Hendrix, Eddie Van Halen og Dimebag Darrell for inspiration.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 8
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 8

Trin 4. Udfør flagren

Fladren er, når du vakler tonerne i din guitar i et kort burst. Øv fladren ved at banke ned på stangen og pludselig slippe stangen. Nogle spillere foretrækker at placere den whammy bar mod bunden af guitaren. Fladren bruges bedst på en Floyd Rose whammy bar.

Fladren er en stor effekt, når den bruges sparsomt. Prøv at trykke på din whammy bar, mens du spiller akkorder eller udfører et riff

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 9
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 9

Trin 5. Øv skrig

Skriget er, når du skaber en skrigende lyd ud af din guitar ved hjælp af den whammy bar. Du skal spille en åben harmonisk eller knibe harmonisk. Spil en åben harmonik ved forsigtigt at røre en streng på den femte, syvende eller tolvte bånd. Når du rammer den harmoniske, skal du trække op på whammy baren for at skabe et højere skrig.

  • Tryk aldrig helt ned, når du spiller åbne harmonier. Det er bedst at placere din finger direkte over båndet.
  • En knivspids harmonisk er, når du vælger en note og græsser snoren med din tommelfinger. Denne teknik vil tage noget tid at udvikle. Det er lettere at gøre på de midterste to strenge (D og G). Tonharmonien skaber et højere klingende skrig.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 10
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 10

Trin 6. Brug shoegaze -grebet

Shoegazing er en genre udviklet i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne. Navnet stammer fra guitarist, der konstant ændrer deres tone gennem pedaler og guitararbejde. Fra publikums perspektiv kigger de (eller kigger) på deres sko. Hold whammy bar i din hånd og flyt den til beatet af sangen.

  • Ideen er at spille akkorder, men brug whammy baren kraftigt gennem akkordprogressionen.
  • Øv dig i at synkronisere din strum med bevægelsen af den whammy bar.
  • Denne teknik er ikke den bedste for dine strygere, men lyden er uden sidestykke.
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 11
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 11

Trin 7. Spil surf guitar

Surf guitar handler om at bruge den whammy bar tyndt, i modsætning til shoegaze. Surf guitar er normalt centreret omkring et riff eller to, der spilles ved hjælp af tremolo plukning (eller alternativ plukning). Tremolo picking er, når du spiller et riff ved at skifte opad og nedad plukke i et hurtigt tempo. Whammy bar bruges bedst i surf guitar i slutningen af et vers eller en melodi.

Lyt til klassisk 50'ers surfmusik for at høre denne teknik i praksis. Prøv at lytte til Dick Dale og Link Wray

Brug en Guitar Whammy Bar Trin 12
Brug en Guitar Whammy Bar Trin 12

Trin 8. Øv guitaren

Den bedste måde at forbedre dine whammy bar -færdigheder på er gennem øvelse. Forsøm ikke skalaer og akkordformer, fordi du kan bruge en whammy bar. De bedste guitarister kender deres vægt og hvornår de skal bruge whammy bar korrekt. Hold øre åbent for brug af whammy barer i musik, mens du begynder at udvikle din egen stil. EKSPERT TIP

Nicolas Adams
Nicolas Adams

Nicolas Adams

Professional Guitarist Nicolas Adams is a 5th generation musician of Serbian Gypsy descent and the lead guitarist of the band Gypsy Tribe. Based in the San Francisco Bay Area, Nicolas specializes in Rumba Flamenco and Gypsy jazz and playing the guitar, Bouzouki, Balalaika, and piano.

Nicolas Adams
Nicolas Adams

Nicolas Adams

Professionel guitarist

Prøv at bruge strengene til at få en lignende lyd, hvis du ikke har en whammy bar.

Du kan få den samme effekt ved at bøje strengene op eller ned for at ændre noten. Det er dog lettere at bruge en whammy bar på strenge med en tungere måler.

Video - Ved brug af denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube.

Advarsler

  • Træk ikke din whammy bar for højt op. Dette kan enten føre til tuningproblemer eller en brudt streng.
  • Løft aldrig guitaren ved den whammy bar.

Anbefalede: