Sådan finder du en oktav på en guitar: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan finder du en oktav på en guitar: 9 trin (med billeder)
Sådan finder du en oktav på en guitar: 9 trin (med billeder)
Anonim

Vestlige musikalske skalaer er baseret på 8 noter, og disse 8 toner danner en oktav. Til gengæld kan du bryde de 8 toner ned i 12 halve trin, repræsenteret på gitartavlen på en guitar med 12 bånd, metalstængerne hen over halsen på din guitar. Der er 5 oktavmønstre for hver skala på din guitar's gribebræt. At kunne finde dem let hjælper dig med at blive mere fortrolig med dit gribebræt, så du føler dig mere tryg ved at spille.

Trin

Metode 1 af 2: Identificering af oktaver på samme streng

Find en oktav på en guitar Trin 1
Find en oktav på en guitar Trin 1

Trin 1. Spil en åben E på den 6. streng

Gå til din 6. streng, den laveste, tykkeste streng på din guitar, og tag den uden at sætte fingre på båndene. Denne note (forudsat at din guitar er i harmoni) er en E.

Find en oktav på en guitar Trin 2
Find en oktav på en guitar Trin 2

Trin 2. Gør den sjette streng ved den 12. bånd for at spille en E en oktav højere

Båndet tættest på møtrikken på din guitar er den første bånd, hvor tallene går op, jo højere op i halsen på din guitar du går. Tæl op til den 12. bånd, og placer din finger lige under den for at irritere strengen, og tag den derefter. Den note, du spiller, er også en E, en oktav højere end den E, du spillede på den åbne streng.

Skift frem og tilbage mellem oktaverne ved at løfte din finger fra båndet og plukke den åbne snor og derefter placere din finger ned igen. Hvis du lytter, kan du se, at de begge er den samme tone - den ene er simpelthen højere end den anden

Find en oktav på en guitar Trin 3
Find en oktav på en guitar Trin 3

Trin 3. Gentag processen med hver af de andre strenge

For hver åben streng er den note, du spiller, når du ærgrer den streng ved den 12. bånd, den samme som den note, du spiller, når du spiller den åbne streng - den er kun en oktav højere. Når du har lært dette trick med den tykkeste streng, kan du prøve det med hver af de andre.

Find en oktav på en guitar Trin 4
Find en oktav på en guitar Trin 4

Trin 4. Brug det samme interval til at finde frettede noter på den samme streng

Intervallet, der fungerer for at finde oktavnoten til den åbne streng, fungerer også for frettede noter. Du skal bare flytte 12 bånd ned på den samme streng for at finde den næste højere oktavnote.

  • For eksempel finder du et G på 3. bånd i den 6. streng. Der er også en G, en oktav højere, på den 15. bånd af den 6. streng.
  • Dette trick fungerer ikke for noter, der er bøvlet højere oppe i strengen, fordi du til sidst vil løbe tør for bånd. Det virker dog at finde oktavnoter på den samme streng, hvis den originale note er forstyrret på 1., 2. eller 3. bånd.

Metode 2 af 2: Spotting Octaves on Different Strings

Find en oktav på en guitar Trin 5
Find en oktav på en guitar Trin 5

Trin 1. Find noter 2 oktaver højere eller lavere på 1. og 6. streng

Da din 6. streng (den tykkeste, laveste streng) og din 1. streng (den tyndeste, højeste streng) begge er indstillet til E, har de begge de samme toner. Noten på 1. streng er dog 2 oktaver højere end den samme note på den 6. streng.

  • For eksempel, hvis du snører de åbne strenge, er E på 1. streng 2 oktaver højere end E på 6. streng.
  • På samme måde producerer den 3. bånd på den 6. streng og den 3. bånd på den første streng begge G -tonen, hvor tonen på den første streng er 2 oktaver højere end tonen på den sjette streng.
Find en oktav på en guitar Trin 6
Find en oktav på en guitar Trin 6

Trin 2. Flyt 2 strenge og 2 bånd op fra 5. eller 6. streng

For enhver note, du producerer på 5. eller 6. streng, kan du finde den samme note 1 oktav højere ved at flytte 2 strenge op og derefter 2 bånd. Det kan være lettere at flytte fingeren op 2 bånd først, derefter flytte over 2 strenge. På en eller anden måde får du det samme sted.

For eksempel, hvis du gør den femte streng ved den 3. bånd, spiller du en C. Flyt 2 bånd op til den første bånd og over 2 strenge til den 2. streng. Denne note er også en C, en oktav højere

Find en oktav på en guitar Trin 7
Find en oktav på en guitar Trin 7

Trin 3. Gå op i 3 bånd for at finde den højere oktav, der starter på 3. eller 4. streng

For at finde den næsthøjeste oktav på 3. og 4. strenge skal du gøre det samme, som du gjorde med 5. og 6. streng, og flytte 2 strenge op. Men i stedet for at flytte 2 bånd op, flytter du 3 bånd op.

For eksempel, hvis du gør den tredje streng ved den 4. bånd, spiller du en B. Flyt over 2 strenge til den 6. streng, derefter op 3 bånd. Hvis du ærgrer den 6. streng ved den 7. bånd, er det også en B, en oktav højere

Find en oktav på en guitar Trin 8
Find en oktav på en guitar Trin 8

Trin 4. Vend mønsteret om for at finde lavere oktaver

For at finde lavere oktaver skal du bruge det samme mønster på 1. og 2. streng, som du plejede at gå op i en oktav på 3. og 4. streng, gå ned 2 strenge og 3 bånd. For at finde den nedre oktav for noter på 3. og 4. strenge, gå ned 2 strenge og 2 bånd.

  • For eksempel, hvis du gør den første streng på den 3. bånd kedelig, spiller du en G. Flyt 2 strenge ned til den 4. streng. Den åbne streng er en G, en oktav lavere end den G, du spillede på 3. bånd i den 6. streng.
  • På samme måde, hvis du ærgrer den 4. streng på den 5. bånd, spiller du en G. Flyt 2 strenge ned til den 6. streng, derefter ned 2 bånd til den 3. bånd. Der er endnu en G, en oktav lavere.
Find en oktav på en guitar Trin 9
Find en oktav på en guitar Trin 9

Trin 5. Brug de samme mønstre til at finde alle de andre oktavnoter

Når du kender oktavmønsteret, kan du bevæge dig over gribebrættet og finde alle de forskellige oktaver af den samme note. Start på den 6. streng og gå over til 2. streng, og arbejd dig derefter tilbage. Til sidst finder du alle de steder på gribebrættet, hvor denne note vises.

Hvis du bliver ved med at lege med oktavmønstrene, kan du lære dig selv, hvor alle noterne er på dit gribebræt. Dette vil ikke kun få dig til at føle dig meget mere hjemme med dit instrument, men også gøre det meget lettere at lære nye akkorder

Tips

Husk oktavformer og mønstre udenad, så du nemt kan skifte fra en oktav til den næste. For eksempel, hvis du spiller en akkord i en oktav, kan du gå over til en højere eller lavere oktav ved at flytte din hånd i akkordformen til grundnoten i den højere eller lavere oktav

Anbefalede: