3 måder at bygge et korthus på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at bygge et korthus på
3 måder at bygge et korthus på
Anonim

Der er flere måder at bygge et korthus på. Den "klassiske" metode, som du måske har set i populære medier, er baseret på en række trekantede bindingsværk, der topper til et punkt i en kortpyramide. Mange professionelle kortstabler starter imidlertid deres strukturer med en firekortscelle eller "låsekasse", som danner et meget mere stabilt fundament for komplekse designs.

Trin

Metode 1 af 3: Bygning af et trekantet hus

Dette er det "klassiske" korthus, som du måske har set i populære medier. Det er et udfordrende, men solidt design. Du skal stable dine kort i en række trekantede bindingsværk, der danner en pyramide.

Byg et korthus Trin 1
Byg et korthus Trin 1

Trin 1. Form den første trekant

Dette "fagværk" er grundstrukturen i det pyramideformede design. Prop to kort sammen til en omvendt "V" -form. De øverste kanter på kortene skal mødes, og de nederste kanter skal være jævnt fordelt fra en central akse. Brug lidt tid på at øve denne proces. Du skal gentage det igen og igen i konstruktionen af dit hus.

Byg et korthus Trin 2
Byg et korthus Trin 2

Trin 2. Byg fundamentet

Opret en fast linje med trekantede takstænger, to kort hver. Punktet på hver trekant bør ikke være mere end et kort længde fra punktet i den næste trekant. Antallet af trekanter i fundamentet bestemmer den mulige højde på dit korthus: hver "etage" vil blive bygget på en mindre trekant end gulvet nedenfor. For eksempel, hvis du bygger et trekantet fundament, vil du være i stand til at gå op på tre "etager", før huset når et punkt; hvis du bygger et seks-trekantet fundament, har du mere plads til at bygge, og du kan gå op på seks etager. Start med et hus på tre etager.

Spænd hver ny trekant mod bunden af den tilstødende trekant. Til sidst skal du have tre trekanter (med seks kort i alt), der alle rører

Byg et korthus Trin 3
Byg et korthus Trin 3

Trin 3. Spænd trekanterne

Læg forsigtigt et fladt kort oven på de to første trekanter (f.eks. 1 og 2). Sørg for, at kortet er perfekt afbalanceret mellem punkterne. Læg nu et andet kort mellem trekanter 2 og 3. Du skal have et "fundament" på tre trekanter med to flade kort på toppen. Dette tager i alt otte kort.

Byg et korthus Trin 4
Byg et korthus Trin 4

Trin 4. Byg det næste lag med kort

Hvis dit fundament består af tre trekanter, skal det næste "gulv" op bruge to trekanter. Prøv at stable hver ny trekant i samme vinkel som de to trekanter nedenfor, af hensyn til strukturel integritet. Placer bunden af hvert kort over punktet i en nedre trekant. Når du har dannet disse to trekanter, skal du lægge et fladt kort ovenpå mellem deres punkter.

  • Vær ekstremt forsigtig. Hvis du byggede fundamentet godt, burde det være stærkt nok til at holde disse nye kort op - men du bliver nødt til at holde fra at vælte det hele med en skælven eller pludselig bevægelse. Stak de nye kort let og forsigtigt.
  • Når du er færdig med at lægge den anden "etage", skal dit tårn omfatte tretten kort: fem trekanter og tre flade kort.
Byg et korthus Trin 5
Byg et korthus Trin 5

Trin 5. Tilføj punktet

For at færdiggøre dit korthus skal du bare stable en trekant mere oven på strukturen. Læg langsomt og forsigtigt to kort sammen i samme vinkel som alle de tidligere trekanter. Hold dem på plads, indtil de er helt jævne, og træk dine hænder væk, når du føler dig sikker på, at punktet vil stå alene. Hvis strukturen står, har du bygget et korthus!

Metode 2 af 3: Opbygning af en firekortscelle

Dette er den mest stabile måde at bygge store, komplekse korthuse på. Fire-kort cellen kan understøtte op til 660 pund pr. Kvadratfod, hvilket gør det til en grundlæggende struktur, som du kan gentage og bygge videre på. Nogle professionelle kortstakere sværger ved denne metode.

Byg et korthus Trin 6
Byg et korthus Trin 6

Trin 1. Form cellen

Arranger først to kort i et lidt off-center "T". Hold kortene, et i hver hånd, så deres flade flader er vinkelret på bordet. Læn dem mod hinanden for at danne en anden næsten-T. Placer derefter et tredje kort mod midten af et kort for at danne et andet "T". Luk boksen med et fjerde kort og "T", så du har fire kort presset mod hinanden med et firkantet mellemrum i midten.

Dette er den grundlæggende firekortscelle eller "låsekasse". Det er et af de mest strukturelt stabile fundamenter, du kan lægge til dit korthus. Tænk på denne celle som et mønster, som du kan gentage i hele dit design

Byg et korthus Trin 7
Byg et korthus Trin 7

Trin 2. Byg et "tag" eller "loft"

Overlap to kort fladt oven på din firekortscelle. Læg derefter yderligere to flade kort (roteret i en 90 graders vinkel) for at fuldføre taget. Et "dobbeltlag" fladt lag vil gøre din endelige struktur meget mere stabil.

Byg et korthus Trin 8
Byg et korthus Trin 8

Trin 3. Tilføj en anden historie

Konstruer forsigtigt en anden firekortscelle oven på det flade lag. Du har nu en stabil to-etagers kortstruktur. Fortsæt gerne med at tilføje historier, indtil du løber tør for kort, eller indtil du synes, strukturen er høj nok. Firekortscellen er en meget stærk rod, så du bør være i stand til at stable mange niveauer oven på fundamentet.

  • Prøv at tilføje "vinger" til huset ved at vedhæfte flere T-former til stueetagen. Når du lægger en kortform, der er vinkelret på bordoverfladen, skal du sørge for at lægge et fladt kortlag ovenpå som et "loft". Dette vil gøre kortene mere strukturelt lydige, og det får hele bygningen til at ligne mere et hus.
  • Bliv kreativ. Himlen er grænsen for denne metode - så se, hvor stort et hus du kan bygge!

Metode 3 af 3: Fejlfinding

Byg et korthus Trin 9
Byg et korthus Trin 9

Trin 1. Brug billige kort

Dyre kort i pro-kvalitet er normalt glatte og blanke, og de er tilbøjelige til at glide fra hinanden. Billigere kort har en tendens til at være kornete og mindre glatte og dermed bedre til at hænge sammen.

Byg et korthus Trin 10
Byg et korthus Trin 10

Trin 2. Vælg din overflade omhyggeligt

Vælg en sikker, robust plads, der ikke skifter, mens du stabler kort. Prøv at bygge på en let struktureret overflade, som et billardbord eller et ufærdigt træbord. En glat overflade som et glasbord kan få dine kort til at glide. Overvej at bruge en dug eller en stedmåtte til at tilføje tekstur til en glat overflade-men vær opmærksom på, at disse ufixede fundamenter er tilbøjelige til at skifte uventet.

Sørg for, at der ikke er et udkast! Byg dit korthus indendørs, væk fra åbne vinduer, døre, ventilatorer og ventilationsåbninger. Du ønsker ikke at miste alt dit hårde arbejde til et dårligt tidsvindligt vindstød

Byg et korthus Trin 11
Byg et korthus Trin 11

Trin 3. Hold dig rolig

En rystende hånd eller en pludselig rykning kan få dit hus til at smuldre. Hold hvert kort forsigtigt, men fast mellem to fingre på din dominerende hånd. Prøv at "flyde" det glat på plads.

Prøv at placere kort, når du er mellem vejrtrækninger eller i bunden af dit åndedrag - i øjeblikket lige efter at du har pustet ud. Tag en dyb indånding, og vær opmærksom på det korte rum, der opstår mellem udånding og indånding. Din krop er på det mest stille i dette øjeblik, og du kan have lettere ved at holde din hånd stabil

Tips

  • Du bør ikke bruge lim, tape, hæfteklammer, papirclips eller andre fastgørelseselementer. Bøj ikke kortene for at få dem til at hænge på hinanden, lav hak i kortene, så de passer sammen. Alt ovenstående er måder at 'snyde' på, og du opnår ellers ikke noget.
  • Når du bygger dit korthus, skal du prøve ikke at trække vejret på dit arbejde. Et kraftigt åndedrag kunne let slå strukturen ned.
  • Vær tålmodig. Hvis du er for forhastet, kan du ødelægge dit hus!
  • Låsekasse: Hold to kort, et i hver hånd, så de lange kanter er parallelle med bordet. Læn dem mod hinanden for at danne en lidt "off" T. Meget flot. Placer derefter et tredje kort mod midten af det ene kort for at danne et andet skævt T. Luk boksen med et fjerde kort og T.

Anbefalede: