3 måder at dyrke Tulsi på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at dyrke Tulsi på
3 måder at dyrke Tulsi på
Anonim

Også kendt som hellig basilikum bruges denne smukke plante ofte som en medicinsk urt til behandling af en lang række lidelser, lige fra helbredelse af hovedpine til bekæmpelse af kræft. Planten er let at dyrke fra frø eller ved at rode i vand og er virkelig enkel at tage sig af. Du kan beholde den potte indeni eller plante den udendørs i din pryd- eller køkkenhave!

Trin

Metode 1 af 3: Dyrkning af Tulsi fra frø

Dyrk Tulsi Trin 01
Dyrk Tulsi Trin 01

Trin 1. Fyld en urtepotte med jord af høj kvalitet og vand den grundigt

Du bør efterlade cirka 2,5 cm (cm) plads øverst i gryden. Tilsæt nok vand til at gøre jorden meget fugtig, men tilsæt ikke for meget vand, fordi du ikke vil have, at jorden skal være fugtig.

Selvom du planlægger at plante din tulsi i et udendørs område, er det bedst at begynde at dyrke den indendørs, før du flytter til en udendørs seng

Grow Tulsi Trin 02
Grow Tulsi Trin 02

Trin 2. Så frøene 64 tommer (0,64 cm) under jorden

Fordi tulsi -frø er så små, skal du bare drysse frøene oven på jorden, og tryk dem forsigtigt ned i overfladen ved hjælp af dine fingre eller en lille manipulation.

Grow Tulsi Trin 03
Grow Tulsi Trin 03

Trin 3. Hold jorden fugtig, indtil frøene spirer

Frøene begynder at vokse om 1-2 uger. Fordi frøene er så sarte, kan du prøve at bruge en sprayflaske til let at tåge jordoverfladen. Hvis du hælder vand i gryden, skal du gøre det langsomt og forsigtigt, så du ikke forstyrrer frøene.

At dække toppen af blomsterpotten med plastfolie hjælper med at forsegle fugt, men du skal stadig kontrollere jorden og tilføje mere vand, hvis det er nødvendigt

Grow Tulsi Trin 04
Grow Tulsi Trin 04

Trin 4. Placer tulsi nær et varmt, solrigt vindue

Din plante kræver 6-8 timers sollys om dagen og temperaturer på mindst 70 ° F (21 ° C). Stil gryden i et område, hvor den kan modtage masser af indirekte sollys.

Vær forsigtig med ikke at forlade planten i nærheden af åbne vinduer eller døre, hvis temperaturen afkøles natten over

Metode 2 af 3: Rooting Tulsi i vand

Grow Tulsi Trin 05
Grow Tulsi Trin 05

Trin 1. Skær en 4-6 tommer (10-15 cm) stilk fra en moden tulsi-plante

Fjern stilken lige under et sæt blade. Pluk alle de andre blade fra den nederste del af din skæring. Du vil gerne efterlade cirka 5,1 cm af stammen helt bar.

  • Når du skærer stilken, skal du vælge en, der ikke har blomstret endnu. Du kan tage en skæring fra en blomstrende stilk, men det bliver sværere at rodfæste og gør det vanskeligere for planten.
  • Dyp den afskårne ende i et rodhormon for at fremskynde processen. Rodhormoner kan købes i lokale planteskoler eller havearbejde.
Grow Tulsi Trin 06
Grow Tulsi Trin 06

Trin 2. Læg tulsi -skæringen i en glasbeholder fyldt med vand

Brug et klart drikkeglas eller en muret krukke og fyld det med vand nok til at dække den nederste halvdel af stilkene. Du kan placere mere end 1 stilk i beholderen, bare vær sikker på at den ikke er overfyldt.

Skift vand hver dag, så stænglerne ikke rådner fra en overvækst af bakterier

Grow Tulsi Trin 07
Grow Tulsi Trin 07

Trin 3. Læg din tulsi -plante et varmt, solrigt sted

Vælg en vindueskarme eller et bord, der gør det muligt for planten at få mindst 6-8 timers lyst, indirekte sollys.

Grow Tulsi Trin 08
Grow Tulsi Trin 08

Trin 4. Overfør stiklinger til en gryde med jord, når rødderne begynder at vokse

Din skæring vil være klar til at overføres til jorden, når dens rødder er 1412 tommer (0,64–1,27 cm) lang. Det kan tage mellem 7 og 10 dage at nå dette punkt.

  • Hvis du har flere stiklinger i beholderen, skal du trække dem forsigtigt fra hinanden for at undgå at bryde de sarte rødder.
  • Opbevar tulsi i pottejorden i 2-3 uger, før du planter udendørs, hvis du vælger at.

Metode 3 af 3: Pleje af dit Tulsi -anlæg

Grow Tulsi Trin 09
Grow Tulsi Trin 09

Trin 1. Vand din tulsi, når det øverste lag af jorden bliver tørt

Du bør kontrollere din plante mindst to gange om ugen for at se, om den skal vandes. Hvis toppen af jorden er tør, vand den.

Hvor ofte du skal vande planten vil variere afhængigt af temperatur og klima

Grow Tulsi Trin 10
Grow Tulsi Trin 10

Trin 2. Gød din plante en gang om måneden

Brug flydende gødning eller organisk kompost, f.eks. Kogødning, for at vedligeholde næringsstofferne i jorden. En ansøgning en gang om måneden hjælper din plante med at trives.

Grow Tulsi Trin 11
Grow Tulsi Trin 11

Trin 3. Beskær toppen af tulsi ugentligt for at tilskynde til vækst

Når din tulsi har 3 sæt blade på en stilk-1 øverst og 2 på siderne, kan du begynde at beskære. Skær det øverste sæt blade af lige over de to andre sæt blade.

Beskæring af din tulsi hjælper den med at vokse hurtigere og producere fyldigere grene

Grow Tulsi Trin 12
Grow Tulsi Trin 12

Trin 4. Transplanter din tulsi, når den er vokset ud af gryden

Når du bemærker rødderne vokse ud af drænhullerne i bunden af potten, er det tid til at overføre planten til en større krukke. Afhængigt af størrelsen på gryden, du plejede at starte, skal du muligvis gøre dette et par gange.

  • Husk, at tulsi -planten kan blive op til 0,91 m høj, så sørg for at planlægge dette, når du enten overfører til en større krukke eller udenfor.
  • Du kan roligt overføre tulsi udendørs omkring 6-8 uger efter, at du har plantet den. Bare vær sikker på, at der ikke er risiko for frost, og at temperaturerne vil være mindst 21 ° C.

Anbefalede: