Sådan organiseres en hvid elefantgaveudveksling: 12 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan organiseres en hvid elefantgaveudveksling: 12 trin
Sådan organiseres en hvid elefantgaveudveksling: 12 trin
Anonim

En gaveudveksling med hvid elefant er en let måde at have det sjovt med dine arbejdskolleger eller på familiesammenkomster. "Hvide elefanter" er traditionelt gaver, der er uønskede, men man kan ikke afvise: ekstremt tarvelig, næsten ubrugelig, fjollet eller underlig. I hvide elefantgavebytter er målet virkelig at have det sjovt. Det meste er at give alle en chance for at slippe af med disse tarvelige gaver-og uvægerligt få en ny!

Hvide elefantgaver kan udveksles på forskellige måder. Nogle fastsætter regler om, at varen skal være ejet tidligere, hvilket betyder, at du re-gave en uønsket vare eller nips. Andre køber en ny (generelt billig) vare kun til festen. Målet er at vælge skøre, sjove eller underholdende gaver. Nogle tilskynder til en blanding af skøre gaver og fornuftige, hvis generiske gaver-trods alt er en persons skrald en anden persons skat!

Der er et par variationer og forskellige navne til dette spil. Ikke alle kræver, at gaver genoprettes. Dette grundlæggende spil kaldes også "Yankee Swap" i nogle regioner og spilles ofte på arbejdspladser og med familier.

Trin

Del 1 af 2: Grundlæggende gameplay

Organiser en White Elephantt Exchange Trin 1
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 1

Trin 1. Angiv reglerne for gave for din gruppe

Er dette en ny gavefest, eller skal folk købe noget nyt-eller gør det noget? Hvor meget er udgiftsgrænsen? Er der en slags udfordring eller tema? Sørg for, at alle forstår reglerne som om de skal købe nye ting eller ej.

  • Vær forsigtig med at overholde alt for strenge regler. Det er trods alt ikke alle, der har en omskiftelig gave, der ligger rundt. Ikke alle er gode til at vælge gaver. Fokus i dette spil er på sjov ikke at gøre det til en kræsen regler-bundet affære.
  • Vær opmærksom på, at meget detaljerede regler eller temaer (som f.eks. Det skal være spiseligt eller rødt eller grønt eller sådan noget) kan være sjovt for nogle, men kan være en irritation og stress for en anden. Generelt, hold det simpelt.
  • Begrænsninger for gaveudgifter undgå at sætte folk i stand til at betale et ubehageligt beløb for en gave. Det, der kan være behageligt for vicepræsidenten, vil ikke være det samme som juniorsekretæren.
  • Prisgrænser holder gaver mere eller mindre på samme værdiniveau. Du vil ikke have, at en person får en helt ny spillekonsol og en anden person, der får en brugt penbeskytter.
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 2
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 2

Trin 2. Find den perfekte hvide elefantgave

Få den pakket ind i gave eller pakk gaven ind selv, og tag den stealthily med til festen. Og hyg dig med det her.

  • Gør gerne et virkelig fjollet indpakningsjob. Brug almindeligt brunt papir, eller bare stik det i en almindelig forsendelseskuvert.
  • Gør noget fjollet. Pak den gerne ind med et andet tema end forventet. For et nytårsgaveudveksling, pakk det ind i fødselsdag, babygave eller eksamenstemaer.
  • Hvis du nyder at pakke ind, er du velkommen til at gøre et fremragende stykke arbejde. Gå over bord, gør hvert udførlige blomstre.
Bliv en Star Wars Fan Trin 17
Bliv en Star Wars Fan Trin 17

Trin 3. Nogle gode ideer til "White Elephant Gift"

Hvis du har problemer med at komme med en gave, der både er off-the-wall og passende, kan du overveje disse gaveideer:

    • Uhyggelige eller klæbrige smykker
    • Parfume eller lotion med en ubehagelig duft.
    • Billige, grimme statuer eller andre dekorative nips.
    • En ubehagelig T-shirt, trøje, slips, strømper eller sløyfe.
    • Træningsvideoer, især dem med modbydelige aerobe instruktører
    • Bargain bin DVD'er af Grade-B-film … jo værre jo bedre.
    • Et indrammet billede af din chef (måske signeret), men kun hvis chefen har en god sans for humor.
    • CD med forfærdelig eller underlig musik
Vælg underholdning til småbørn under lange ture Trin 3
Vælg underholdning til småbørn under lange ture Trin 3

Trin 4. Find andre billige sjove gaveudvekslingsgaver

Selvom "White Elephant" eller "Yankee Swap" gaver ofte har til formål at være skøre og fjollede, er der ikke noget galt med en gave, der er fornuftig. Det er OK at gå med noget, som du er temmelig sikker på ikke vil blive smidt i skraldespanden. Nogle gange er det bare at tilføje for meget stress til ferieindkøb at forsøge at finde den perfekte skøre gave. Nogle måske mere kedelige, men velkomne udvekslingsgaver:

  • Lotteri
  • Vandflaske, krus eller kaffekop
  • Lille gavekort til det lokale spisested
  • Vinterhat, tørklæde eller handsker
  • Gave af te eller kaffe i god kvalitet
  • Køkkenartikler, såsom målekopper, skeer, ovnhandsker
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 3
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 3

Trin 5. Vær hemmelighedsfuld omkring din gave

Ideen er, at folk ikke ved, hvem gaven kommer fra. Når du kommer på arbejde, skal du placere gaven i en gaveæske sammen med alle de andre gaver.

Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 4
Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 4

Trin 6. Skriv fortløbende tal på små stykker papir

Lav tal til, hvor mange mennesker der end deltager i gaveudvekslingen. For eksempel, hvis der deltager 15 personer, skal du skrive tallene 1 til 15 på små stykker papir, folde dem en eller to gange og smide dem i en lille skål eller pose.

Organiser en White Elephantt Exchange Trin 5
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 5

Trin 7. Lad alle tegne et nummer

Nummeret angiver den rækkefølge, de vælger en gave i.

Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 6
Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 6

Trin 8. Begynd med den person, der tegner #1

Den første person vælger enhver indpakket gave i gaveæsken og åbner den. Deres tur ender. Den første spiller får mulighed for at udveksle gaver med en anden spiller i slutningen.

Organiser en White Elephantt Exchange Trin 7
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 7

Trin 9. Lad den næste person vælge, om han vil stjæle en tidligere åbnet gave eller vælge en uåbnet gave fra gaveæsken

  • En person, der får stjålet sin gave, får stjålet en gave fra en anden eller vælger en erstatningsgave fra gaveæsken.
  • Du kan ikke straks stjæle gaven tilbage, der blev stjålet fra dig. Du skal vente mindst en runde, før du stjæler en gave tilbage, der engang var i din besiddelse.
  • En gave kan ikke stjæles mere end én gang i sving.
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 8
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 8

Trin 10. Gentag i rækkefølge efter nummer

Personen med det næsthøjeste nummer vælger enten en gave fra gaveæsken eller stjæler en gave fra en anden. Personer, der har stjålet gaver, kan vælge en gave ud af gaveæsken eller stjæle genstande, der endnu ikke er stjålet den runde.

Del 2 af 2: Variationer

Organiser en White Elephantt Exchange Trin 9
Organiser en White Elephantt Exchange Trin 9

Trin 1. Aftal og implementer så mange variationer af spillet som ønsket

Der er masser af variationer til den hvide elefantgaveudveksling. Se et par igennem, og beslut hvilke, du vil implementere, inden spillet begynder.

  • Markér gaver som kønsrelateret, hvor det er muligt. Mærk en gave, der passer til mænd, kvinder eller unisex.
  • Kort med instruktioner kan pakkes ind til at ligne gaver og lægges i gaveæsken. Instruktionerne indeholder regler som "Modtager af dette kort vælger to gaver, åbner dem begge og lægger en tilbage i gaveæsken" eller "Modtager af dette kort vælger en gave og kan ikke få stjålet deres gave." Hvis du vælger at arbejde med disse kort, skal du være opmærksom på to ting:

    • Personer, der laver kort med instruktioner, skal medbringe både et kort og en gave. Der vil ikke være gaver nok til at gå rundt, hvis folk, der skriver kort, ikke kan bringe gaver.
    • Kort med instruktioner er sværere at implementere, hvis du vælger at åbne gaverne helt i slutningen. Det er naturligvis umuligt at "åbne to gaver og vælge en", hvis du ikke åbner gaverne før i slutningen.
  • Den første spiller kan få mulighed for at bytte gaver med en anden spiller i slutningen. Fordi den første spiller ikke har mulighed for at stjæle, får de muligvis det til sidst. Denne mulighed fungerer bedst, når gaver forbliver uåbnede til det sidste; ellers har den første spiller en klar fordel.
Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 10
Organiser en hvid elefantgaveudveksling Trin 10

Trin 2. Eksperimenter med at stjæle

Der er mange forskellige variationer af at stjæle i en hvid elefantgaveudveksling. Leg med et par forskellige varianter.

  • En genstand, der er stjålet tre gange bliver frosset. Efter at en genstand har skiftet hænder tre gange, kan den ikke længere blive stjålet og bliver hos den tredje person, der stjal den. Sørg for at holde styr på, hvor mange gange en genstand er stjålet på en notesblok for at undgå forvirring.
  • Alternativt kan der sættes en grænse for antallet af gange, en person bliver stjålet fra (i stedet for antallet af gange, en vare bliver stjålet). Hvis du f.eks. Sætter grænsen til tre, kan en vare stjæles dog mange gange, så længe den er stjålet fra en person, der ikke har nået sin grænse på tre.
  • Sæt en grænse for antallet af stjæler pr. Tur. Hvis du f.eks. Begrænser tyveriet til tre gaver pr. Tur, efter at den tredje gave er stjålet, skal spilleren, hvis gave lige blev stjålet, vælge en gave fra gaveæsken.

Anbefalede: