Sådan laver du en mosaik urtepotte: 7 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en mosaik urtepotte: 7 trin (med billeder)
Sådan laver du en mosaik urtepotte: 7 trin (med billeder)
Anonim

En blomsterpotte i mosaik tilføjer gnistre og liv til din have og kan også bruges i næsten enhver indstilling. Læg en livlig blomsterpotte på et bord for at byde gæsterne velkommen til aftensmad eller beklæd din køkkenhave med blomsterpotter i mosaik. Alt du skal bruge er en ren lergryde, fliser og dekorative genstande til at skabe dit mosaikdesign, mørtel og fugemasse.

Trin

Lav en mosaik urtepotte Trin 1
Lav en mosaik urtepotte Trin 1

Trin 1. Vælg/klargør din lerkrukke

Identificer den gryde, du gerne vil bruge, og sørg for, at den er rengjort og klar til at modtage glasfliserne.

  • Vask gryden indvendigt og udvendigt med varmt vand og sæbe. Brug en ren vask til at skrubbe gryden (selvom du køber en ny gryde) og skyl derefter med varmt vand.

    Lav en mosaik urtepotte trin 1 kugle 1
    Lav en mosaik urtepotte trin 1 kugle 1
  • Lad gryden tørre i solen, inden du tilføjer fliser. Du vil sikre dig, at al fugt er væk, så dine fliser klæber til gryden.

    Lav en mosaik urtepotte trin 1 kugle 2
    Lav en mosaik urtepotte trin 1 kugle 2
Lav en mosaik urtepotte Trin 2
Lav en mosaik urtepotte Trin 2

Trin 2. Vælg din flise

Valg af fliser er ekstremt vigtigt, da det vil skabe udseendet og følelsen af din mosaik lerkrukke.

  • Vælg en flise, der er robust, men kan opdeles i mindre stykker. Du vil måske gennemse en række forskellige fliser i den lokale hardware- eller flisehandel for at få det bedste udvalg.

    Lav en mosaik urtepotte Trin 2 Bullet 1
    Lav en mosaik urtepotte Trin 2 Bullet 1
  • Overvej accentstykker til dit projekt. Gå ikke kun med en eller to farvede fliser, men søg i stedet efter en række farver og teksturer for at tilføre dit stykke interesse. Overvej at tilføje et lyst stænk af farve eller gnistre (f.eks. At købe en glitrende bronzet flise) i midten af din gryde for den ekstra "pop".
  • Spørg, om fliser kan brydes ned, når du er i tvivl. Hvis du er usikker på, om du kan bryde fliser ned i mindre stykker, skal du spørge en medarbejder, om nogen har brugt den pågældende flise til at oprette mosaik -illustrationer. Ikke alle fliser fungerer godt i en mosaik, så spørg en ekspert, hvis du er usikker.
  • Visualiser, hvordan den særlige flise vil fungere på gryden. Du vil måske tegne et kort eller designe en skitse, før du bryder flisen, så du ved, hvordan du gerne vil have blomsterpotten til sidst at se ud.
Lav en mosaik urtepotte Trin 3
Lav en mosaik urtepotte Trin 3

Trin 3. Opret din mosaikflise

Du skal bruge arbejdshandsker, beskyttelsesbriller, en lille hammer, et klart arbejdsområde og en tung klud eller håndklæde.

  • Læg fliser på en flad overflade og læg håndklæde eller kraftig klud over flisen. På denne måde har du noget at holde fliser i et område, når du bryder det.
  • Tryk let på flisen med din hammer, indtil du føler, at stykker går i stykker. Smad ikke flisen, da den kan gå i opløsning.
  • Fjern flisen for at afsløre, hvad du har brudt. Brug en nipper til at forme stykker om nødvendigt eller for at fuldføre brudprocessen (for fliser, der muligvis ikke er gået i stykker hele vejen).
Lav en mosaik urtepotte Trin 4
Lav en mosaik urtepotte Trin 4

Trin 4. Forbered mørtlen for at klæbe flisen til urtepotten

Du vil afhente polymer-forstærket, tyndt mørtel for de bedste resultater.

  • Tilsæt vand til mørtelpulver, indtil det bliver den samme konsistens som jordnøddesmør. Bland hele tiden, så pulveret er fuldt integreret i blandingen.
  • Brug straks mørtel, så den ikke tørrer eller ændrer konsistens over tid. Forbered kun mørtel, når du er klar til at oprette dit mosaikdesign.
Lav en mosaik urtepotte Trin 5
Lav en mosaik urtepotte Trin 5

Trin 5. Opret dit mosaikdesign ved at sprede et tyndt lag mørtel på bagsiden af hvert flisestykke og fastgøre stykket på urtepotten

Se dit kort eller en skitse, hvis du har oprettet et, før du startede projektet.

  • Tryk flisestykket fast mod urtepotten, og hold det i flere sekunder, eller indtil du ved, at det har hæftet sig til krukken.
  • Efterlad ¼ tommer plads mellem flisestykker for at give plads til fugemassen. Gå tilbage og genstørr flisen, hvis stykkerne er for store eller ikke passer korrekt.
  • Tilføj andre designelementer som sten eller perler for at skabe yderligere interesse. Du behøver ikke tilføje andre elementer, men hvis det er tilfældet, er det nu tid til at integrere dem i dit design.
  • Gennemfør designet, og lad derefter gryden stivne og tørre natten over. Mørtlen skal bruge op til 24 timer for at blive helt hærdet og tørret, så lad gryden stå på et køligt, tørt sted, indtil den er helt fast.
Lav en mosaik urtepotte Trin 6
Lav en mosaik urtepotte Trin 6

Trin 6. Lav fugemassen, når mørtlen er helt stivnet

Hvis du gerne vil tilføre den grå fugemasse interesse, skal du blande med akrylmaling for at skabe farvet fugemasse. Du skal bruge dine arbejdshandsker til dette projekt, da du placerer fugemassen på din gryde med dine hænder.

  • Kombiner vand til fugemassen for at skabe en blanding af jordnøddesmørkonsistens. Du vil have den generelle samme type konsistens, du opnåede med mørtel.
  • Hæld en håndfuld fugemasse op og skum det ud over gryden. Sørg for at passe på at udfylde hver sektion mellem fliserne.
  • Brug en ren, fugtig klud til at tørre overskydende fugemasse ud af gryden, og vær ekstra forsigtig med at fjerne fugemasse, der blev glattet over fliser/sten.
  • Tag en tynd stålbørste og pensl over hele gryden, når du er færdig med at fugte for at sikre, at alt overskydende fugemasse falder af fliserne. Gå over gryden med en ren klud for at fjerne børstemærker.
Lav en mosaik urtepotte Trin 7
Lav en mosaik urtepotte Trin 7

Trin 7. Lad 2 timer tørre helt, før blomsterpotte kan bruges

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • For en ekstra piget mosaikplante tilføjes glitter til fugemasseblandingen for glans og gnist.
  • Overvej at oprette et mosaikdesign omkring urtepottepladen (pladen, der fanger overskydende vand) for et ekstra tilføjelse.
  • Lad den færdige gryde tørre i 24 til 48 timer, inden den fyldes med snavs og planter. På denne måde vil du være sikker på, at det er helt sat.
  • Opret et 3D-design ved at lime juveler, perler og sten til din flise, efter at gryden er hærdet. Brug superlim eller flydende søm til at sætte prydene på flisen.

Anbefalede: