Sådan spiller I Spy -spillet: 13 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiller I Spy -spillet: 13 trin (med billeder)
Sådan spiller I Spy -spillet: 13 trin (med billeder)
Anonim

I spy er et sjovt og familievenligt gættspil, der kan spilles af børn i næsten alle aldre. Fordi det er et opkalds- og svarspil, har du ikke brug for værktøjer, tilbehør, kort eller tavler til at spille, hvilket betyder, at du kan spille hvor som helst og når som helst, så længe du har mindst to spillere. Jeg spionerer og tester og udvikler opfattelses- og observationskræfter, udvider ordforråd og kan bruges til at lære små børn om bogstaver, navne, former og objekter. Det er også en sjov måde at fordrive tiden på, når du er på en biltur, venter på at gå ombord på et tog, fly eller bus, på en familieferie, i et venteværelse, mens du er ude at handle, eller hvis du er leder efter noget at gøre med venner.

Trin

Del 1 af 2: Spil spillet

699968 1 1
699968 1 1

Trin 1. Vælg spillerne

Du skal bruge mindst to spillere for at spille I spy, men ellers er der ingen grænse for, hvor mange mennesker der kan spille et spil. Spillere er gamle nok til at spille, når de har forståelse for verden omkring dem og nemt kan navngive dagligdags objekter.

699968 2 1
699968 2 1

Trin 2. Vælg den første spion

For hver runde af I -spion er der én person, der er spionen. Denne person vælger et objekt og skal få de andre spillere til at gætte, hvad objektet var baseret på en anelse.

  • Der er mange måder, du kan afgøre, hvem der bliver den første spion. For eksempel kan du trække kort eller sugerør, spørge, hvis fødselsdag kommer næste gang, gå efter hvis navn er alfabetisk først eller sidste, eller endda have en ekstern person, der ikke spiller tilfældigt, vælg den første spion.
  • I en anden variant af spillet kaldes spionen i stedet for kongen eller dronningbien.
699968 3 1
699968 3 1

Trin 3. Vælg et objekt

Som den første spion er dit job at vælge et objekt fra dine umiddelbare omgivelser, som alle spillerne kan se. Men når du har valgt det, skal du ikke sige, hvad det er! Tænk i stedet over objektet for dig selv, og kom med et par funktioner og egenskaber, der gør dette objekt bemærkelsesværdigt.

Hvis du er i et køretøj i bevægelse, bliver du nødt til at arbejde hurtigt, ellers vil objektet være passeret, før andre har en chance for at se det

699968 4 1
699968 4 1

Trin 4. Vælg dit første tip

For at få spillerne til at gætte det objekt, du har valgt, skal du give dem et stykke information om objektet. Brug de bemærkelsesværdige funktioner, du fandt på, og tænk over, hvad du kan sige, der vil antyde dine medspillere, hvilket objekt du tænker på. Gode adjektiver at bruge kan relateres til objektets:

  • Farve
  • Højde
  • Vægt
  • Struktur
  • Geometriske træk
  • Første brev
  • Materiale
  • Et ord, det lyder som
699968 5 1
699968 5 1

Trin 5. Giv det første tip

I dette spil bruger spionen udtrykket "Jeg spionerer med mit lille øje, noget der …" og derefter afsluttes antydningen med beskrivelsen eller tillægsordet til at beskrive objektet. For eksempel, hvis du valgte en lilla hat, som en person i nærheden havde på, kunne du afslutte med "noget, du har på."

  • Når du siger antydningen højt, skal du være sikker på, at du ikke kigger rigtigt på objektet!
  • En anden variant af tipformuleringen er "Jeg spionerer noget, og det er designet til at holde dig varm", for eksempel.
  • Til humlebilledet kan du f.eks. Sige “Bumble Bee Bumble Bee, jeg ser noget, du ikke kan se, og farven på det er lilla”, f.eks.
699968 6 1
699968 6 1

Trin 6. Lad hver spiller gætte

Når du har givet hintet, skal du give de andre spillere en chance for at se sig omkring og finde objektet. Gå derefter rundt i gruppen og giv hver spiller en chance for at gætte, hvilket objekt du har valgt.

  • Jeg spionerer normalt med ja eller nej svar (spillerne spørger, om bestemte objekter var de udvalgte, og spionen siger ja eller nej), men spionen kan også give yderligere tip til spillerne ved at sige, om gætten var varm eller kold.
  • Hvis et gæt var tæt på eller lignede det valgte objekt, siger spionen gætten var varm (tæt) eller varm (meget tæt). Hvis et gæt ikke var i nærheden af objektet, siger spionen koldt eller køligt, hvis gætteriet for det meste var slukket.
699968 7 1
699968 7 1

Trin 7. Giv et andet tip, hvis det er nødvendigt

Hvis ingen af spillerne er i stand til at gætte objektet, skal du gentage sætningen og give et andet tip. Vælg et andet adjektiv denne gang, og koncentrer dig om en anden funktion.

For eksempel, hvis dit tip før fortalte spillerne, hvilken farve objektet var, skal du give et tip om noget andet, f.eks. Objektets materiale, form eller tekstur

699968 8 1
699968 8 1

Trin 8. Lad den spiller, der gætter korrekt, blive den næste spion

Gå rundt i samme rækkefølge, og lad hver spiller gætte igen. Når en spiller gætter rigtigt, bliver denne spiller den nye spion, og spillet begynder forfra.

  • Hvis ingen er i stand til at gætte objektet, kan du enten give et andet tip, eller spionrollen kan automatisk gå videre til en ny spiller.
  • Hvis alle spillerne er unge og ikke er i stand til let at gætte, kan du overveje at have en fast rækkefølge, hvor alle skal være spion.

Del 2 af 2: Brug af I Spy til at undervise i bogstaver og objektnavne

699968 9 1
699968 9 1

Trin 1. Få barnet på en legemåtte eller høj stol

Jeg spionerer er en fantastisk måde for forældre og pædagoger at lære yngre børn om bogstaver og navne på forskellige genstande. For at starte, slå dig ned et sted, hvor du kan placere objekter foran barnet.

For at dette spil kan fungere, skal barnet allerede være begyndt at lære navnene på forskellige objekter, fordi spillet bruges til at forstærke den viden

699968 10 1
699968 10 1

Trin 2. Vælg et objekt, barnet kender

Vælg en husstandsgenstand, f.eks. Et legetøj, redskab eller udstoppet dyr, hvis navn barnet har lært. Læg genstanden ned foran barnet på måtten, gulvet eller bakken.

  • I denne version af spillet er objektet ikke for at få barnet til at gætte, hvilket objekt du har valgt, men derimod at tilskynde barnet til at komme med navnet på det objekt, du har lagt.
  • Dette spil fungerer også for ældre børn, der er i gang med at lære et nyt sprog, og spillet kan bruges som en læringsøvelse for fremmedord.
699968 11 1
699968 11 1

Trin 3. Giv tip

Ligesom hvis du legede med ældre børn, skal du sige rimet for at give hintet. I denne version af spillet skal du fokusere på bogstaver og specifikt objektets første bogstav. Efterhånden som barnet skrider frem og bliver bedre med navne og stavning, kan du også prøve at gå efter objektets sidste bogstav. For eksempel:

  • “Jeg spionerer med mit lille øje, noget der starter med bogstavet S” for en ske
  • "Jeg spionerer noget, og det ender med bogstavet G" for en legetøjshund
699968 12 1
699968 12 1

Trin 4. Lad barnet gætte navnet på objektet

Dette spil fungerer kun med velkendte objekter, fordi barnet allerede skal have lært, hvad objekterne er for at kunne navngive dem.

Hvis barnet har brug for lidt mere hjælp, skal du begynde at udsende objektets navn et bogstav ad gangen. For ordet "ske", for eksempel, skal du bare lyde først sp først og derefter "spoo", indtil barnet er i stand til at finde på ordet

699968 13 1
699968 13 1

Trin 5. Gå videre til brug af to eller flere objekter

Når barnet skrider frem, kan du gå videre til at placere to eller tre objekter ned. Vælg et bestemt objekt, som du vil have barnet til at identificere og navngive, og sig derefter rimet og giv begyndelsesbogstavet. Sørg for, at alle objekterne starter med et andet bogstav.

  • En anden avanceret version er at lægge fem eller seks objekter, hvoraf to eller tre starter med det samme valgte bogstav, og få barnet til at identificere og navngive alle de objekter, der starter med det bogstav.
  • Efterhånden som barnets opfattelse forbedres, kan du stoppe med at placere objekter ned og begynde at bruge objekter i det umiddelbare miljø.

Anbefalede: