Sådan ændres klassiske guitarstrenge (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres klassiske guitarstrenge (med billeder)
Sådan ændres klassiske guitarstrenge (med billeder)
Anonim

Hvis dine guitarstrenge summer, lyder sløv eller ikke længere kan holde deres melodi, kan dette være et tegn på, at det er på tide at ændre de gamle strenge. Mange mennesker, der ejer klassiske guitarer, undgår strengskift i meget lang tid, fordi de ikke vil ødelægge knuderne ved broenden eller risikere at ændre lyden af deres guitar. Men frygt aldrig. Med en lille indsats spiller du din nystrengede og smukt klingende guitar på ingen tid!

Trin

Del 1 af 3: Fjernelse af de gamle strenge

Skift klassiske guitarstrenge Trin 1
Skift klassiske guitarstrenge Trin 1

Trin 1. Brug din finger eller en snor til at løsne den 6. streng fra nakken

Den 6. streng skal være den tykkeste streng på din guitar. Fastgør winder til tuning pind og vride den i en cirkel, indtil snoren bliver løs nok til at trække halsen. Hvis du ikke har en winder, kan du i stedet løsne den med hånden (som du ville stille den ned), indtil du kan glide den ud af guitaren.

  • Hvis du har travlt, tag en saks og snip alle seks strenge. Sørg for at fjerne de små skrotdele omkring broen, når du er færdig med at skære.
  • Det er meget mere sikkert at slappe af strengene end at klippe dem, så du ikke har snorstykker, der flyver af guitaren.
Skift klassiske guitarstrenge Trin 2
Skift klassiske guitarstrenge Trin 2

Trin 2. Frigør snoren ved broen, og fjern den

Når snoren er løs nok, skal du være i stand til at fortryde knuden ved broen ved at skubbe snoren tilbage igennem, hvor knuden blev lavet. Træk snoren tilbage ud af hullet for at fjerne den helt fra guitaren.

Smid strengen sikkert ud i en skraldespand, når du har fjernet den fra guitaren

Skift klassiske guitarstrenge Trin 3
Skift klassiske guitarstrenge Trin 3

Trin 3. Fjern alle de gamle strenge fra guitaren

Arbejd dig ned ad resten af guitarstrengene, fjern dem en efter en, indtil der ikke er nogen gamle strenge tilbage på guitaren. Hvis du foretrækker at ændre strengene en ad gangen, er du velkommen til at gøre dette i stedet.

Fjernelse af strengene på én gang kan gøre det lettere, når du går til at sno de nye strenge tilbage på nakken

Skift klassiske guitarstrenge Trin 4
Skift klassiske guitarstrenge Trin 4

Trin 4. Få en ny pakke nylonstrenge

For klassiske guitarer vil du undgå at købe stålstrenge. I stedet kan du hente din yndlingspakke med nylonstrenge i en lokal musikbutik eller på internettet.

Streng aldrig en klassisk guitar med stålstrenge. Dette vil lægge alt for meget pres på nakken og i sidste ende få den til at bøje og revne

Del 2 af 3: Binding af de nye strenge til broen

Skift klassiske guitarstrenge Trin 5
Skift klassiske guitarstrenge Trin 5

Trin 1. Sæt den nye 6. streng gennem det tilsvarende hul i broen

Skub det gennem hullet, så ca. 10–13 cm snor stikker ud mod basen af guitaren. Sørg for, at du bruger den tykkeste streng i din pakke som den nye 6. streng.

Hvis den ene ende af din nye streng har en ru struktur, mens den anden ende er glat, skal du bruge den glatte ende til at løbe gennem broen

Skift klassiske guitarstrenge Trin 6
Skift klassiske guitarstrenge Trin 6

Trin 2. Sløjf den 6. streng rundt en gang

Du vil have det til at gå under den anden halvdel af strengen. Det kan være nyttigt at holde snoren stabil med din tommelfinger og pegefinger, mens du laver sløjfen og til sidst går for at lave knuden.

Skift klassiske guitarstrenge Trin 7
Skift klassiske guitarstrenge Trin 7

Trin 3. Læg snoren under løkken og træk for at stramme den

Når du gør dette, skal du holde snoren nede mod lydpladen. Dette er vigtigt, fordi hvis du ikke holder snoren nede, stikker den op. Dette vil gøre det løst, og det vil sandsynligvis blive fortrudt.

  • Sørg for, at snorens hale kommer ned over den hvide læbe, før du strammer den. Dette vil hjælpe med at sikre, at din knude forbliver stram.
  • Hovedforskellen ved at skifte streng på en klassisk guitar er at binde strengene. På en klassisk guitar er der ingen pinde at fjerne som på en stålstreng guitar. Du skal tråde snoren gennem hullet i broen, sløjfe den rundt og binde den. Sørg for, at strengen er sikker, og streng den op på tuningpinden.
Skift klassiske guitarstrenge Trin 8
Skift klassiske guitarstrenge Trin 8

Trin 4. Stram knuden ved at trække i snoren fra begge sider

Du vil have det så stramt, som du kan få det. Dobbelttjek, at snorens hale når ned over den hvide læbe lige før du strammer knuden. At binde knuden på det rigtige sted hjælper med at holde din snor sikker på broen.

Du kan kontrollere din knude igen, når du senere skal feste snoren til halsen. Hvis det ser løst ud, skal du gøre knuden igen, før du fortsætter

Skift klassiske guitarstrenge Trin 9
Skift klassiske guitarstrenge Trin 9

Trin 5. Gentag med den 5. og 4. streng

Den 6., 5. og 4. streng (normalt E, A og D) udføres på nøjagtig samme måde, men de sidste tre strenge udføres lidt anderledes. Det er for det meste det samme, men du snor det rundt et par gange mere.

Skift klassiske guitarstrenge Trin 10
Skift klassiske guitarstrenge Trin 10

Trin 6. Vedhæft den 3. streng ved hjælp af den samme proces, kun gem den under løkken 3 gange i stedet for 1

Fordi 3., 2. og 1. streng (normalt G, B og e) bliver mere og mere tynde, kan de meget lettere glide ud af den knude, du binder ved broen. For at beskytte mod denne glidning skal du stikke strengene under deres respektive sløjfe 2-3 gange.

  • Sæt snoren gennem broen som med 6., 5. og 4. streng.
  • For den første streng (e -strengen) kan nogle mennesker gerne sløjfe snoren rundt om hullet to gange for ekstra beskyttelse, før de knytter knuden.
Skift klassiske guitarstrenge Trin 11
Skift klassiske guitarstrenge Trin 11

Trin 7. Gentag med 2. og 1. streng

Disse sidste 3 strenge kan alle fastgøres på samme måde. Vær særlig forsigtig, når du fastgør den første snor, da den er den mindste snor og er mere tilbøjelig til at glide ud af den knude, du binder.

  • Sløjf gerne den 1. snor gennem hullet to gange, før du stikker den ind under løkken og strammer.
  • Hvis nogen af strengene løsner sig, kan de slå ind i guitaren og tage en lille bid træ ud. Vær ekstra forsigtig, når du strammer knuderne rundt om broen for at sikre, at du holder din guitar sikker.

Del 3 af 3: Fastgørelse af strengene til nakken

Skift klassiske guitarstrenge Trin 12
Skift klassiske guitarstrenge Trin 12

Trin 1. Drej afstemningstappen til den 6. streng, indtil hullet vender opad

Strengen bliver lettere at arbejde med, hvis du rent faktisk kan se, hvad du laver. Den nye snor skal kunne løbe lodret gennem hullet.

Skift klassiske guitarstrenge Trin 13
Skift klassiske guitarstrenge Trin 13

Trin 2. Tråd den nye 6. streng igennem hullet én gang

Skub enden af den 6. streng ned gennem det tilsvarende hul på halsen. Du kan skubbe et par centimeter snor gennem hullet for at gøre det lettere at gribe.

Selvom der er en anden metode, hvor strengen går gennem hullet to gange, er denne metode hårdere, og den første måde fungerer lige så godt

Skift klassiske guitarstrenge Trin 14
Skift klassiske guitarstrenge Trin 14

Trin 3. Kør snoren tilbage gennem hullet under kapstanen

Capstan er den hvide plastdel, som du snor snoren rundt. Du kan trække snoren tilbage enten over eller under kapstanen afhængigt af dine præferencer.

Skift klassiske guitarstrenge Trin 15
Skift klassiske guitarstrenge Trin 15

Trin 4. Træk den sjette snor tæt, indtil der er ca. 10 cm slæk i midten af halsen

Du vil efterlade noget slap, så du kan stille guitaren uden risiko for at bryde den nye streng.

Dette ville være et godt tidspunkt at dobbelttjekke, at den knude, du lavede i broen, er sikker

Skift klassiske guitarstrenge Trin 16
Skift klassiske guitarstrenge Trin 16

Trin 5. Før snoren tilbage gennem løkken over kapstanen

Du kan gøre dette enten en eller to gange afhængigt af dine præferencer. Dette bør holde strengen sikker, når du afvikler den.

Skift klassiske guitarstrenge Trin 17
Skift klassiske guitarstrenge Trin 17

Trin 6. Brug din finger eller en winder til at dreje tuningpinden for at stramme snoren

Hold den løse snor og stram den op på samme måde som du ville stille din guitar. Bliv ved med at snoede sig, indtil strengen er i harmoni. Du kan slippe den løse snor efter et stykke tid.

Skær overskydende snor af med en trådskærer. Hvis der er en snor, der stikker ud fra guitarens hoved, skal du bruge en trådskærer til sikkert at fjerne den. Ellers kan du ved et uheld skade dig selv på strengen, når du skal spille din guitar

Skift klassiske guitarstrenge Trin 18
Skift klassiske guitarstrenge Trin 18

Trin 7. Gentag denne proces for hver streng

Arbejde i rækkefølge fra 6. streng til 1. streng én ad gangen kan hjælpe med at gøre det lettere at fastgøre de nye strenge ordentligt til guitarens hals. Pas på ikke at stramme strengene så meget, at de klikker, ligesom når du stiller din guitar normalt.

  • Når du har vedhæftet alle dine nye strenge, skal du bruge en tuner til at hjælpe dig med at få din guitar i stand igen.
  • Alternativt kan du vedhæfte den nye E -streng, før du fjerner den gamle A -streng, og indstille guitaren til sig selv. For at gøre dette skal du spille E -strengen ved den 5. bånd og matche den til lyden af A -strengen.

Anbefalede: