3 måder at fjerne tætningspletter fra tøj på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at fjerne tætningspletter fra tøj på
3 måder at fjerne tætningspletter fra tøj på
Anonim

Caulk kan være et af de mest genstridige materialer, der skal fjernes fra tøj. Tro mod sin natur siver det ind i tøjets fibre og forsegler sig der. Med tålmodighed og vedholdenhed kan du dog bruge metoder i hjemmet til at fjerne denne genstridige goop fra dine beklædningsgenstande.

Trin

Metode 1 af 3: Frysning og skrabning af pletten

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 5
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 5

Trin 1. Læg tøjet i fryseren

Hvis du ikke bemærker pletten i flere dage, skal du stille tøjet i fryseren i et par timer. Dette vil få kalken til at hærde. Efter et par dage skulle du let kunne "skrælle" det meste af gooppen med dine negle eller en smørkniv. Når pakken er fast, skal du forsigtigt skrælle den af beklædningsgenstanden. Den største del skulle komme ud i en klods.

Alternativt kan du bruge en isterning. Hold en isterning på plads over pletten, indtil den fryser. Når den er frosset, vil tætningen løsne sig og kan lettere trækkes af

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 6
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 6

Trin 2. Skrab pletten fra tøjet med en saks

Chip væk bitmassen lidt efter lidt - det kan være lettere, når pletten er frosset. Du kan også bruge en smørkniv, en fil eller et andet skrabeværktøj. Pas på ikke at klippe dig selv eller tøjet!

  • Hvis du er iført bomuld, og caulk kommer på ydersiden af dit tøj, kan du normalt bare skrælle det af.
  • Hvis du har bomuld på, og kalken kommer ind i fibrene i dit tøj, vil det være svært at fjerne, men du kan sandsynligvis børste det.
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 7
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 7

Trin 3. Afslut jobbet

Efter at overskuddet er fjernet, rengøres eventuel resterende plet med sprit eller et andet rengøringsmiddel. Du skal være i stand til at skrabe eller skrælle hovedparten af, men der kan stadig være nogle pletter.

Metode 2 af 3: Blotting pletten

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 1
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 1

Trin 1. Behandl caulk pletten så hurtigt som muligt

Hvis du bemærker pletterne, før det har en chance for at tørre, er det mere sandsynligt, at du fjerner det hele. Prøv at køre dit tøj gennem en almindelig vaskecyklus i din vaskemaskine med standard vaskemiddel. Hvis tøjet er hvidt, tilsættes blegemiddel for ekstra vaskekraft. Nye caulk pletter eller dem, der ikke er helt tørret, kan komme af med en normal vask.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 2
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 2

Trin 2. Blot pletten med vand

Våd en klud eller et køkkenrulle. Tryk håndklædet fast mod kalken, og lad fugtigheden synke ind. Dup området igen og igen, og gnid forsigtigt pletten ud af stoffet. Prøv at fjerne så meget af kalken som muligt af tøjet.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 3
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 3

Trin 3. Dup caulk med sprit

Når du har fjernet så meget overskydende caulk som muligt, kan du fugtige et stykke foldet køkkenrulle med lidt sprit. Plet pletten, fast, og lad alkoholen trække dybt ind i stoffet. Dup pletten så mange gange som nødvendigt for at fjerne pletten.

  • Du skal muligvis genanvende flere gange for at fjerne pletten. Tilsæt mere alkohol hver gang.
  • Brug altid en ren del af håndklædet. Hvis håndklædet bliver for farvet og mættet med caulk, skal du muligvis skifte til en anden klud.
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 4
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 4

Trin 4. Vask tøjet

Når pletten er fjernet, vaskes tøjet i koldt eller varmt vand. Når du fjerner beklædningsgenstanden fra vaskemaskinen, skal du undersøge pletten for at sikre, at den er helt fjernet. Du skal muligvis vaske det et par gange for at få pletten helt ud. Læg den ikke i en tørretumbler med nogen pletter tilbage, da varmen sætter den.

Metode 3 af 3: Andre metoder

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 8
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 8

Trin 1. Brug et kemisk rengøringsmiddel

Køb en kommerciel rengøringsmiddel, såsom Goof Off Stain Remover, for at afslutte jobbet. Kig efter specifikke caulkfjernere. Følg alle instruktioner og advarsler fra producenten for at sikre korrekt rengøring.

Advarsel: Prøv altid nye rengøringsmidler på gammelt tøj, inden du påfører det på vigtige eller foretrukne beklædningsgenstande

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 9
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 9

Trin 2. Prøv at bruge håndsprit

Antibakterielle desinfektionsprodukter kan fjerne nogle pletter fra tøjet, og de kan være effektive til tætning. Klem først rensemidlet på det farvede område. Gnid stedet forsigtigt med en serviet eller en fugtig klud. Du skal muligvis bruge flere applikationer af desinfektionsmiddel, hvis pletten er særlig dårlig.

Fjern tætningspletter fra tøj Trin 10
Fjern tætningspletter fra tøj Trin 10

Trin 3. Gnid med bagepulver

Fugt pletten med vand. Hæld bagepulver på stoffet, mens det stadig er vådt. Massér bagepulver ind i stoffet med en klud eller et håndklæde, indtil pakken kommer ud.

Hvis pletten ikke kommer helt ud, skal du fortsætte med at prøve. Læg tøjet i vasken bagefter, og resultaterne forbedres endnu mere

Tips

Gnidsprit fungerer godt på farveægte denim-, bomulds- og poly-bomuldsblandinger. Hvis du er i tvivl om farveægtheden, skal du teste alkoholen i en søm eller et andet skjult område, inden du fortsætter

Anbefalede: