Sådan bruges en plænekant: 14 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges en plænekant: 14 trin (med billeder)
Sådan bruges en plænekant: 14 trin (med billeder)
Anonim

En plænekant er et værktøj, du kan bruge til at klippe græsset på kanten af en græsplæne eller blomsterbed, som plæneklipperen muligvis ikke kan nå. Hvis du har en veltrimmet kant omkring din græsplæne eller blomsterbed, får den til at se velplejet ud og kan forhindre uregerligt ukrudt i at invadere din græsplæne. Græsplænekanter er temmelig forskellige værktøjer, der kan bruges til at skabe en pæn kant omkring dine blomsterbede, til at udvide et eksisterende blomsterbed eller til at markere kanterne på et nyt blomsterbed eller grøntsagsbed.

Trin

Del 1 af 3: Valg af den bedste kant til din type græsplæne

Brug en plænekant Trin 1
Brug en plænekant Trin 1

Trin 1. Køb en elektrisk stikkant til en enkel, ligetil model

Elektrisk drevne pindkanter er af en grund den mest populære type: de er relativt lette og velegnede til at rydde kanterne rundt om mellemstore græsplæner, haver og blomsterbed. Nogle elektriske kanter skal fysisk sættes i en stikkontakt (så planlæg at investere i forlængerledninger), men andre drives af et lille genopladeligt batteri.

Elektriske kanter er også en budgetvenlig mulighed. Du kan finde dem i isenkræmmere eller boligforbedringsbutikker, og de koster typisk så lidt som $ 30-40 USD

Brug en plænekant Trin 2
Brug en plænekant Trin 2

Trin 2. Vælg en gasdrevet pindkant til at rydde en tungere børste

Som du ville forvente, er gasdrevne pindekanter meget tungere og højere end deres elektriske modstykker. De er dog også en del mere kraftfulde. Hvis din græsplæne er dækket af ukrudt, hække og andre hårde brambles-eller hvis du bare har en meget stor græsplæne til at rydde op-har du muligvis brug for kraften fra en gasskærer for at få arbejdet udført.

  • Gasskærere leveres med enten 2- eller 4-cylindrede motorer; de større 4-cylindrede motorer kører renere end de mindre motorer, men vejer mere og er mere dyre.
  • Du kan finde gasskærme i isenkræmmere for omkring $ 150–180 USD.
Brug en plænekant Trin 3
Brug en plænekant Trin 3

Trin 3. Brug en manuel klingekant, hvis du har en lille græsplæne til kanten

En manuel plænekant består af en træ- eller metalstang med en halvcirkelformet klinge for enden. Hvis du har en lille græsplæne eller planlægger at kantre omkring 1 eller 2 små blomsterbed, er en manuel kantskiver det praktiske valg. Manuelle kanter leveres enten med et fladt blad, der er ideelle til at klippe langs græsplænekanter eller blade med skovlskårne kanter, som er gode til kantning omkring sarte blomsterbed.

  • Manuelle kanter er de billigste, da de ikke har nogen motor og ikke kræver brændstof. Du kan finde manuelle kanter i hjemmeforbedrings- eller isenkræmmere for omkring $ 20 USD.
  • Du får også en del træning ved hjælp af en manuel kanter, hvilket kan være en positiv eller negativ ting afhængigt af den region, du bor i, og den sæson, hvor du kanter græsplænen.
Brug en plænekant Trin 4
Brug en plænekant Trin 4

Trin 4. Vælg en walk-behind hjulkanter, hvis du har en stor græsplæne

Hvis du har en enorm græsflade, som du vil trimme op, er en stor bagkantskant det bedste bud. Disse værktøjer-som du vil bruge ligesom en plæneklipper-er et godt valg til kantning omkring store træer og betydelige blomsterbed. Walk-behind hjulkanter er også gode til at klippe græsset langs et langt stykke fortov.

  • Husk, at kantkanter på hjul kun fungerer på fladt underlag. Hvis du har en skrånende eller rullende baggård, skal du undgå at bruge en bagkanter.
  • Disse store kanter kan koste så meget som $ 400 USD. Hvis det store prismærke afskrækker dig, kan du overveje at leje en fra din lokale hardware- eller landskabsbutik.

Del 2 af 3: Rydning af din græsplæne og markering af en sti

Brug en plænekant Trin 5
Brug en plænekant Trin 5

Trin 1. Bær beskyttelsestøj og ørepropper for at beskytte dig selv

Inden du begynder at arbejde på græsplænen, skal du tage et par lange bukser og tunge støvler eller sko på. Disse vil beskytte dig, hvis du ved et uheld rammer dit ben eller din fod med kanterne. Sæt også et par beskyttende ørepropper i, eller brug lydblokerende ørepropper for at blokere de høje lyde fra kanterne, hvis du bruger en gasdrevet model.

Brug også beskyttelsesbriller eller briller, for at beskytte dine øjne mod flyvende affald, som kanter kan sparke op. Hvis du ikke allerede har et par beskyttelsesbriller eller ørepropper, skal du købe dem i en lokal isenkræmmer

Brug en plænekant Trin 6
Brug en plænekant Trin 6

Trin 2. Klip hele græsplænen, inden du begynder at trimme kanterne

Ved at klippe din græsplæne, inden du renser kanterne, sparer du tid og kræfter i det lange løb. Hvis du klipper kanterne på din græsplæne først og klipper anden, kan du ende med at få kanter dramatisk længere eller kortere end størstedelen af græsplænen. Dette ville give din græsplæne et ufærdigt, sjusket look.

Rengøring af kanterne efter at du har klippet, giver dig også mulighed for at klippe eventuelle pletter, du måtte have savnet, mens du klipper

Brug en plænekant Trin 7
Brug en plænekant Trin 7

Trin 3. Marker den sti, du vil skære sammen med et reb eller en slange

Tag et 6,30-9,1 m langt stykke reb eller snesektion og læg det ud langs den sti, du vil kant. Efterlad et mellemrum på ca. 12 inch (1,3 cm) mellem din markør og kanten af fortovet eller blomsterbedet. Når du klipper græsset, vil du rette kantbladet mod den plet udsat græs.

Markering af stien hjælper dig med at holde dig på sporet, mens du klipper kanterne. Når du har kantet græsplænen 3 eller 4 gange og har fået lidt erfaring, behøver du ikke markere stien

Brug en plænekant Trin 8
Brug en plænekant Trin 8

Trin 4. Fjern store rødder og andre forhindringer fra den sti, du vil kant

Inden du begynder at kantme rundt om din græsplæne eller blomsterbed, gå en tur langs stien, du lige har markeret, og træk sten, sten eller andre faste forhindringer op. En sten kan let skære eller beskadige bladet på din kant, så sørg for, at stien er fri, før du begynder at klippe græsset.

  • Hvis du kanter langs en velplejet gård, vil der sandsynligvis ikke være løse sten. Der kan dog være sten, hvis du trimmer tæt på et fortov eller grøntsagsplaster.
  • Sørg også for, at du ikke vil grave, hvor der er strøm- eller vandledninger, eller hvor der skal være adgang til kloakrør.

Del 3 af 3: Kantning af din græsplæne

Brug en plænekant Trin 9
Brug en plænekant Trin 9

Trin 1. Placer kanten af dit værktøj lige mod cementen

Du vil have, at kanterne altid skal være inden for ca. 2,5 cm fra kanten af græsplænen, blomsterbedet eller grøntsagsplaster, du kanter rundt om. Hvis du afviger fra kurs, mens du er i kant og kommer mere end 2,5 cm væk, ender du med at skære en øjenlængde af en linje gennem græsset.

Det er her din mærkning vil være praktisk. Følg guiden nøje, og du klipper lige langs kanten af græsplænen

Brug en plænekant Trin 10
Brug en plænekant Trin 10

Trin 2. Tryk bladet ned med din fod for at få en manuel kant

Hvis du bruger en manuel kanter, skal du bruge din benstyrke til at skubbe bladet ned i jorden. Hold fast i pinden og sæt din fod på kantværktøjet. Skub ned med din fod for at skære gennem jorden, og vip bladet forsigtigt for at skære gennem græsset. Det er også nyttigt at lirke skæreområdet lidt op ved at vride bladet lidt til højre og venstre. Dette lader dig se den linje, du lige har klippet.

Tag derefter bladet op og flyt det et par centimeter, og lav dit næste snit

Brug en plænekant Trin 11
Brug en plænekant Trin 11

Trin 3. Tænd for motoren, og gå langsomt fremad med en motoriseret kant

Hvis du bruger et gas- eller elektrisk kantværktøj, skal du tænde motoren for at aktivere skærebladene. Gå langsomt fremad, mens værktøjet skærer i jorden, og sørg for at skære langs den nøjagtige sti, som du markerede tidligere. Aktiver dine kernemuskler, mens du skubber for at bevare kontrollen over kanterne.

Det er vigtigt at gå langsomt, især de første par gange, du bruger en plænekant. Jo hurtigere du går, jo mere sandsynligt er det, at du utilsigtet svinger eller går ud af kurs

Brug en plænekant Trin 12
Brug en plænekant Trin 12

Trin 4. Skær ca. 5,1 cm dybt for at opretholde et jævnt snit

Når du er ny inden for landskabskanter, er det en god tommelfingerregel at sigte efter en 5,1 cm dyb kanal. En linje med denne dybde vil være dyb nok til at kontrollere spredningen af græsrødder, men ikke dybt nok til at være let synlig og forstyrre græsplænet.

  • De fleste motoriserede værktøjer til græsplæne har en knap eller kontakt, du kan justere for at ændre dybden, som klingen skærer til.
  • Hvis du bruger en manuel kanter, kan du selvfølgelig skære dybere end dette. Der er dog ikke meget grund til at grave en dybere linje; du forsøger kun at rydde græs væk fra kanten af gården, ikke grave en skyttegrav.
Brug en plænekant Trin 13
Brug en plænekant Trin 13

Trin 5. Ryd græs væk, og kontroller, at du kanter lige

Hver 1,5–1,8 m skal du tage en kort pause for at børste afklipningen af den linje, du lige har klippet. Når linjen er tydeligt synlig, skal du kontrollere, at linjen er lige, og at du slet ikke har afveget den sti, du har markeret tidligere.

Hvis du kanter gennem tung børste eller underskov, kan du bruge en kraftig rive til at rydde meget snavs af på en gang

Brug en plænekant Trin 14
Brug en plænekant Trin 14

Trin 6. Klip græsset tilbage på kanterne af græsplænen med håndsaks

Når du har klippet langs hele kanten af græsplænen eller blomsterbedet, er det eneste, du skal gøre, at trimme eventuelle lange, uklippede græsstrå. Gå ad den rute, du lige har kantet, og brug et par håndsaks til at klippe græsset, så det falmer ind i græsplænen. Dette vil give kanten et naturligt, velplejet look.

Hvis du ikke har et par håndsaks, kan du også bruge en elektrisk ukrudtshakker eller græsplænetrimmer

Anbefalede: