3 måder at teste en lyskontakt på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at teste en lyskontakt på
3 måder at teste en lyskontakt på
Anonim

Hvis du har mistanke om, at din lyskontakt kan være defekt, kan du lave en simpel test for at finde ud af det. Mange mennesker viger automatisk tilbage fra elektrisk arbejde, og det kan være farligt, så det er værd at hyre en professionel elektriker til at gøre dette for dig. Du kan dog roligt selv udføre denne opgave, så længe du slukker for strømmen til din switch, før du arbejder på den. Med et par enkle værktøjer og nogle grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger kan du fejlfinde din lyskontakt.

Trin

Metode 1 af 3: Fjernelse af lyskontakten

Test en lyskontakt Trin 1
Test en lyskontakt Trin 1

Trin 1. Sluk for strømmen til lyskontakten

Det gør du ved at få adgang til den korrekte afbryder og skifte til positionen "slukket". Afbrydere findes normalt i kældre eller skabe, bag en elektrisk paneldør. Hvis du er heldig, er dine afbrydere mærket, så du nemt kan identificere, hvilke kredsløb de hver driver.

Hvis du ikke er bekendt med, hvordan dine kredsløb er kablet, kan du vende hver afbryder, indtil du finder den, der lukker det kredsløb, du skal have adgang til

Test en lyskontakt Trin 2
Test en lyskontakt Trin 2

Trin 2. Fjern kontaktpanelets dæksel

De fleste lysafbrydere er dækket af et dekorativt panel. Du bliver nødt til at fjerne dette for at få adgang til kontakten. Fjern skruerne, der holder panelet på væggen. Hvis skruerne har en rille i hovedet, skal du bruge en flad skruetrækker til at fjerne dem. Hvis de har noget, der ligner en stjerne eller et kryds på hovedet, skal du bruge en stjerneskruetrækker.

Hold dine skruer og paneldæksel sammen, og placer dem af vejen. Medmindre du udskifter dækslet, vil du gerne sætte dem på igen på et tidspunkt

Test en lyskontakt Trin 3
Test en lyskontakt Trin 3

Trin 3. Test for spænding, før du fortsætter

Når du arbejder med elektricitet, er forsigtighed vigtig. Brug en berøringsfri spændingstester til at sikre, at du har slukket for strømmen til din switch. Disse fungerer ganske enkelt ved at flytte dem rundt i nærheden af terminalerne på din switch.

  • Vift spændingstesteren rundt om kontakten foran og på siderne uden at komme i direkte kontakt.
  • Hvis det bipper, skal du straks stoppe med at arbejde på kontakten og slukke for strømmen, før du fortsætter.
Test en lyskontakt Trin 4
Test en lyskontakt Trin 4

Trin 4. Træk lyskontakten fra væggen

Når du har bekræftet, at der ikke er elektrisk strøm i din switch, er du klar til at fjerne den. Din kontakt kan være fastgjort til en ramme med skruer, som du skal tage ud, eller den kan bare sidde op mod væggen.

Afhængigt af hvor længe det har været der, skal du muligvis påføre lidt albue fedt for at lirke kontakten ud af væggen

Test en lyskontakt Trin 5
Test en lyskontakt Trin 5

Trin 5. Adskil kontakten fra husets ledninger

Løsn eventuelle terminaler og jordingsskruer med din skruetrækker. Du vil løsne dem lige nok, så du kan fjerne de ledninger, der er fastgjort.

Metode 2 af 3: Test af din switch med et voltmeter

Test en lyskontakt Trin 6
Test en lyskontakt Trin 6

Trin 1. Identificer terminalskruerne på din switch

Disse er skruerne, der fastgør din kontakt til ledningerne i væggen. Du finder dem på siderne af kontakten.

Den mest almindelige kontakt har to skruer på den ene side, det er de elektriske terminaler

Test en lyskontakt Trin 7
Test en lyskontakt Trin 7

Trin 2. Placer en ledning på hver terminal

Det er ligegyldigt hvilken blytråd du placerer på hvilken skrue. Når du har ledningerne på plads, skal du have et færdigt kredsløb, og dit voltmeter skal blinke og/eller bippe.

  • Et voltmeter vil have et indikatorlys, en alarmlyd eller begge dele. Dette vil advare dig, når enhedens to ledninger gennemfører et kredsløb.
  • Voltmetre kræver generelt, at batterier fungerer.
Test en lyskontakt Trin 8
Test en lyskontakt Trin 8

Trin 3. Fortolk dine testresultater

Hvis du ikke får noget svar fra voltmeteret, er din switch ødelagt og skal udskiftes. Hvis du får en positiv indikation fra dit voltmeter, betyder det, at din switch fungerer.

Hvis du fortsat har problemer, når din switch har bestået testen, kan det betyde, at du har et større elektrisk problem i dit hjem. Sluk for strømmen til det kredsløb, og ring til en professionel elektriker for at foretage yderligere test for dig

Metode 3 af 3: Test af din switch med en kontinuitetstester

Test en lyskontakt Trin 9
Test en lyskontakt Trin 9

Trin 1. Find terminalskruerne på lyskontakten

Disse er skruerne, der fastgør din kontakt til ledningerne i væggen. Du finder dem på siderne af kontakten.

Den mest almindelige kontakt har to skruer på den ene side, det er de elektriske terminaler

Test en lyskontakt Trin 10
Test en lyskontakt Trin 10

Trin 2. Placer terminalen og ledningen på dine terminalskruer

Din tester vil have en lang metalterminal og en ledningstråd. Brug disse til at fuldføre et kredsløb med kontakten. Det er ligegyldigt, hvilken skrue der berører testterminalen, og hvilken der rører ved ledningen. Det vigtigste er at sikre, at du har gennemført kredsløbet.

Når begge dele af testeren er på plads, bør du få en aflæsning i form af et blinkende lys, et bip eller digital aflæsning med et positivt tal

Test en lyskontakt Trin 11
Test en lyskontakt Trin 11

Trin 3. Fortolk dine resultater

Din tester måler modstanden i et elektrisk kredsløb og giver dig besked, hvis dit kredsløb er brudt. Da modstand måles i ohm, kaldes disse undertiden "ohmmetre".

  • Hvis din kontinuitetstester giver dig et tal på eller meget tæt på 0, er det en indikation på, at der ikke kan strømme strøm gennem dit kredsløb, og kontakten er brudt.
  • Hvis du fortsat har problemer, når din switch har bestået testen, kan det betyde, at du har et større elektrisk problem i dit hjem. Sluk for strømmen til det kredsløb, og ring til en professionel elektriker for at foretage yderligere test for dig.

Tips

Det vigtigste, når du arbejder med elektricitet, er at sørge for at slukke for strømmen, før du rører ved noget

Advarsler

  • Hvis din switch tester ok, men du fortsat oplever elektriske problemer, skal du kontakte en professionel elektriker, da dette kan indikere, at der er et problem med ledningerne i dit hjem.
  • Det er vigtigt at sikre, at du positivt kan identificere den korrekte afbryder til den pågældende switch. Hvis du har problemer, skal du kontakte en professionel elektriker, før du fortsætter.

Anbefalede: