3 enkle måder at fjerne et plæneklipperhjul på

Indholdsfortegnelse:

3 enkle måder at fjerne et plæneklipperhjul på
3 enkle måder at fjerne et plæneklipperhjul på
Anonim

Uanset om du har punkteret et dæk og skal udskifte det, eller du demonterer din plæneklipper for at genbruge det, er det ret let at fjerne en plæneklipper. Når du har afbrudt strømmen til motoren, skal du løfte maskinen ved hjælp af en donkraft eller en træblok. Brug derefter en topnøgle eller kanallåse til at skrue møtrikken i midten af hjulet. Fjern eventuelle yderligere ben og skiver, før du skubber hjulet af akselens centrale ben. Hvis dit hjul sidder fast, skal du bruge olieindtrængende spray til at smøre det, før du prøver mere kraftfulde muligheder som at ramme hjulet med en træblok og en hammer.

Trin

Metode 1 af 3: Afmontering af hjulet fra en push -slåmaskine

Fjern et plæneklipperhjul Trin 1
Fjern et plæneklipperhjul Trin 1

Trin 1. Fjern batteriet, eller tag tændrøret ud for at afbryde strømmen

For at undgå elektrisk stød selv, skal du afbryde strømmen til din plæneklipper. Se vejledningen til din specifikke model for at se, om batteriet fysisk kan fjernes. Hvis det ikke kan, skal du kigge foran og bag på din plæneklipper efter et gummirør tilsluttet motoren. Dette er tændrøret. Træk den ud af forbindelsen for manuelt at afmontere plæneklipperens elektriske komponent.

  • Denne proces er ikke særlig vanskelig. Det bør kun tage 5-10 minutter at fjerne hjulet.
  • Nogle batterier har terminaler, som du skal afbryde, mens andre kan trækkes ud af plæneklipperen uden store problemer. På nogle plæneklippere har du ikke adgang til batteripakken. Hver model er forskellig, når det kommer til batterier.
  • Nogle tændrør er skruet fast i motoren og skal drejes mod uret for at fjerne dem.
  • Hvis du har en knivlås på håndtaget på din strøm, skal du lukke håndtaget sammen for at låse knivene på plads. Du skulle dog ikke skulle komme for tæt på knivene, mens du gør dette, så du skal ikke bekymre dig om det, hvis du ikke har en.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 2
Fjern et plæneklipperhjul Trin 2

Trin 2. Hæv plæneklipperen på en mursten eller træblok for at løfte hjulet

Løft forsigtigt plæneklipperen op, og skub en mursten eller træblok under rammen. Hvis du vil fjerne et forhjul, skal du placere klodsen eller blokken under fronten af plæneklipperen. Hvis du vil fjerne et baghjul, skal du stikke emnet under rammen på bagsiden.

Tip:

Hvis din plæneklipper virker lidt ustabil, når du løfter den, skal du bruge 2 klodser eller blokke og placere hver enkelt i modsatte ender af forsiden eller bagsiden for at stabilisere den.

Fjern et plæneklipperhjul Trin 3
Fjern et plæneklipperhjul Trin 3

Trin 3. Lirk navkapslen af med hånden eller med en skruetrækker, hvis dit hjul er dækket

Hvis du ikke kan se en møtrik i midten af dit hjul, har du navkapsler. Lirk din navkapsel af med hånden, hvis der er en læbe omkring fælgen på hjulet, så du kan trække den ud. Hvis der ikke er en forsænket læbe, skal du indsætte en flad skruetrækker mellem hætten og hjulet. Påfør let tryk for at sprede navdækslet af.

Mange skubbeklippere har ikke navkapsler, så bare rolig, hvis du ikke har en. Spring simpelthen over dette trin

Fjern et plæneklipperhjul Trin 4
Fjern et plæneklipperhjul Trin 4

Trin 4. Brug en topnøgle til at fjerne møtrikken i midten af hjulet

Tag en topnøgle, der matcher møtrikkens størrelse i midten af hjulet. Skub fatningen over møtrikken, og drej skruenøglen mod uret. Fortsæt med at dreje skruenøglen mod uret, indtil møtrikken løsner.

Du kan muligvis bruge en standardnøgle eller kanallåse afhængigt af konfigurationen af din plæneklipper

Fjern et plæneklipperhjul Trin 5
Fjern et plæneklipperhjul Trin 5

Trin 5. Fjern eventuelle fastgørelseselementer eller skiver i hånden eller med en tang

Når du har fjernet møtrikken, kan der være en splint eller skive. Hvis du har en splint, skal du tage fat i den med en tang og trække den af akslen. Hvis der sidder en rund skive omkring midten af hjulet, skal du skubbe det af med hånden.

  • En splint ligner 2 parallelle længder af metal med et rundt snit øverst. De ligner bobby pins.
  • Splitter og skiver bruges normalt til at beskytte hjulet mod at slibe mod møtrikken, mens du skubber det. Mange skubbeklippere har dog ikke splitter eller skiver.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 6
Fjern et plæneklipperhjul Trin 6

Trin 6. Skub hjulet af stiften, der holder det på plads

Når alle dine stykker er fjernet, skal du tage fat i hjulet ved at placere dine hænder omkring gummiet på modsatte sider. Træk forsigtigt og øg dit tryk efter behov, indtil hjulet glider af stiften, der forbinder det med plæneklipperens aksel. Du behøver ikke at lægge særlig meget pres på at fjerne hjulet.

  • Hvis du har brug for at trække fast, skal du få hjælp fra en ven til at afstive plæneklipperens krop, så du undgår at vælte den.
  • Hvis du vil udskifte hjulet, skal du bruge et hjul, der er af samme mærke og model som dit originale hjul. Installer det ved at fuldføre disse trin i omvendt rækkefølge. Tilslut tændrøret eller batteriet igen, inden du tænder plæneklipperen igen.

Metode 2 af 3: Fjernelse af hjulet på en plæneklipper

Fjern et plæneklipperhjul Trin 7
Fjern et plæneklipperhjul Trin 7

Trin 1. Parker din plæneklipper på en plan, jævn overflade, og sluk for strømmen

Hvis du løfter din plæneklipper på en ujævn overflade, kan den glide rundt, mens du forsøger at fjerne hjulet. Kør din plæneklipper til en jævn overflade, og drej nøglen, eller tryk på knappen for at afbryde strømmen. Hvis du bruger en plæneklipper til at hæve din plæneklipper, skal du parkere den, når du har kørt over rigge til dit hjul.

  • Denne proces er ikke hård. Forvent at bruge 10-15 minutter på at fjerne en plæneklipperens hjul.
  • Hvis din plæneklipper er på den lettere side, behøver du ikke bruge en plæneklipper til at hæve den. Hvis du dog har en kraftig plæneklipper, kan du ikke sikkert løfte den for at skubbe en seler under den. Prøv ikke at løfte din plæneklipper, hvis den er tungere end 34–45 kg.
  • Hvis du vil køre over rigge til en plæneklipper, skal du sætte din plæneklipper ud og sænke de 2 åbninger til dine dæk. Alt du skal gøre er at køre langsomt over stængerne i bunden af hver rig, indtil dine hjul hviler behageligt i hver metalramme.

Tip:

Du behøver ikke fjerne batteriet eller tændrøret. Når du har slukket din plæneklipper, afbrydes strømmen til motoren, og den tænder ikke.

Fjern et plæneklipperhjul Trin 8
Fjern et plæneklipperhjul Trin 8

Trin 2. Løft din plæneklipper ved hjælp af en plæneklipper eller en træblok

Hvis du bruger en plæneklipperlift, skal du løfte donkraftens håndtag, så det er 90 grader mod gulvet, og flytte tårnets låsestift i bunden for at låse donkraftens hjul. Lås derefter din plæneklipperens hjul på plads, hvis din donkraft har en låsemekanisme til dem. Tryk gentagne gange på din fod i pedalen i bunden af rammen for at øge donkraftens højde og hæve plæneklipperen fra jorden. Hvis du har en plæneklipper, der vejer mindre end 75–100 lb (34–45 kg), kan du skubbe en mursten eller en stor træklods ind under siden af rammen for at løfte din plæneklipper.

  • Plæneklipperstik er forskellige baseret på model og mærke. Læs din betjeningsvejledning omhyggeligt for at sikre, at du sikkert bruger din plæneklipper.
  • Der er fritstående plæneklippere, som du kan glide under rammen for at hæve plæneklipperen, hvis du foretrækker det.
  • Nogle plæneklipperstik låses automatisk, når du hæver dem. Hvis din plæneklipper har en hjullås, vil den være en urskive nær dit håndtag eller en rem på hver hjulplatform. Drej denne urskive med uret for at stramme hjulriggerne eller vikle remmen rundt om hvert hjul for at låse den.
  • Hvis du er bekymret for, at plæneklipperen glider af donkraften, skal du lægge noget tungt bag hjulene i ryggen for at afstive dem.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 9
Fjern et plæneklipperhjul Trin 9

Trin 3. Drej hætten i midten af hjulet mod uret for at fjerne det

Tag et par tykke arbejdshandsker og tag dem på. Tag derefter fat i plasthætten i midten og drej den mod uret. Fortsæt med at dreje plasthætten, indtil du kan fjerne den fra tappen midt på hjulet.

  • De fleste rideklippere har ikke navkapsler. Hvis du har en navkapsel, skal du lirke den af ved at trække den i hånden eller ved hjælp af en flad skruetrækker.
  • Hvis denne hætte er lavet af metal, skal du sandsynligvis bruge en topnøgle eller kanallåse til at løsne dette stykke.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 10
Fjern et plæneklipperhjul Trin 10

Trin 4. Brug en skruetrækker eller en tang til at trække splinten af hjulet

Når beskyttelseshætten er fjernet, ser du en splint, der holder hjulet på plads. Skub en skruetrækker ind mellem akselens pin og splint. Træk væk fra midten af hjulet for at lirke stiften af. Du kan også tage fat i den med en tang og trække den af den centrale stift ved at trække hårdt mod dig, hvis du foretrækker det.

  • En splint er en type fastgørelsesanordning med 2 parallelle længder af metal med en rund form på toppen.
  • Større splitter tager typisk en del kræfter at fjerne. De er afhængige af spænding for at holde hjulet på plads, så du skal trække ret hårdt for at få en stærkere splint af.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 11
Fjern et plæneklipperhjul Trin 11

Trin 5. Skub skiven af midten af hjulet

Med splinten fjernet, skal du vikle din hånd om skiven i midten af stiften. Træk skiven mod dig for at skubbe skiven ud af midten af hjulet.

Disse skiver er typisk ret lette at fjerne. Der er normalt ganske lidt plads mellem stiften og åbningen i midten af skiven

Fjern et plæneklipperhjul Trin 12
Fjern et plæneklipperhjul Trin 12

Trin 6. Træk hjulet ud af midten af stiften ved at skubbe det ud

Det kan være lidt svært at fjerne et større ridehjul, da søjlen, hvor hjulet sidder på tappen, er ret stor. Start med at vikle dine hænder om bagsiden af hjulet og træk det mod dig. Hvis det glider lige af, er du færdig. Hvis det ikke gør det, skal du prøve at skubbe hjulet ind igen og derefter trække det ud igen.

  • Hjulet kan blive fastklemt, når du forsøger at rykke det ud. Det skal glide jævnt hele den tid, du fjerner det, for at få det ordentligt væk.
  • Udskift hjulet ved at fuldføre disse trin i omvendt rækkefølge. Fjern enten blokken under plæneklipperen, eller sænk din donkraft, før du starter din plæneklipper igen.

Metode 3 af 3: Håndtering af rustne eller fastklemte hjul

Fjern et plæneklipperhjul Trin 13
Fjern et plæneklipperhjul Trin 13

Trin 1. Brug en olieindtrængende spray til at smøre hjulet, hvis det sidder fast

Hvis dit hjul ikke glider af stiften, efter at du har fjernet den centrale møtrik, splint og skive, kan der være en vis korrosion, hvor hjulet møder akselens pin. Skub hjulet helt ind i sin oprindelige position og sprøjt lidt oliesmøremiddel rundt om tappen. Træk derefter hjulet frem og tilbage over stiften for at sprede olien rundt. Dette skulle gøre hjulet meget lettere at fjerne.

  • Hjul kan sidde fast på grund af rust, korrosion eller fremmedlegemer, der har arbejdet sig mellem stiften og hjulet.
  • Du kan få et oliesmøremiddel i din lokale bygge- eller hjemmeforretning.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 14
Fjern et plæneklipperhjul Trin 14

Trin 2. Slå et fastklemt hjul fri ved hjælp af en træblok og en hammer

Hvis hjulet slet ikke bevæger sig, kan det sidde fuldstændigt fast i stiften. Tag en tyk træblok og en hammer. Hold træblokken hvor som helst mod forsiden af dit hjul mellem midten og kanten. Hold derefter blokken på plads med din ikke -dominerende hånd og slå blokken med din hammer. Brug din hånd til at dreje hjulet 1/4 af vejen og gentag denne proces, indtil hjulet retter sig ud, og du kan fjerne det.

  • Dette tvinger hjulet løs ved at banke det tilbage i retning med stiften. Dette kan også rette op på eventuelle bøjede længder af metal inde i rammen på dit hjul.
  • Du kan bruge en nøgle eller tung skruenøgle i stedet for en hammer, hvis du foretrækker det.
Fjern et plæneklipperhjul Trin 15
Fjern et plæneklipperhjul Trin 15

Trin 3. Skrab rustne nødder, inden du smører dem og fjerner dem

Hvis møtrikken i midten af hjulet er rustet ud, skal du bruge en stiv børste til at skrabe så meget rust af møtrikken som muligt. Smør derefter møtrikken med en olieindtrængende spray. Gentag denne proces efter behov, før den rustne møtrik drejes mod uret fra hjulet.

Tip:

Selvom din møtrik er grundigt rusten igennem, bør du kunne få den af. Plæneklipperhjul er ikke særlig stærke, og de er designet til let at blive fjernet.

Anbefalede: