4 måder at rengøre en skummadras på

Indholdsfortegnelse:

4 måder at rengøre en skummadras på
4 måder at rengøre en skummadras på
Anonim

Skummadrasser er meget behagelige og lette at vedligeholde. Hvis du har brug for at rengøre en skummadras, skal du tage en forsigtig tilgang til brug af vand og rengøringsvæsker. Skummadrasser kan let fange vand eller andre væsker inde i madrassen, især hvis der bruges store mængder væske eller aggressiv skrubning. For at passe en skummadras er det bedst at bruge et madrasbetræk, støvsuge regelmæssigt og kun bruge moderate mængder vand og rengøringsvæsker.

Trin

Metode 1 af 4: Støvsugning af din skummadras

Rengør en skummadras Trin 1
Rengør en skummadras Trin 1

Trin 1. Tag dit sengetøj af

Start med at fjerne tæpper, dyner, lagner, puder og madrasbetræk. Vask dine lagner og madrasbetræk. For at holde en ren madras skal du regelmæssigt rengøre alle de lag, der ligger ovenpå, f.eks. Madrasbetrækket. Med alt fra madrassen er du klar til at støvsuge.

Det er en god idé at rengøre dit madrasbetræk samtidig med din skummadras. Se på etiketten på madrasbetrækket for at bestemme vaskecyklussen. Sandsynligvis kan du indsætte en normal vaskecyklus

Rengør en skummadras Trin 2
Rengør en skummadras Trin 2

Trin 2. Vælg polstringstilbehøret på din støvsuger

Du vil bruge polstringstilbehøret til at rengøre din madras. Hvis tilbehøret er rent, skal du fortsætte og vedhæfte det til din støvsuger.

Hvis det er snavset, skal du fjerne alle stof- og støvstykker fra polstringstilbehøret ved hjælp af fingrene. Vask det derefter med sæbevand. Skyl det og lad det tørre i 24 timer

Rengør en skummadras Trin 3
Rengør en skummadras Trin 3

Trin 3. Støvsug madrassen

Brug polstringstilbehøret til at støvsuge din skummadras. Slip af med hår, støv eller krummer fra mellemmåltider. Start med at støvsuge toppen af madrassen. Rengør derefter madrassens sider. Vend madrassen, eller sæt den mod en væg for at rengøre bunden.

Metode 2 af 4: Rengøring af pletter

Rengør en skummadras Trin 4
Rengør en skummadras Trin 4

Trin 1. Vær forsigtig ved din brug af vand og rengøringsvæsker

Skummadrasser bør ikke udsættes for overdreven vand, så du skal være forsigtig, når du rengør pletter. Det er let at blive for aggressiv, når man fjerner pletter fra en skummadras, hvilket kan have den utilsigtede effekt enten at skubbe pletter dybere ind i madrassen eller få madrassen for våd. Hvis madrassen bliver våd, kan den let blive meldug.

  • Mæt aldrig madrassen med vand eller et rengøringsmiddel.
  • I stedet for at bruge en damprens eller en våd klud, skal du bruge en sprayflaske. Du er mindre tilbøjelig til at få madrassen for våd, hvis du tåger madrassen med en lille mængde vand ved hjælp af en sprayflaske.
Rengør en skummadras Trin 5
Rengør en skummadras Trin 5

Trin 2. Vælg et rengøringsmiddel

For at få pletter ud af en skummadras skal du bruge eddike, bagepulver eller en enzymatisk kommerciel rengøringsmiddel. En anden mulighed er at oprette dit eget rengøringsmiddel ved at blande et par dråber opvaskemiddel i 3 spiseskefulde (24 g) natron og 10 ounces (300 ml) hydrogenperoxid. Enzymatiske rengøringsmidler fungerer meget godt, men eddike er en pålidelig mulighed, der også er billig.

  • Du kan bruge en blanding af halv hvid eddike og halvt vand i en sprayflaske.
  • Du kan sprøjte bagepulver direkte på pletten.
  • Følg anvisningerne på flasken med enzymatisk rengøringsmiddel.
Rengør en skummadras Trin 6
Rengør en skummadras Trin 6

Trin 3. Sprøjt pletten

Efter sprøjtning af en moderat mængde rengøringsmiddel på pletten, lad det sidde i fem minutter.

Rengør en skummadras Trin 7
Rengør en skummadras Trin 7

Trin 4. Fjern så meget af pletten som muligt

Når rengøringsmidlet har haft en chance for at nedbryde pletten, skal du bruge en ren klud til at fjerne den. Brug en dupning, op og ned bevægelse, i modsætning til en cirkulær gnidningsbevægelse.

Hvis du gnider rengøringsmidlet for meget rundt, kan du ende med at sprede pletten

Rengør en skummadras Trin 8
Rengør en skummadras Trin 8

Trin 5. Drys bagepulver på pletten

Lad bagepulveret sidde på pletten natten over. Om morgenen støvsug bagepulveret op. Denne proces skal hjælpe med at fjerne enhver lugt, der er forbundet med pletten.

Rengør en skummadras Trin 9
Rengør en skummadras Trin 9

Trin 6. Tør madrassen ud

Da skummadrasser ikke gør det godt, når de er våde, skal du få din madras tør så hurtigt som muligt. Hvis du har adgang til et udendørs område, og det er godt vejr, kan du lade madrassen tørre ud i solen. Hvis vejret ikke er behageligt, kan du opsætte en ventilator i dit værelse for at lade madrassen tørre ud.

Metode 3 af 4: Oprydning af spild

Rengør en skummadras Trin 10
Rengør en skummadras Trin 10

Trin 1. Tør madrassen ud

Du bør tage skridt til at tørre din madras ud med det samme. Hvis det er en solskinsdag, og det ikke er for svært at tage madrassen ud på verandaen eller baghaven, kan du lade den tørre ud i solen. Når spildet er tørret, kan du fjerne eventuelle pletter med passende rengøringsmidler, f.eks. Natron.

Rengør en skummadras Trin 11
Rengør en skummadras Trin 11

Trin 2. Dup pletten for at fjerne væske

Hvis du bliver en skummadras våd, skal du bruge en ren klud eller et absorberende håndklæde til at duppe pletten. Tryk ned på det våde område med den rene klud eller håndklæde. Juster kluden eller håndklædet, så du har en tør del, og gentag derefter duppebevægelsen.

  • Du bør undgå at skrubbe pletten med en cirkulær eller aggressiv bevægelse, da denne fremgangsmåde kan få pletten til at sætte sig.
  • Du skal muligvis bruge mange klude eller håndklæder, afhængigt af plettens størrelse.
Rengør en skummadras Trin 12
Rengør en skummadras Trin 12

Trin 3. Konfigurer en blæser

Placer en blæser foran skummadrassen. Sæt blæseren højt og led den mod den del af madrassen, hvor spildet opstod.

Rengør en skummadras Trin 13
Rengør en skummadras Trin 13

Trin 4. Lad skummadrassen tørre ud

Efter at have fjernet så meget af pletten som muligt, skal du lade madrassen tørre i et par timer. Undgå at lægge sengetøj på madrassen, indtil det er helt tørt.

Hvis der er et vindue i rummet, kan du åbne det for at forbedre luftcirkulationen og fremskynde tørretiden

Metode 4 af 4: Deodorisering af din skummadras

Rengør en skummadras Trin 14
Rengør en skummadras Trin 14

Trin 1. Drys natron på madrassen

Fordel et tyndt lag bagepulver over hele overfladen af skummadrassen. Lad natronen ligge på madrassen natten over eller i løbet af dagen, mens du er på arbejde. Støvsug derefter bagepulveret.

Rengør en skummadras Trin 15
Rengør en skummadras Trin 15

Trin 2. Tøv skummadrassen med et citrusbaseret rengøringsmiddel

Du kan bruge en citron eller et andet citrusbaseret rengøringsmiddel til at fjerne lugt fra en skummadras. Sprøjt et let lag citrusrens. Lad det derefter tørre helt.

Du kan lave din egen citrusbaserede rengøringsmiddel. Kom nogle appelsin- eller citronskal i en lufttæt beholder. Fyld beholderen med hvid eddike og lad den sidde i to uger. Si derefter appelsinskalerne ud. Kom væsken i en sprøjteflaske og rengør

Rengør en skummadras Trin 16
Rengør en skummadras Trin 16

Trin 3. Giv den lidt frisk luft

Læg din madras ud på verandaen eller baghaven i en time eller to. Brisen og solen hjælper med at fjerne bakterier og deodoriserer madrassen. At lufte din madras kan være nemmest i landlige eller forstæder.

  • Husk at bringe den tilbage indeni og hold øje med vejret, da du ikke ønsker at få din skummadras våd.
  • Hvis du bor i en by med meget luftforurening eller trafik, kan du springe dette trin over.
Rengør en skummadras Trin 17
Rengør en skummadras Trin 17

Trin 4. Tag madrasbetrækket på

Når du har støvsuget, renset og deodoriseret din skummadras, kan du gå videre og tage det rene madrasbetræk på. Madrasbetrækket hjælper med at holde din skummadras pæn og ren.

Hvis du har tendens til at drikke meget kaffe eller vin i sengen eller ejer et kæledyr, kan du bruge et vandtæt madrasbetræk. Et vandtæt betræk hjælper dig med at undgå katastrofen ved en gennemblødt skummadras

Anbefalede: