Sådan bygger du en sollygte (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bygger du en sollygte (med billeder)
Sådan bygger du en sollygte (med billeder)
Anonim

Det er ganske enkelt og relativt billigt at have flere smukke hjemmelavede sollygter, der er lette at bygge og tilføjer fantastisk lav belysning indendørs eller ude. Disse lanterner koster under $ 20 hver at bygge med alle dele inkluderet og kan holde i mange år. Ingen elektrisk erfaring nødvendig! Dette projekt giver en fantastisk første gang introduktion til elektrisk design og solteknologi

Trin

Byg en sollygte Trin 1
Byg en sollygte Trin 1

Trin 1. Beslut, hvilken farve LED -lys du vil bruge

Du kan vælge mellem forskellige farve LED -lamper, der drives af den solenergi, du samler. Når du har besluttet dig, skal du købe alle de varer, der er angivet under de ting, du skal bruge.

Byg en sollygte Trin 2
Byg en sollygte Trin 2

Trin 2. Arranger dine dele pænt på et bord, og noter, hvad alt er, og hvad hver del vil gøre

Gør dig bekendt med delene, da dette vil gøre det lettere for dig at bygge lygten.

Byg en sollygte Trin 3
Byg en sollygte Trin 3

Trin 3. Klip alle 8 ledninger ned til en kortere længde

En god anbefalet længde at arbejde med er 3 tommer eller bare lidt længere for alle de sorte og røde ledninger. Dette sikrer, at du også har tilstrækkelig længde til at strippe ledningerne igen.

Byg en sollygte Trin 4
Byg en sollygte Trin 4

Trin 4. Re-strip enden af ledningerne for at afsløre selve ledningen

For at gøre dette skal du indsætte den nyligt afskårne ende, du lige skar i stribehullet i størrelse 18 nedenfor, hvor skæreskiven er på trådstripperen/fræseren. Fjern kun ca. 1/2in til 3/4in. Denne vil være tilstrækkelig lang til at binde sammen i trådmøtrikken. Tag fat i håndtagene, træk ledningen tilbage, og trådstripperen skal fjerne plasten, der dækker tråden. Hvis det ikke striber, skal du sørge for at have ledningen i hullet i den korrekte størrelse.

Når du trækker tilbage for at fjerne ledningen, må du ikke tage fat i kredsløbskortet og trække, da dette kan resultere i at tråden trækkes ud af printkortet. Træk kun ved at gribe om ledningen

Byg en sollygte Trin 5
Byg en sollygte Trin 5

Trin 5. Tag din batteriholder, og installer to AAA -batterier

Installer batterier som beskrevet på batteriholderen.

Byg en sollygte Trin 6
Byg en sollygte Trin 6

Trin 6. Tag en grå trådmøtrik, og tilslut den røde ledning fra batteriholderen til den røde ledning fra printkortet, hvor den er markeret BATTERI

For at forbinde ledningerne skal du bringe begge ender af de røde ledninger sammen, rette de eksponerede ledninger ud, så de let kan indsættes i trådmøtrikken (den fra batteriopladeren og den fra printkortet) og indsæt enderne med ledningen eksponeret i trådmøtrik. Drej trådmøtrikken med uret, som om du strammer. (husk righty tighty, lefty loosey). Når du har drejet med uret for at stramme ledningerne sammen, kan du trække trådmøtrikken af. Dine trådender skal pakkes sammen og skabe en sikker elektrisk binding.

Det er meget vigtigt, at du slutter det til batterisektionen i kredsløbet

Byg en sollygte Trin 7
Byg en sollygte Trin 7

Trin 7. Tilslut den sorte ledning fra batteriholderen til den sorte ledning fra printkortet

Det er meget vigtigt, at du slutter det til BATTERI sektionen af kredsløbet!

Byg en sollygte Trin 8
Byg en sollygte Trin 8

Trin 8. Stik et stort nok hul gennem dit kugleglaslåg

Hullet skal være stort nok til, at de to sorte og røde ledninger, der kommer fra solcellepanelet, kan passe igennem. Hullet skal også laves omkring en halv centimeter fra kanten af lågets læbe. Dette gør det muligt for panelet at ligge fladt på toppen og vil også sikre, at du kan lime batteriholderen på den anden side af låget.

Byg en sollygte Trin 9
Byg en sollygte Trin 9

Trin 9. Træk de røde og sorte ledninger fra solpanelet gennem hullet, så du kan forbinde ledningerne med printkortet

Byg en sollygte Trin 10
Byg en sollygte Trin 10

Trin 10. Tilslut den røde ledning med en trådmøtrik fra solpanelet til den røde ledning fra printkortet, hvor den er mærket SOLAR

Når du har drejet med uret for at stramme ledningerne sammen, kan du trække trådmøtrikken af. Dine trådender skal pakkes sammen og skabe en sikker elektrisk binding. Ligesom trin de foregående trin er det vigtigt at forbinde disse ledninger til deres korrekte destination på printkortet.

Byg en sollygte Trin 11
Byg en sollygte Trin 11

Trin 11. Tilslut den sorte ledning fra solpanelet til den sorte ledning fra printkortet, hvor den er mærket SOLAR

Byg en sollygte Trin 12
Byg en sollygte Trin 12

Trin 12. Test dit lys

Dine LED -lys skal nu være tændt. De afbryder i øjeblikket batteristrømmen, da dit printkort er indstillet til batteri som standardtilstand. Hvis dine lys ikke tændes, skal du kontrollere, at de små kontakter på printkortet er i "tændt" position, som er mod midten af kortet. Kontroller også, om dine ledninger alle er tilsluttet korrekt.

Byg en sollygte Trin 13
Byg en sollygte Trin 13

Trin 13. Lim batteriholderen til bunden af låget

Påfør en lille mængde instant -lim på batterierne, og tryk på undersiden af låget. Hold indtil den forbliver alene.

Byg en sollygte Trin 14
Byg en sollygte Trin 14

Trin 14. Lim batteriholderen og printkortet sammen ved at påføre en lille mængde lim på bunden af printkortet og trykke det til toppen (hvor batterierne ikke vender) af batteriholderen

Byg en sollygte Trin 15
Byg en sollygte Trin 15

Trin 15. Lim solpanelet til toppen af låget

Påfør en lille mængde lim i bunden af panelet (den side, der ikke ligner et gitter og har ledningerne ud af det), og tryk og hold panelet på toppen af låget i cirka et minut. Det ligger måske ikke helt fladt, hvilket er okay. Sørg dog for at den forbliver på plads.

Byg en sollygte Trin 16
Byg en sollygte Trin 16

Trin 16. Vær kreativ

Du kan nu putte alt i din murerkrukke for at få adgang til din sollygte. Ideerne omfatter - sten, saftige planter, kugler, blomsterpedaler.

Byg en sollygte Trin 17
Byg en sollygte Trin 17

Trin 17. Skru solcellelåget på og nyd dit lys

Tips

  • Sørg for at lade din lanterne stå i solen i et par timer om dagen for at oplade.
  • Du kan indstille lygten inde i solen, så længe den får nok direkte sollys.
  • Arbejde i et område, du ikke har noget imod at blive lidt rodet. Du kan endda lægge en gammel avis ud for at gøre oprydningen lettere.
  • Hvis der ikke tændes lys efter tilslutning af de røde og sorte ledninger fra batteriholderen til printkortet, var du nødt til at kontrollere forbindelsen for at sikre, at ledningerne er tæt viklet, hvilket skaber en tilstrækkelig elektrisk overførsel.

Advarsler

  • Efterlad ikke din sollygte udendørs under frostvejr.
  • Trådskærere/strippere bør kun bruges af børn 10 år eller ældre eller børn under opsyn af voksne.

Anbefalede: