Enkle måder at skifte halogenpærer: 14 trin

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at skifte halogenpærer: 14 trin
Enkle måder at skifte halogenpærer: 14 trin
Anonim

Hvis din halogenpære er holdt op med at fungere, er det sandsynligvis tid til at den bliver udskiftet. Når du skifter en halogenpære, er det vigtigt ikke at røre pæren direkte med fingrene. Sluk for strømkilden, før du fjerner et beskyttende hus, der holder pæren. Træk pæren ud af armaturet, og installer den nye ved at stille tappene op, så de passer ind i rillerne. Når din pære er skubbet tilbage på plads, er du klar til at tænde for strømmen igen og nyde dit nye lys.

Trin

Del 1 af 3: Slå strømmen fra og indsamle det væsentlige

Skift halogenpærer Trin 1
Skift halogenpærer Trin 1

Trin 1. Sluk for strømkilden for at sikre, at du ikke skader dig selv

Sluk for strømmen, hvis dit lys er tilsluttet gennem væggen, eller tag stikket fra din lyskilde, hvis det er muligt. Hvis du nogensinde er i tvivl om, hvorvidt lyset virkelig er slukket eller ej, skal du slukke for strømmen ved hjælp af sikringsboksen for at være sikker.

Hvis du ikke slukker for strømkilden, kan du blive stødt eller blive alvorligt kvæstet på grund af strømmen i pæren

Skift halogenpærer Trin 2
Skift halogenpærer Trin 2

Trin 2. Dæk dine hænder med handsker eller en klud, så du ikke rører pæren

Berøring af en halogenpære med dine bare hænder kan ødelægge pæren eller få den til at holde kortere tid på grund af olierne på dine fingre. Tag tynde stofhandsker på eller dæk din hånd med en klud, så du er klar til at skifte pære.

Sørg for, at dine hænder er tørre, før du rører pæren, selvom de bliver tildækket

Skift halogenpærer Trin 3
Skift halogenpærer Trin 3

Trin 3. Brug en stabil stol eller stige til at skifte pærer, der er svært tilgængelige

Fordi der er mange halogenpærer i loftet eller højt lysarmaturer, kan det være nødvendigt at finde noget robust at stå på for lettere at nå pæren. Brug en trinstol eller stol, der støtter dig nok op, så du let kan se og nå pæren.

Undgå at stå på dine tip-tæer for at nå pæren-du skal være stabil og afbalanceret for at kunne udskifte den korrekt

Skift halogenpærer Trin 4
Skift halogenpærer Trin 4

Trin 4. Lad pæren sidde i mindst 10 minutter for at afkøle, før du rører den

Halogenpærer kan blive meget varme, når de er tændt. Når du har slukket lyset, skal du vente i cirka 10 minutter, indtil pæren er afkølet, før du begynder at skifte den.

  • Lav en hurtig berøringstest for at se, om pæren er kølig nok, efter at de 10 minutter er gået.
  • Hvis du skal udskifte din halogenpære, skal du fjerne lyspæren ved hjælp af en metalpind, er det bedst at vente 20 minutter, før metallet afkøles.
Skift halogenpærer Trin 5
Skift halogenpærer Trin 5

Trin 5. Udskift din halogenpære med en pære af samme type

Der er flere forskellige slags halogenpærer, såsom en G4, G9, GU10 og så videre. Sørg for, at du har købt den korrekte udskiftning til din pære, idet du noterer den specifikke type samt wattforbruget på din gamle. Hvis du ikke er sikker på, hvilken type halogenpære du har, skal du skrue den af armaturet og kigge efter mærkning, der fortæller dig præcis, hvilken slags det er.

  • Armaturerne er ofte mærket med klistermærker eller andre etiketter, der fortæller dig den nødvendige spænding, watt og specifikke type halogenpære.
  • For eksempel er G4 og G9 halogenpærer meget små, mens GU10 og MR16 pærer er større og findes ofte i lofter omkring huset.

Del 2 af 3: Fjernelse af halogenpæren

Skift halogenpærer Trin 6
Skift halogenpærer Trin 6

Trin 1. Løsn pæren ved at vride eller trække i kabinettet, hvis det er nødvendigt

Nogle halogenpærer kan trækkes direkte ud, mens andre vil blive holdt på plads med ting som et klip eller en ydre ring. Klem metalklemmen sammen for at fjerne armaturet, eller vrid den ydre ring til venstre, indtil armaturet kommer ud.

  • Brug kanyle til at fjerne metalclipsen, hvis det ønskes.
  • Hvis du ser tre bump fordelt jævnt rundt om trimmen, skal du tage fat i trimmen ved hjælp af bumpene og vride armaturet til venstre for at fjerne det.
  • Læg alle klip eller kabinetter til side, så du ikke mister dem.
Skift halogenpærer Trin 7
Skift halogenpærer Trin 7

Trin 2. Tag ledningerne ned, så du kan se forbindelsen

Når du har vridd eller trukket i armaturets trim, skal pæren løsne fra loftet eller et andet armatur og forblive fastgjort til loftet ved ledningerne. Træk pæren tæt på dig, så du kan se fatningen, som pæren er fastgjort til.

  • Når du kigger på fatningen, der er fastgjort til ledningerne, skal du se, om pæren skal vrides for at løsne den, eller om du bare kan trække den lige ud.
  • Hvis din pære skal vrides, afrundes fatningen og lukkes omkring enden af pæren. En pære, der bare skal trækkes ud, har ikke en rigtig fatning omkring den.
Skift halogenpærer Trin 8
Skift halogenpærer Trin 8

Trin 3. Træk halogenpæren lige ud, hvis den ikke kræver vridning

Mindre typer halogenpærer, f.eks. En G9 eller G4, kræver ikke vridning for at fjerne dem. Tag bare fat i pæren ved hjælp af dine overdækkede fingre eller et værktøj, og træk direkte udad. Tænderne løsner sig fra hakene, og pæren fjernes helt.

Skift halogenpærer Trin 9
Skift halogenpærer Trin 9

Trin 4. Drej pæren til venstre og træk den ud, hvis det er nødvendigt at vride

Hvis du har brug for at vride pæren for at løsne den, vil du se, at pæren er fastgjort med en afrundet disk. Tag fat i pæren, og drej den i en bevægelse til venstre. Dette bør frigøre pæren. Træk pæren direkte udad, så løsner den helt.

  • Det er ofte nødvendigt at vride pæren ud for større halogenpærer som en GU10 eller MR16.
  • De to stikkene løsner sig fra den runde skive, når du har snoet og trukket udad.

Del 3 af 3: Installation af den nye pære

Skift halogenpærer Trin 10
Skift halogenpærer Trin 10

Trin 1. Fjern den nye pære fra emballagen med fingrene stadig dækket

Fordi du nu håndterer den helt nye pære, er det især vigtigt at huske ikke at røre pæren med bare fingre. Tag den nye halogenpære ud af emballagen, dobbelttjek for at sikre, at den er den rigtige slags, der passer til den specifikke armatur.

Skift halogenpærer Trin 11
Skift halogenpærer Trin 11

Trin 2. Stil tandene op, så de passer korrekt i rillerne, og skub dem ind

Din nye halogenpære vil have to spidser ligesom den gamle. Læg tappene op, så de passer ind i armaturets riller. Skub indad, indtil rillerne er fuldt forbundet.

Tænderne skulle kun have brug for et let skub for at bevæge sig ind i rillerne. Hvis du skal presse hårdt, og de stadig ikke går ind, skal du kontrollere, om der er noget som et lille stykke metal, der blokerer deres vej

Skift halogenpærer Trin 12
Skift halogenpærer Trin 12

Trin 3. Drej halogenpæren til højre for at låse den på plads, hvis det er nødvendigt

Hvis du skulle vride din pære til venstre for at fjerne den fra ledningerne og armaturet, skal du vride den til højre for at låse den på plads, når tappene er fastgjort. Drej den til højre, indtil den ikke længere bevæger sig og fastgøres igen til ledningerne.

Skift halogenpærer Trin 13
Skift halogenpærer Trin 13

Trin 4. Sæt beskyttelsesbeklædning på igen, som du fjernede tidligere

Hold lyset i armaturet med den ene hånd, og brug den anden hånd til at fastgøre belægninger eller metalringe. Hvis den havde en metalring, skal du skubbe ringen tilbage på plads omkring pæren, indtil den klikker ind. Hvis du skruede trimmen rundt om lyset for at fjerne den, skal du trykke på trimmen, så den flugter mod armaturet og vride den til højre for at sætte den på igen det.

Brug en tang til at fastgøre metaltråden, hvis det ønskes, hvilket gør det lettere at skubbe den runde metalring på plads

Skift halogenpærer Trin 14
Skift halogenpærer Trin 14

Trin 5. Tænd for strømmen for at se, om din nye pære fungerer

Når halogenpæren er helt installeret, kan du tilslutte alle ledninger, som du tidligere har taget stikket ud af. Tænd for strømkilden igen, og nyd dit nyinstallerede halogenlys.

Tips

Pak den gamle halogenpære ind i papir, inden du lægger den i skraldespanden for at forhindre skader på grund af brudt glas

Advarsler

  • Undgå at røre halogenpæren med dine fingre, eller den kan stoppe med at fungere.
  • Sluk lyset og strømkilden, før du begynder at skifte pæren.

Anbefalede: