3 måder at hækle julepynt på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at hækle julepynt på
3 måder at hækle julepynt på
Anonim

Hvis du leder efter en måde at lave nogle søde, hjemmelavede julepynt til dig selv eller til gaver, så kan hækling af julepynt være den perfekte løsning. Du kan lave alle mulige hæklede julepynt med en kugle garn, en hæklenål og nogle udsmykninger. Prøv at lave hæklede julepynt som et snedagsprojekt eller som en sjov festlig ferieaktivitet.

Trin

Metode 1 af 3: Hækling af en simpel kranspynt

Hæklet julepynt Trin 1
Hæklet julepynt Trin 1

Trin 1. Saml dine materialer

At lave en hæklet krans er en af de letteste typer julepynt, som du kan hækle, men du skal bruge et par ting for at fuldføre dette projekt. Du får brug for:

  • En kugle grønt garn (mellemvægt).
  • En krog i størrelse J (størrelse 10).
  • Udsmykninger efter eget valg, såsom pomponer, pailletter, knapper, bånd osv.
  • Saks.
  • Hvid lim eller varm lim.
Hæklet julepynt Trin 2
Hæklet julepynt Trin 2

Trin 2. Lav en kæde på 10, og slut enderne

For at starte din krans skal du lave en enkelt kæde med 10 hæklede sløjfer. Tilslut derefter den første sløjfe med den sidste sløjfe for at danne en cirkel. Dette vil være bunden af din krans, og du vil bygge på den ved at hækle rundt om yderkanterne.

For at forbinde den første og sidste sløjfe skal du indsætte hæklenålen gennem den første og sidste sløjfe, og derefter løkke garnet over nålen og trække denne løkke igennem

Hæklet julepynt Trin 3
Hæklet julepynt Trin 3

Trin 3. Hækl rundt i cirklen ved hjælp af dobbelt hækling

For at begynde at bygge din krans udad, skal du hækle rundt om de ydre kanter af din cirkel ved hjælp af krogen. Brug en dobbelt hæklesøm til at udvide kransen udad.

Du kan gøre kransen så bred, som du vil, men du skal kun sy en til tre gange rundt om cirklen

Hæklet julepynt Trin 4
Hæklet julepynt Trin 4

Trin 4. Fuldfør cirklen

Når du har gjort cirklen så bred, som du vil have den, kan du forbinde enderne og lukke den af. For at gøre dette skal du tage din krog med den sidste sløjfe, du oprettede stadig på den, og indsætte den i en nærliggende sløjfe. Når du har ført krogen igennem denne sløjfe, skal du pakke garnet om nålen og derefter trække det igennem.

For at sikre den sidste sløjfe, hækles en sløjfe mere fra garnets frie ende, skærer enden af garnet og trækker det stramt for at lave en knude. Du kan sy denne ende ind i kanten af din krans med en stopnål

Hæklet julepynt Trin 5
Hæklet julepynt Trin 5

Trin 5. Tilføj pynt

For at pynte din krans kan du tilføje knapper, pailletter, pomponer, bånd eller andre udsmykninger, du vil tilføje. Brug en hvid lim eller en varm limpistol til at fastgøre udsmykningerne på kransen.

Du kan bruge enhver farve af udsmykninger, du kan lide

Hæklet julepynt Trin 6
Hæklet julepynt Trin 6

Trin 6. Afslut med en krog eller et stykke garn

For at hænge din krans på et juletræ skal du tilføje en prydkrog eller et stykke garn. Hvis du bruger garn, skal du binde enderne af et 6”til 8” stykke garn sammen. Brug derefter din hæklenål til at sløjfe dette garn gennem toppen af din krans og derefter trække det igennem sig selv for at sikre garnet. Du kan bruge løkken til at hænge kranspyntet på dit træ.

Metode 2 af 3: Oprettelse af en hæklet Candy Cane Ornament

Hæklet julepynt Trin 7
Hæklet julepynt Trin 7

Trin 1. Saml dine materialer

Inden du starter dit julepynt til slik, skal du samle alt, hvad du skal bruge for at fuldføre projektet. Du får brug for:

  • En kugle med rødt garn og en kugle med hvidt garn (Caron Simply Soft er et godt valg).
  • En krog i størrelse H (størrelse 8).
  • Saks.
  • En stopnål.
Hæklet julepynt Trin 8
Hæklet julepynt Trin 8

Trin 2. Kæde 40 sting

For at starte din slikstok skal du oprette en kæde på 40 sting. Dette kan synes som om det vil resultere i en stor slikstok, men dit endelige resultat vil være lille nok til at hænge på et juletræ.

Du skal bruge en rød spole og en spole hvidt garn, men du kan oprette disse ad gangen. Start med den hvide eller røde, og gør derefter den anden spole, når du er færdig med den første

Hæklet julepynt Trin 9
Hæklet julepynt Trin 9

Trin 3. Hæklet dobbelt med den fjerde sløjfe

Når du har dine 40 sting, skal du tælle tilbage til den fjerde søm fra den, der i øjeblikket er på din krog. Stik din nål gennem denne sløjfe, og vikl derefter dit garn over krogen og træk garnet gennem begge løkker.

Derefter kædes tre sløjfer, og gentag den dobbelte hæklesøm på den næste maske

Hæklet julepynt Trin 10
Hæklet julepynt Trin 10

Trin 4. Fortsæt med at hækle til bunden af kæden

Gå derefter til den næste sløjfe, og fortsæt med at kæde tre og dobbelthækle ned til bunden af kæden. Når du gør dette, vil stingene danne en spole. Du behøver ikke gøre andet end at fortsætte med at hækle dobbelt, og denne spiraleffekt vil ske.

Når du er færdig med din første spole, skal du hente din anden garnbold og oprette den anden spole

Hæklet julepynt Trin 11
Hæklet julepynt Trin 11

Trin 5. Flet spolerne sammen

For at skabe candy cane stripe -effekten skal du flette de spoler, du lige har oprettet. Ret forsigtigt enderne op og hvirvl derefter den ene spole om den anden. Spolerne skal let passe sammen.

Spolerne vil danne en slikstokform, når du hænger dem på træet ved den del af spolerne, der vil være kurven for slikstokken. Prøv at forme stokken til den position, du vil have den i, når du hænger den på træet

Hæklet julepynt Trin 12
Hæklet julepynt Trin 12

Trin 6. Fastgør spolerne med et stykke garn

For at holde spolerne sammen og oprette en løkke til at hænge dem på dit træ på samme tid, tag et 6”til 8” stykke garn og bind enderne i en knude. Brug derefter krogen på din hæklenål til at trække løkken gennem toppen af den buede del af din slikstok.

Træk løkken gennem sig selv for at sikre den. Hæng derefter din candy cane ornament på et juletræ

Metode 3 af 3: Lav et hæklet juletræspynt

Hæklet julepynt Trin 13
Hæklet julepynt Trin 13

Trin 1. Saml dine materialer

Du har måske allerede alt, hvad du har brug for til at lave et juletræspynt, men tag et øjeblik til at kontrollere. Du får brug for:

  • En kugle grønt garn (mellemvægt).
  • En krog i størrelse J (størrelse 10).
  • Udsmykninger efter eget valg, såsom pomponer, pailletter, knapper, bånd osv.
  • Saks.
  • Hvid lim eller varm lim.
Hæklet julepynt Trin 14
Hæklet julepynt Trin 14

Trin 2. Hækl en trekant

En af de letteste måder at lave et juletræspynt på er først at hækle en trekant. Der er et par forskellige måder, du kan gøre dette på, og den metode, du vælger, afhænger af, hvordan du ser dit træ ud.

For eksempel kan du oprette en cirkel og derefter hækle udad for at lave en afrundet trekantform, eller du kan oprette en grundkæde og derefter hækle i rækker, faldende med hver række, indtil du har oprettet den ønskede form

Hæklet julepynt Trin 15
Hæklet julepynt Trin 15

Trin 3. Tilføj en stub i bunden, hvis det ønskes

Når din trekant er færdig, kan du stoppe der og bare tilføje nogle pynt, eller du kan hækle en firkant, der skal bruges som træstubben. Brug noget brunt garn til at lave din træstubbe.

  • For at hækle en firkant skal du oprette en grundkæde med fire masker og derefter hækle hen over kæden, der sagsøger en enkelt hæklesøm. Fortsæt med at hækle frem og tilbage, indtil firkanten er den størrelse, du vil have den til at være.
  • Fastgør din træstub til bunden af trekanten ved hjælp af en stopnål og noget brunt eller grønt garn.
Hæklet julepynt Trin 16
Hæklet julepynt Trin 16

Trin 4. Lim eller sy på pynt

Dernæst skal du dekorere dit træ. Du kan bruge enhver form for udsmykning, du ønsker, såsom pomponer, bånd, pailletter eller knapper. Brug lidt hvid lim eller en varm limpistol til at fastgøre dine udsmykninger til det hæklede træ.

Hvis du bruger hvid lim, skal du sørge for at lade limen tørre natten over. Det kan også være en god idé at placere en bog eller en anden tung genstand over træet for at presse udsmykningerne ind i garnet og forbedre bindingen

Hæklet julepynt Trin 17
Hæklet julepynt Trin 17

Trin 5. Fastgør en krog eller snor

For at fuldføre dit projekt skal du vedhæfte en prydkrog eller et stykke garn til toppen af dit træ. Du kan sløjfe en prydkrog gennem toppen af træet eller tråde noget garn gennem toppen og binde den i en knude.

Anbefalede: