Sådan sænkes klorindholdet i et spabad: 8 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan sænkes klorindholdet i et spabad: 8 trin
Sådan sænkes klorindholdet i et spabad: 8 trin
Anonim

Klor er et populært desinfektionsmiddel, der bruges i pools og boblebad til at dræbe bakterier. Det er vigtigt at have et højt klorindhold, da det beskytter dig og andre badegæster mod farlige bakterier, der trives i varmt vand. Imidlertid kan for højt klorindhold irritere din hud, øjne og lunger, så du ikke vil gå over bord. Hvis du synes, at dit spabad har for meget klor i det, er det første, du skal gøre, at teste det for at være sikker. Hvis klorindholdet er for højt, kan du enten vente på det og lade kloret bryde naturligt ned eller udskifte noget af vandet i dit spabad med ferskvand. Du kan også bruge en klorneutralisator til hurtigt at fjerne overskydende klor.

Trin

Metode 1 af 2: Test af klorniveauer

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 1
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 1

Trin 1. Brug klor teststrimler til en nem hjemmemulighed

Med teststrimler hvirvler du bare en af strimlerne rundt i dit spabad i et par sekunder og sammenligner derefter den farve, der vises på teststrimlen, med diagrammet, der fulgte med produktet. Diagrammet viser dig, hvor meget frit klor der er i vandet. Nogle teststrimler tester også pH -værdien og alkaliniteten i dit spabad.

  • Du kan finde klor teststrimler i isenkræmmere, poolforsyningsbutikker og online.
  • Brug altid teststrimler, der kan skelne mellem frit klor og kombineret klor. Gratis klor er niveauet af aktivt klor, der renser dit spabad, mens kombineret klor er alt det klor, der er brugt op. Du skal være i stand til at teste gratis klor separat (ikke kun totalt klor), så du ved, at dit spabad har et sikkert niveau af aktiv rensemiddel i det.
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 2
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 2

Trin 2. Test for klor ved hjælp af et DPD -testkit for de mest nøjagtige resultater

Et DPD -testkit leveres med forskellige reagenser, som du blander med dit boblebad for at teste ting som klor og pH. De er generelt mere præcise end teststrimler. Hvis du vil bruge et DPD -kit til at teste gratis klor, skal du blot fylde det medfølgende hætteglas med vand fra dit spabad og tilføje chlorreagenset i henhold til instruktionerne. Hæt hætteglasset på, ryst det, og sammenlign farven på vandet med det medfølgende diagram for at se, hvad klorindholdet er.

  • DPD står for N, N Diethyl-1, 4 Phenylenediamine Sulfate, som er det reagens, der bruges i testsættet.
  • Du kan købe DPD -testsæt i poolbutikker og online.
  • Husk at måle gratis klor med dit testsæt, ikke kun totalt klor.
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 3
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 3

Trin 3. Få kloren testet af fagfolk, hvis du ønsker en ekspertudtalelse

Mange hot tub-forhandlere tilbyder test i butikken for spabadvand. Bare saml en prøve af dit spabad i en plastflaske, tag det med til din lokale forhandler, og betal for at få testet de frie klorindhold.

At få en professionel spabadstekniker til at teste dine klorniveauer, sikrer at du får en nøjagtig aflæsning. De vil også kunne tilbyde råd, hvis dine klorindhold er for høje eller lave

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 4
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 4

Trin 4. Sænk dit spabads frie klorniveau, hvis det er over 3 ppm

Tre ppm er det anbefalede frie klorniveau for at forhindre sygdomsfremkaldende bakterier i et spabad. Et frit klorindhold, der er højere end det, kan muligvis irritere din hud, øjne og lunger, når du bruger dit spabad.

Hvis dit spabads frie klorindhold er under 3 ppm, skal du tilføje mere klor i stedet

Metode 2 af 2: Sænkning af højt klorindhold

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 5
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 5

Trin 1. Vent på, at klorniveauerne sænkes alene, hvis du ikke har travlt

Klorindholdet nedbrydes naturligt over tid. Prøv at vente 24-48 timer, og test derefter dit spabad igen. Klorindholdet er muligvis ikke for højt længere.

Tip:

Lad dit boblebad dække, mens du venter. Ultraviolette stråler fra solen nedbryder klor hurtigere.

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 6
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 6

Trin 2. Udskift noget af spabadets vand for at fortynde kloren for en hurtigere mulighed

Hæld en spandfuld vand ud af dit spabad, og tilsæt derefter en spand frisk vand. Dette vil sænke den samlede koncentration af klor. Når du har tilføjet det friske vand, skal du tænde for dyserne og lade det cirkulere i 20 minutter. Test derefter vandet igen for at se, om kloren er på et sikkert niveau.

Hvis klorniveauerne stadig er for høje, kan du prøve at udskifte en spand vand ad gangen og teste dit spabad efter hver vand. Ved særligt høje niveauer skal du muligvis tømme dit spabad fuldstændigt og fylde det med ferskvand. Hvis du fylder det op igen, skal du sørge for at rense det med den rigtige mængde klor

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 7
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 7

Trin 3. Brug en klorneutralisator til at sænke klorniveauerne uden at udskifte vand

Klorneutralisator, også kaldet natriumthiosulfat, er en forbindelse, der sænker klorniveauerne, når det tilsættes pool- og spabadvand. Tilføj bare krystallerne til dit spabad i henhold til producentens instruktioner. Kør derefter strålerne i et par minutter for at cirkulere neutralisatoren, og test vandet igen for at se, om klorindholdet stadig er for højt.

Du kan finde klorneutralisator i poolforsyningsbutikker og online

Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 8
Sænk klorniveauerne i et spabad Trin 8

Trin 4. Test vandet igen, inden du bruger dit spabad

Når du forsøger at sænke klorniveauerne i dit spabad, er det vigtigt, at du tester vandet igen, før du kommer i det. Hvis du ved et uheld fjernede for meget klor, og niveauerne er lave nu, sætter det dig og andre badegæster i fare for at pådrage sig sygdomme fra bakterier i vandet. Hvis niveauerne er for lave, skal du bare tilføje lidt mere klor tilbage i spabadets vand og teste det igen for at se, om det er på et sikkert niveau.

Anbefalede: