Sådan beskæres en bonsai: 4 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan beskæres en bonsai: 4 trin (med billeder)
Sådan beskæres en bonsai: 4 trin (med billeder)
Anonim

Bonsai er den japanske praksis med at dyrke miniaturetræer i små beholdere. Bonsai -kunsten ligger primært i avlerens evne til at forme træet for at indeholde og styre dets vækst. Af denne grund er det vigtigt at lære at trimme en bonsai for enhver avler, der er interesseret i denne metode. Nedenstående trin hjælper dig med at forstå processen med at trimme og forme din bonsai til et smukt kunstværk.

Trin

Trim en Bonsai Trin 1
Trim en Bonsai Trin 1

Trin 1. Bestem, hvilken sæson dit træ skal trimmes under

Bonsai -træer bør kun beskæres i løbet af en bestemt årstid. Dette er for at træet i tilstrækkelig grad kan helbrede såret, der blev skabt under beskæring. Den ideelle beskæringssæson vil variere mellem træarter, men vil normalt være i løbet af foråret og sommeren, når planten vokser mest kraftigt. Tjek online eller med en planteskole for at bestemme beskæringssæsonen for din art.

Trim en Bonsai Trin 2
Trim en Bonsai Trin 2

Trin 2. Sørg for, at træet har tid nok til at komme sig efter beskæringen

Husk: beskæring af enhver plante skaber et sår, der efterlader planten åben for risiko for infektion og kræver ekstra energi til at hele. Fordi bonsai -træer skal beskæres så ofte for at bevare deres form, er det vigtigt, at du planlægger større afklipninger så langt væk fra hinanden som muligt.

Trim en Bonsai Trin 3
Trim en Bonsai Trin 3

Trin 3. Bestem, hvilke grene der skal beskæres

Beskæring af et bonsai -træs grene er et spørgsmål om at kontrollere vækstretningen. Dette gøres af 2 grunde: af æstetisk interesse og af strukturel stabilitet.

  • Af æstetiske årsager vil du gerne fjerne alle grene, der vil rod og uklare træets kunstneriske linje. Disse vil omfatte grene, der krydser hinanden, dem, der vokser i meget skarpe vinkler, og dem, der vokser over stammen og afbryder dens kontinuerlige linje.
  • Af strukturelle årsager vil du efterlade grene intakte, hvilket vil øge væksten i svage områder. Lad f.eks. Grene sidde på tyndere områder af bagagerummet for at hjælpe med at tykke det. Hvis stammen læner sig kraftigt i en retning, fjernes grene i den retning, samtidig med at de bevares i den modsatte retning.
Trim en Bonsai Trin 4
Trim en Bonsai Trin 4

Trin 4. Beskær bonsai -træets rødder i overensstemmelse hermed

De overjordiske og underjordiske dele af dit bonsai -træ skal holdes i en relativ andel. Sørg for, at du lejlighedsvis beskærer træets rodsystem for at forhindre, at det vokser for kraftigt. Denne hurtige vækst kan tvinge dig til at beskære oftere end du gerne vil, hvilket kan udsætte planten for infektion og rådne.

Tips

  • Enebær og ficus er 2 af de mest populære træsorter til brug i bonsai, men der er snesevis mere, der også kan tilpasses.
  • Store grene skal trimmes med beskærere eller skarp saks, men meget små vækster kan klemmes rent væk med fingrene.

Anbefalede: