3 måder at rengøre platin på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at rengøre platin på
3 måder at rengøre platin på
Anonim

Platin er ikke kun smukt, men et utroligt slidstærkt metal, hvilket gør det til et populært valg til industriel brug i medicinsk industri og smykker, du gerne vil holde livet ud. Det skal med jævne mellemrum rengøres i løbet af den levetid. Lær hvordan du plejer din platin korrekt for at få den til at holde og holde den til at se ny ud.

Trin

Metode 1 af 3: Brug af Cleanser på Platinum

Rengør platin Trin 1
Rengør platin Trin 1

Trin 1. Køb en renseløsning til platin eller fine smykker

Der findes flere produkter til rengøring af fine metaller og smykker. Disse indeholder polymerer, der polerer små skavanker i din platin, mens de er skånsomme nok til ikke at beskadige metallet. Rådfør dig med din lokale guldsmed om hvilke rensemidler han vil anbefale.

Du kan også bruge varmt vand og mild sæbe, hvis platinen ikke er voldsomt plettet. Brug et rensemiddel til en dybere rengøring

Rengør platin Trin 2
Rengør platin Trin 2

Trin 2. Børst platin med en blød børste

Et godt valg er en gammel tandbørste med blød børste. Dyp børsten i rensemidlet, og skrub forsigtigt enhver plet fra din platin.

Påfør rensemiddel i retning af metalets korn

Rengør platin Trin 3
Rengør platin Trin 3

Trin 3. Skyl platinen ren

Kør lidt lunkent vand og skyl platin, indtil alt rensemiddel er fjernet. Hvis du bemærker nogle pletter, der stadig skal rengøres, skal du køre børsten hen over disse områder og skylle igen.

Det er en god idé at stoppe afløbet i vasken, mens du skyller din platin, så du ikke mister noget, hvis det glider ud af din hånd

Rengør platin Trin 4
Rengør platin Trin 4

Trin 4. Tør platinen med en fnugfri klud

Undgå bomuldsklude og håndklæder, som kan efterlade rester på dine smykker. For en virkelig ren, tør finish skal du tørre platinen ren med en mikrofiberklud eller en vaskeskind for at give den en flot glans.

Rengør platin Trin 5
Rengør platin Trin 5

Trin 5. Undgå at rengøre ædelsten i platin

Selvom det er sikkert at rengøre din platin med et kommercielt rengøringsmiddel, kan diamanter eller ædelsten i platin være mere modtagelige for skader.

Tjek med din guldsmed, før du bruger rensemiddel på et stykke platin, der er blandet med andre metaller og ædelsten

Metode 2 af 3: Lav din egen løsning uden skrubbe

Rengør platin Trin 6
Rengør platin Trin 6

Trin 1. Beklæd en pande med stanniol

Et cookie -ark skal fungere, så længe det er dybt nok til at passe til din platin og have det helt dækket i opløsningen. Sørg for, at folien har den skinnende side opad. Pak folien hele vejen rundt om kanterne på gryden for at sikre den. Spred dine platinstykker på folien.

Rengør platin Trin 7
Rengør platin Trin 7

Trin 2. Bland din basisopløsning

Kombiner en kop kogende vand med en spiseskefuld salt og en spiseske bagepulver. Rør ingredienserne sammen, indtil de er grundigt blandet.

Rengør platin Trin 8
Rengør platin Trin 8

Trin 3. Hæld opløsningen over din platin

Hæld forsigtigt bagepulver, salt og vandopløsning i gryden. Hvis din platin bevæger sig, når du hælder over den, kan du bruge en ske til at flytte smykkerne, så de er flade.

Rengør platin Trin 9
Rengør platin Trin 9

Trin 4. Tilsæt eddike til panden

Hæld en halv kop hvid eddike i gryden. Eddiken aktiverer basisopløsningen og får den til at begynde at bobler. Lad platinen være i den boblende opløsning i fem til ti minutter.

Rengør platin Trin 10
Rengør platin Trin 10

Trin 5. Skyl og tør din platin

Fjern dine smykker fra panden. Kør lidt lunkent vand, og skyl hvert emne, indtil opløsningen og pletten er helt fjernet. Tør hvert stykke med et fnugfrit håndklæde for en flot glans.

Metode 3 af 3: Hold din platin ren og ny

Rengør platin Trin 11
Rengør platin Trin 11

Trin 1. Fjern dine smykker, før du udfører opgaver, der kan beskadige det

Visse opgaver og kemikalier kan tage hårdt på dine smykker. Det er bedst at fjerne det, før du gør noget, som kan ridse dine smykker eller udsætte det for hårde kemikalier.

  • Undgå at bære smykker, mens du rengør huset med kemikalier eller svømmer i en kloreret pool.
  • Tag ringe af, når du skal bruge dine hænder til manuelt arbejde som havearbejde eller gå til gymnastiksalen.
  • Sæt først din makeup på, derefter dine smykker. Der kan være kemikalier i din makeup, lotioner og hårspray, som kan bygge op på dine smykker. Det er bedst at lægge smykker på sidst.
Rengør platin Trin 12
Rengør platin Trin 12

Trin 2. Opbevar din platin på sit eget stofforede sted

Du kan bruge en stofpose eller en smykkeskrin med skillevægge og rum til at adskille dine smykker. Den største bekymring her er flere stykker, der ridser hinanden, når de blandes sammen i en kasse. Adskil hvert element i sit eget rum.

Du kan også prøve at pakke emnet ind i silkepapir, hvis det er i en æske med andre stykker

Rengør platin Trin 13
Rengør platin Trin 13

Trin 3. Rengør din platin hvert halve år

Dette forhindrer enhver plet fra at have tid til at bygge op på dit stykke. Du kan gøre dette selv derhjemme. Overvej også at tage den med til en guldsmed til en professionel rengøring en gang om året.

Når du besøger juveleren, skal du kontrollere ham for andre problemer som løse stikker eller ridser

Rengør platin Trin 14
Rengør platin Trin 14

Trin 4. Få en guldsmed til at polere eventuelle ridser

Platin er et utroligt holdbart metal, men det er stadig muligt, at du kan ende med en synlig ridse. Din guldsmed kan ompolere området og efterlade det så godt som nyt.

Anbefalede: