Sådan laver du en elektrisk guitar (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan laver du en elektrisk guitar (med billeder)
Sådan laver du en elektrisk guitar (med billeder)
Anonim

Hvis du er guitarelsker, er du måske ude efter et unikt look såvel som din egen lyd. Du kan også være interesseret i at lære mere om, hvordan guitarer er sammensat og fungerer. Hvis du har moderate træbearbejdningsevner, kan du bygge din egen elektriske guitar med solid krop. For at gøre tingene lettere kan du endda købe nogle dele færdiglavede. Brug din kreativitet til prikken over i’et, og du har en unik guitar og en historie at fortælle.

Trin

Del 1 af 3: Planlægning af dit instrument

Byg en elektrisk guitar Trin 1
Byg en elektrisk guitar Trin 1

Trin 1. Design din guitar kropsform

Inden du begynder, vil du have en solid idé om, hvordan du vil have dit instrument til at se ud. Du kan hente inspiration fra en klassisk model som en Fender Telecaster eller en Gibson SG, eller lave dit eget unikke design. Når du har besluttet dig for et design, tegner du kroppen i fuld skala på papir og klipper det ud.

  • Guitarens kropsform kan afrundes, som en Gibson Les Paul eller en Fender Stratocaster, eller vinklet, som en Gibson Explorer eller Flying V.
  • Du kan også vælge en unik form til din guitar, f.eks. En firkant eller cirkel.
  • Nogle guitarister foretrækker en enkelt cutaway for at få adgang til de højere bånd, nogle kan lide en dobbelt cutaway, eller du vælger muligvis slet ikke at have en cutaway.
Byg en elektrisk guitar Trin 2
Byg en elektrisk guitar Trin 2

Trin 2. Vælg dine materialer

Mange elektriske guitarlegemer er lavet af sumpaske, alder, mahogni eller ahorn. Almindelige skove til guitarhalser omfatter ahorn og mahogni. Palisander eller ahorn er standardvalg for gribebrætter.

  • Nogle af disse skove er sjældne eller beskyttede og svære at komme forbi. Du kan dog eksperimentere med at lave en elektrisk guitar med enhver slags træ, du gerne vil have.
  • Der er plads til variation med hensyn til tykkelsen af en elektrisk guitar krop. Vælg en træstørrelse baseret på tykkelsen af en eksisterende guitar eller på det, der føles behageligt for dig.
  • Hver træsort har sin egen tonekvalitet, der giver en unik lyd. Træ, der er tætte og tunge, som valnød eller mahogni, har en tone, der er tykkere og mere grundtung. På den anden side har lysere træsorter, som basswood eller or, en tinny, lysere lyd.
Byg en elektrisk guitar Trin 3
Byg en elektrisk guitar Trin 3

Trin 3. Køb den nødvendige hardware

Der er stor variation med hensyn til udseende og muligheder for de dele, du skal bruge til din guitar. Du kan vælge baseret på den slags eksisterende guitarer, du kan lide, eller eksperimentere med noget nyt. Du kan nemt købe det udstyr, du har brug for, fra de fleste guitarbutikker eller online. Til en elektrisk guitar skal du bruge:

  • En eller flere pickupper (enkelt spole eller humbuckers)
  • En bro
  • Tuning pinde
  • En møtrik
  • Lydstyrke og tonekontroller og knapper
  • En pickup -vælgerkontakt
  • En indgang til et ¼ tommer kabel
  • En pickguard (valgfri)
  • Remstænger (valgfri, men anbefales)
  • En fagstang (valgfri, men anbefales)
  • Båndtråd (hvis du bygger din egen hals)
  • Strenge
Byg en elektrisk guitar Trin 4
Byg en elektrisk guitar Trin 4

Trin 4. Køb en færdigfremstillet hals

Medmindre du har en masse dygtighed og erfaring inden for træbearbejdning, anbefales det, at du køber en færdiglavet hals. Da nakken ofte betragtes som den mest komplicerede del at lave, kan du overveje at købe en og bygge resten af guitaren selv. Resten af arbejdet laver du stadig selv.

Byg en elektrisk guitar Trin 5
Byg en elektrisk guitar Trin 5

Trin 5. Sørg for, at du har de nødvendige værktøjer og knowhow

Hvis du køber en præfabrikeret hals, kræver det ikke meget avancerede værktøjer eller ekspertise at bygge en elektrisk guitar, men processen er heller ikke ligefrem begynderniveau. Du skal vide, hvordan du saver, borer, sliber og lodder og har værktøjer, der er i stand til at udføre disse opgaver.

Det er muligt at oprette en elektrisk guitar ved hjælp af håndværktøj alene. Men at have adgang til en elektrisk stiksav, boremaskine og router vil gøre tingene meget lettere og hurtigere

Byg en elektrisk guitar Trin 6
Byg en elektrisk guitar Trin 6

Trin 6. Køb et kit, hvis du vil gøre tingene lettere

Flere virksomheder producerer elektriske guitarsæt, der indeholder alle de dele, du skal bruge, forberedt og klar til at samle. Hvis du bare vil gøre dine fødder våde, kan disse være et godt valg. Selvom du ikke får den fulde oplevelse af at lave en guitar fra bunden, får du stadig tilfredsheden med at sammensætte den og afslutte den selv.

Del 2 af 3: Formning af guitaren

Byg en elektrisk guitar Trin 7
Byg en elektrisk guitar Trin 7

Trin 1. Skær kroppen blank

Læg udskæringen af dit guitarkropsdesign på det træ, du har valgt, og spor designet på det. Brug et stiksav (eller en anden sav) til at skære gennem træet efter den disposition, du tegnede.

Sand siderne af kroppen blank efter at have skåret den ud. Hvis du gerne vil afrunde topens og bundens kanter på guitaren, kan du også bruge en slibemaskine til det

Byg en elektrisk guitar Trin 8
Byg en elektrisk guitar Trin 8

Trin 2. Marker placeringen af al kropshardwaren

Tegn en streg ned i midten af legemet til reference. Tegn derefter mærker på karrosseriet for at identificere, hvor du vil have hardware som lydstyrkekontroller og afhentningerne.

  • Du kan placere ting som lydstyrke og tonekontroller, pickupvælgeren og stikindgangen mere eller mindre, hvor du vil. Følg designet på en eksisterende guitar, eller vælg det, der føles behageligt for dig.
  • Pickupper skal sidde under strengene, centreret med gribebrættet. Marker pickupernes position ved at referere til den midterlinje, du har tegnet.
  • Broen skal placeres, så afstanden mellem den og møtrikken på nakken svarer til nakkens skalalængde, som varierer noget afhængigt af guitaren. Hvis du har købt en præfabrikeret hals, skal du bruge skalaens længde til at placere broen i overensstemmelse hermed. Ellers har de fleste guitarer skalallængder fra 24-26 tommer.
Byg en elektrisk guitar Trin 9
Byg en elektrisk guitar Trin 9

Trin 3. Rut kroppen

Du bliver nødt til at lave et hulrum (et hul, der delvis går gennem guitaren) på bagsiden af guitaren for at passe elektronikken til lydstyrke, tone, pickup -valgkontrol. Du dækker det senere med en smule materiale (normalt hård plast). Du skal også bruge et hulrum foran guitaren til hver af sine pickupper. Før opsamlingshulrummet (eller hulrum) til den dybde, der anbefales af producenten.

Du vil også gerne rute et hulrum, hvor nakken fastgøres til kroppen, der er bred nok og dyb nok til at fastgøre delene sammen

Byg en elektrisk guitar Trin 10
Byg en elektrisk guitar Trin 10

Trin 4. Bor huller til elektronikken

Brug de mærker, du tidligere har lavet som en vejledning. Antallet og placeringen af de huller, du skal bruge, afhænger af den nøjagtige hardware, du bruger. Generelt har du dog brug for huller:

  • Til broens hardware
  • Til kontrol af lydstyrke, tone og pickup
  • For at lade opsamlingstrådene passere fra det forreste hulrum til det bageste
  • For at montere ledningsindgangen på plads
  • Til stropperne (hvis du bruger dem)
Byg en elektrisk guitar Trin 11
Byg en elektrisk guitar Trin 11

Trin 5. Mal eller afslut kroppen

Meget af den kreativitet, der kommer fra at lave dine egne guitarshows på den måde, kroppen ser ud, så brug din fantasi her. Mulighederne er uendelige! Du kan prøve:

  • En olie finish for at give din guitar et naturligt look
  • En farverig maling og enten en højglans eller mat finish
  • Flere farver for at skabe et slående mønster
  • At male et billede eller et design på kroppen for et særligt look
Byg en elektrisk guitar Trin 12
Byg en elektrisk guitar Trin 12

Trin 6. Skær om nødvendigt halsen

Hvis du har købt en præfabrikeret hals (anbefales), skal du springe dette trin over. Hvis ikke, skal du skære guitarhalsen til den bredde og tykkelse, du foretrækker. Lad forenden ende bredere for at rumme tuning pinde. Afrund nakkens bagside (f.eks. Ved hjælp af en båndsliber), indtil den har en behagelig profil.

  • Halsbredder er normalt omkring 3,8–4,4 cm ved møtrikken og udvides lidt, når båndene bliver højere.
  • Lav bundstykket, uanset hvilken kontur du kan lide.
  • Det anbefales at føre et hul gennem halsens længde for at indsætte en fagstang, men ikke påkrævet.
  • Hvis du tilføjer et fingerboard til din hals, skal du skære et tyndt stykke træ i samme bredde som halsen og lime det ovenpå. Rund kanterne af gribebrættet for at give det en "radius".
  • Skær båndtråd i størrelse for hver bånd, tryk derefter forsigtigt på båndene på plads, og fil derefter kanterne glatte. Målinger skal være meget præcise, så brug en afstandsskabelon (tilgængelig online).
  • Lim møtrikken, hvor gribebrættet møder bundstykket.
  • Fastgør tuningstængerne til bundstykket, bor om nødvendigt huller.
Byg en elektrisk guitar Trin 13
Byg en elektrisk guitar Trin 13

Trin 7. Bolt eller laminer halsen til kroppen

Fastgør nakken til kroppen, hvor du tidligere lavede et hulrum til dette formål. Du kan lime nakken ind eller køre bolte gennem bagsiden af kroppen og nakken for at fastgøre den på plads.

Byg en elektrisk guitar Trin 14
Byg en elektrisk guitar Trin 14

Trin 8. Fastgør broen til kroppen

Der er en række typer broer, så de nøjagtige anvisninger for at fastgøre din vil afhænge af dens design. De enkleste sorter kræver dog blot et par skruer for at fastgøre broen på plads.

Del 3 af 3: Installation af elektronikken

Byg en elektrisk guitar Trin 15
Byg en elektrisk guitar Trin 15

Trin 1. Sæt elektronikken på plads

Kør opsamlingstrådene gennem de huller, du tidligere har boret. Slip pickuperne ned i hulrummene på forsiden af guitarhuset, og sæt dem på plads med skruerne fra producenten. Gør det samme for lydstyrke, tone og pickup -vælgerkontrol samt input til guitarsnoren.

Byg en elektrisk guitar Trin 16
Byg en elektrisk guitar Trin 16

Trin 2. Lodde elektronikken

De pickups, du har købt, skal have en skematisk oversigt, der viser præcis, hvordan du tilslutter disse til betjeningselementerne og til input til guitarsnoren. Følg denne skema, ved hjælp af et almindeligt elektronisk loddejern til at fuldføre jobbet. Pak eventuelle ledningsforbindelser med elektrisk tape, medmindre producentens instruktioner foreslår en anden metode.

Når elektronikken er inde, skal du skære et stykke hård plast for at dække det hulrum, du skabte bag på guitarlegemet. Fix det på plads med små skruer

Byg en elektrisk guitar Trin 17
Byg en elektrisk guitar Trin 17

Trin 3. Stryg din guitar og test den

Brug din yndlings strengmåler. Når de er på plads, kan du prøve at spille din guitar lidt afbrudt for at sikre, at alt føles rigtigt. Derefter tilslutter du din guitar og spiller. Hvis alt er gået godt, er guitaren færdig!

Du skal muligvis foretage små justeringer for at perfektionere guitarens intonation, f.eks. At ændre brostifterne eller saddelhøjden. Hvis du har brug for hjælp til dette, skal du tage din guitar med til en lokal butik

Anbefalede: